fredag 13. august 2010

Drømmen om et fuglebur..., -med eller uten fugler i!

De har en "fugleburbutikk" i Menton... og som nevnt i et tidligere blogginnlegg måtte jeg bare ta noen bilder der inne for å vise dere litt av fuglebur-utvalget i denne interiørbutikken! Aldri tidligere har jeg vel vært SÅ oppgitt over den begrensede plassen i kofferten min! Sukk mitt hjerte!... Igjen! :)

Det største mosegrønne buret på dette bildet vil jeg anta er ca. 60 x 60 cm i grunnflate. Dette er ikke antikviteter, det er helt nye fuglebur, men himmel så flotte de er likevel?!! Jeg innrømmer gjerne at jeg har en forkjærlighet for gamle ting med historie og sjel, men det finnes uten tvil også mange helt nye utrolig vakre ting som jeg mer enn gjerne skulle gitt plass til i hjemmet mitt! Ting i heltre og metall har lang levetid, og over tid får jo også disse nye tingene særpreg, sjel og affeksjonsverdi... åh så gjerne jeg skulle hatt med meg dette største mosegrønne fugleburet hjem og plassert det midt på skjenken under det buede vinduet i dagligstuen vår...

M
en det var også mange andre flotte fuglebur i denne butikken...Hva skal jeg så med et fuglebur? Jeg har jo ikke fugler?
Vel, farmors gamle fuglebur har jeg plantet en Eføy i, -en klatreplante som nå gir nytt liv til fugleburet med sine blanke grønne friske blader som slynger seg i og rundt det flotte gamle fugleburet. Jeg synes kombinasjonen gammelt rustikt metall og blanke grønne friske blader er helt fantastisk flott!


Kanskje kunne jeg ha plantet markjordbær i dem? Kanskje lavendel? Et blåbærtre? Kanskje kunne jeg ha oppbevart oldemors gamle porselensservice i det? Heklede duker? Kanskje er det vakker med kubbelys i? Synet av en nydelig samling svakt blafrende levende lys i forskjellige høyder i et vakkert fuglebur en sen høstkveld mens du leser en god bok, nyter et glass rødvin og lytter til favorittmusikken din? Mens bladene på trærne ute sakne gulner og høststormen hyler utenfor viduene? Ja, det tror jeg hadde blitt aldeles nydelig! Mulighetene er mange... kanskje kunne jeg hengt opp et titalls glassengler i fugleburet til jul? Eller laget en sjokoladepyramide inni buret av konfekt innpakket i de lekreste papir? Mulighetene er faktisk nærmest uendelige!! Men samtlige fuglebur ble dessverre igjen i butikken. Det var rett og slett ikke plass til hverken store eller små fuglebur i kofferten min!...sukk...
Alle interiører burde hatt et fuglebur! Med eller uten fugler i! Det er noe beroligere over dem... de gir... hvilepuls! Gjør de ikke?


Ha en fin fredagskveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


8 kommentarer:

Bettum Villa sa...

OOhhh, nydelig!! Kunne godt tenkt meg noen sånne ja. Regner med at jeg finner den perfekte en eller annen gang ;P..
Lykke til videre med jakten på fuglebur.. :)

Klem Madelén

My home is my Castle sa...

Oi.. Såå mange nydelige fuglebur da !!
Jeg har ett par her hjemme, det finnes såå mange nydelige bur ...

KLem,Kari

Stein sa...

Ja, fuglebur kan være veldig vakre!
Fant akkurat dette i et amerikansk blogginnlegg i dag. Det buret skulle jeg gjerne hatt i drivhuset... : http://4.bp.blogspot.com/_qlwQRByznqg/TGWIZyPxZfI/AAAAAAAAD_g/E9BkpBxiUBY/s1600/284.JPG

Fossestua sa...

Kjempefine! Synes det er vakkert med lys eller planter i de :) Fugler i bur derimot, er faktisk noe av det tristeste jeg ser. Tenk å være skapt for et liv i luften, og så bli tatt fra evnen til å fly fritt. Så ja, jeg er helt enig i at fuglebur (uten fugl) har noe beroligende over seg...for "tomme" blir de som et symbol på frihet!
Jeg kjøpte forresten et som lignet på det grønne du hadde lyst på,på Fagmøbler! Selv om det var hvitt, og mye mindre. Men de hadde det i 3 forskjellige størrelser, og det største var ganske stort.
Klem fra Lise

Ann sa...

Takk for koselig besøk! :)
Jeg foretrekker også lys og planter i fugleburene, Lise, heller enn fugler :)) Kanskje jeg må meg en tur innom den butikken for å se! Takk for tips. Nydelig det fugleburet du fant, Stein! Herlig størrelse på det også, -et møbel! :)

Ha en fortsatt fin helg! :)

Klem, Ann.

M sa...

Hei snupp!
Jo, jeg er enig, skjønt jeg ikke har det selv...jeg er glad i så mangt...men lommeboken sier nei...foreløbig....men er det fuglebur å få i interiørbutikkene nå da...det var en tid jeg så mange av dem....
Fortsatt god helg,
klem, M

Line fra huset på landet sa...

Disse fugleburene her var jo helt magisk vakre da må jeg si.Det mosegrønne veldig spesielt og vakkert, enig. Jeg falt litt for både det høye sylinderformede samt et firkantet brunt et med tettet tak jeg da. Her skulle jeg ha vært! ...eller kanskje ikke...hadde vel revet meg i håret i fortvilelse over for liten plass i kofferten jeg også.
Får kanskje ettersende da. Men det er kanskje svært kostbart?! Har du forsøkt det ?
God helgeklem fra Line

June J. Larsson sa...

Takk for at du åpnet døren inn i fugleburenes verden for meg! :))
...og jeg forstår mer og mer at man må stålsette seg før man reiser til Nice, slik at man ikke får sammenbrudd av alt det vakre man IKKE har plass til i kofferten hjem! ;) Man må forsøke å se det positive i det: lommeboka mi er glad for plass-begrensningen...! ;)

Klem
June
Nostalgi & Skriverier