søndag 15. august 2010

Den tøffeste kua i verden!

Den tøffeste kua i verden, ja det må vel kanskje være denne kua som jeg kjøpte i ferien og som nå har fått hedersplass i et av vitrineskapene på kjøkkenet vårt! Kua The Moo Potter fra CowParade er designet av keramikeren Meredith McCord.

Med sine håndlagde og håndmalte tekopper, tekanner og tallerkener over hele kroppen synes jeg denne kua er en av de vakreste i CowParades-samling, og i tillegg passet den helt perfekt på kjøkkenet vårt! ;))

CowParade som pr. i dag er et av verdens klart største kunstprosjekter, startet som et lite og lokalt veldedighetsprosjekt i Zürich i 1998.


Lokale kunstnere fikk den gang i oppgave å bruke all sin kreativitet og sine ferdigheter på å dekorere en spennende, fargerik og gledesspredende ku hver.
I dag er CowParade et moderne og globalt kunstprosjekt som årlig inspirerer inviterte kunstnere og artister over hele verden til å lage fargeglade og fantasifulle kyr som stilles ut på store kunstutstillinger forskjellige steder i verden til glede for kunstinteresserte og veldedige organisasjoner. CowParade-utstillingen har også vært i Norge.

Etter kunstutstillingene aksjoneres kyrne bort på kunstauksjoner, og inntekten av auksjonen går til veldedige formål over hele verden. Også en del av salget av disse kopiene går til veldedig formål. De koster jo en del disse kuene, ettersom også kopiene er håndmalte fra topp til tå, og da er det jo fint av deler av summen i hvertfall går til et godt formål.

Flere herlige fargesprakende design-kyr fra CowParade finner du bl. a.: HER.

Ha en riktig fin start på den nye uken! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å sånn en herlig ku!
Har ikke tidligere kommentert på bloggen din. Det er en utrolig fin blogg, så detaljerte beskrivelser av alle prosjekter og så mye dere har fått til. Det er helt unikt.
hilsen fra Olaug Brit (som også følger deg på Facebook)

Fruen sa...

Utrolig flott ku :) Enig med deg det er den tøffeste kua EVER :)Den passet godt inn i min smak :):)
Klemmer fra meg

Ann sa...

Tusen hjertelig takk for denne utrolig hyggelige tilbakemelding Olaug Brit!! Det både inspirerer og motiverer, og betyr mer for meg og mitt bloggehjerte enn du aner! ;)) Hjertelig takk!

Koselig at flere enn jeg digger denne kua Renate! CowParade har minst "et par" kyr til som jeg godt kunne tenkt meg! Knalltøffe! :))

God helg til dere begge! :)

Klem, Ann.