onsdag 7. juli 2010

Prosjekt Fuglebur eller minidrivhus, før - etter bilder. Trinn for trinn oppskrift!

Sommeren er en herlig tid, kanskje ikke minst fordi det går an å holde på utendørs med mange små og store prosjekter!

Som tidligere nevnt skal vi bygge en levegg/krok av gamle vinduer på vest-terrassen vår i løpet av sommeren, dersom jeg noensinne blir ferdig å kitte alle de gamle vinduene! :D I forbindelse med den evighetsjobben har jeg også funnet frem noen gamle vindusrammer som mangler glass i sin helhet, og tenkte de burde kunne brukes til noe spennende!

Jeg bestemte meg for å lage et kjempedigert fuglebur, eller hva jeg nå skal velge å kalle det. Jeg skal ha det til pynt i hagen, og ser ikke bort fra at det blir stående i stuen vår til vinteren.

Det morsomste med dette "buret" er at det er kjempeenkelt å lage! Nøyaktig hva jeg skal bruke det til skal du få se etterhvert ;) I dag skal du få se trinn for trinn hvordan jeg lagde fugleburet mitt:

1) Du trenger 4 stk. like store gamle enkle vindusrammer med knuste eller ingen glassruter. Fjern eventuelle glassrester. Skrap vekk eventuell gammel løs maling.


2) I tillegg til de fire gamle vindusrammene trenger du:
- 4 stk. like lange materiallengder, f. eks. 55 cm lange.
- Noen meter hønsnetting
- En liten avbitertang for å kunne klippe i hønsnettingen
- En skrumaskin eller et skrujern
- Noen lange skruer
- En stiftemaskin med stifter/kramper i for å feste hønsnettingen til rammene.

Galvaniserte skruer ruster ikke utendørs. Du kan også bruke stifter/kramper i rustfritt stål for å unngå at de ruster utendørs over tid, men de koster en god del mer enn de vanlige. Jeg har brukt galvaniserte skruer, men vanlige stifter. Det vil si at stiftene vil kunne ruste med tiden, men jeg synes det er en del av det rustikke uttrykket, -en del av sjarmen ;)

3) Ta en av rammene og skru først på plass den ene av de løse materiallengdene som du har fire av (fest den på den siden hvor glassrutene normalt ville vært festet), så den andre, som vist på bildet ovenfor. Snu så vindusrammen og skru så fast de to siste materialbitene. Du har nå en vindusramme med fire like lange ben, ett i hvert hjørne.

4) Legg vindusrammen med bena i været. Legg en av de andre vindusrammene oppå bena og skru rammen fast i bena med den pene "vindussiden" ut som beskrevet ovenfor.

5) Tipp konstruksjonen din slik av vinduene blir liggende med langsiden ned mot bakke som vist på bildet til venstre. Ta så den tredje vindusrammen og sett den oppå den liggende rammen. (Se bildet). Tipp den litt innover og skru dem fast til hverandre i det innvendige hjørnet. Gjør det samme på motsatt side med den 4. vindusrammen. Du får da et tak! Se bildet. Fest de to i hverandre der de møtes i toppen, med to skruer. Konstruksjonen er ferdig! :)

6) Jeg malte mitt "fuglebur" (NB! Det er neppe egnet til å ta fugler i!) først med mellomlys turkis farge. Deretter fikk den et strøk med en litt lysere farge med svamp, malt på en slik måte at den øverste malingen, toppfargen, ikke helt dekker bunnfargen. Dette for å gi den en litt tilfeldig, rustikk, finish. Jeg brukte en vannbasert maling, ikke en utendørsmaling. Jeg har gjort dette med vilje fordi jeg ønsker at den skal flasse litt, -det vil gi den en slitt patina allerede i løpet av sommeren.
7) Da malingen var tørket klippet jeg til hønsnettingen med en liten avbitertang. Nettingrutene festet jeg så med en liten stiftemaskin til kanten der glassrutene vanligvis sitter.

8) Jeg hadde fire gamle skapdørknotter liggende. Disse festet jeg under rammen som ben. Skruer til slike knotter (uten skruhode men med gjenger i begge endene av skruen) finner du bl. a. i gardinforretninger). Dermed fikk jeg buret mitt litt opp fra bakken slik at rammene ikke trekker vann, og pent ble det jo også, ble det ikke? :)) (Se detaljbildet nedenfor). "Fugleburet" er ferdig!

Har du gamle vinduer med glass i som du ikke ønsker å ødelegge, kan du bruke de med glassene i. Men du må da ha to plater til endeveggene, eventuelt kan du "bordkle" endeveggene. Hengsle det ene takvindet i toppen og du har et utmerket minidrivhus til krydderurter, ruccola eller jordbær!

Nøyaktig hva jeg skal bruke mitt "fuglebur" til skal du som sagt få se etterhvert! ;)

Ha en fortsatt fin kveld!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


14 kommentarer:

ANETTESHUS.COM sa...

Så stilig!! så kreativ og flink du er!! Gleder meg til å se hva du skal "bruke det til":)

Ha en fortsatt GOD SOMMER!

Klem klem
Anette:)

Minka sa...

Så flott det ble, du er så kreativ, og så er du veldig flink til å lage innlegg som viser hvordan du går frem fra a til å...I like..klems

My home is my Castle sa...

nei så stilig :))
Jeg har noen gamle viduer med knuste glass i liggendes og det er meget mulig jeg kopierer denne ideen ;)
Gleder meg til å se hva DU skal bruke ditt til :)

Klem,Kari

Anonym sa...

Så utrolig smart. Blir spennende å følge med videre. :)Klem.

Lottemora sa...

Dette blir spennende å se fortsettelsen på!

Bestefars Verksted. sa...

Jeg er stum av beundring,igjen.....du er jo helt rå !!!! Flott byggverk,og nydelig farge !!!! Det var nå jeg skulle hatt noen gamle vinduer,ja...... : )

Maliva`s verden sa...

Wow.....her fikk jeg masse inspirasjon. Tusen takk for alt du deler med oss, og takk for hyggelig hilsen hos meg. Du er nok reiseklar du nå kan jeg tenke meg. 3 uker på rivieraen ble det på oss i år også...kanskje du tar deg en liten tur innom Ste.Maxime også da;o) Håper du kommer med reisebrev underveis...veldig åpen for tips..da vi ferierer der nede hvert år. God ferie...heldige deg. Ps! Legger deg til på blogglisten min jeg..
Klem fra Maliva

Kjolesnekkern sa...

God sommer! Så flink du er, ser du er arkitekt, ja!!!Mitt hadde ufrivillig blitt 9-kantet eller noe sånt,-) Likte så godt de putene også, smart idè!! Klem

Linda sa...

Så lurt:) Jeg er imponert:) Klem

Jeanette sa...

Du er så kreativ;)) Ble kjempefint! Blir spennende og se hva du skal bruke det til.
Klem J.

Ann sa...

Å så mange koselige kommentarer! :)) Tusen takk!!

Takk Maliva :)) Du er i min ;) Når det gjelder den blogglisten generelt, så må jeg bare innrømme at jeg etterhvert har mistet litt oversikten over hvem av dere som er med i den og hvem som enda ikke er der men som selvfølgelig burde være der... må vel kansje ta å gjøre en skikkelig oppdatering av listen til høsten...
Og jaaa!!! :)) Nå begynner jeg å bli reiseklar!! Mildt sagt!!! Jeg gleder meg noe veldig, veldig!! Enda vi har vært der så mange ganger tidligere, gleder jeg meg like mye hver eneste gang!! :D Vi drar på søndag og blir på rivieraen i 3 hele uker! Det skal bli sååå vidunderlig! :)) Jeg er litt usikker på om vi skal helt til Ste. Maxime. Sommerhuset er i Menton, og vi pleier å holde oss i området Menton-Monaco-Nice, med unntak av noen overnattinger på hotell i Juan-les-pins hvor vi bor i anledning Antibes Jazzfestival. Vi skal bl. a. på konsertene til Diana Krall og Melody Gardot, og gjett om jeg gleder meg! :)) Også skal vi "selvsagt" til Aquasplash, -ungene elsker det stedet!! ;) Og så alle bruktmarkedene, antikvitetsbutikkene, håndverksbutikkene og... åååh sukk mitt hjerte som jeg gleder meg!! Skal skrive litt om bl. a. rivieraplanene våre på bloggen i helgen tenkte jeg :)

Riktig god helg til dere alle sammen! :)

Klem, Ann,
-som pakker og pakker og pakker denne helgen!! ;)

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Nææ, - så flott! For en god idé...

Ha en fin kveld videre, - og gooood helg!
:)

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Du er kreativ som få!! Nydeleg♥
Spent på ka du skal bruke det til...☺

God helg☺

Klem M♥

Ingunn sa...

Så flott at du viser innlegg som du gjør med trinn for trinn.

Menton-Monaco-Nice høres herlig ut. Likedan deres aktiviteter der. :)

Klem Ingunn