torsdag 1. juli 2010

Nå skal den indre gårdplassen vår, patioen, få nytt liv! Se "Før"-bildene".

Vel, å kalle dette "før"-bilder er en sannhet med modifikasjoner. Dette er "før-styling"-bildene! (Jeg skal jammen ta å se om jeg finner før"-bildene av dette området. Dette var en smal grusvei gjennom en slags hjemmelagd... åker!) Det har tatt sin tid, men i dag er det belegningsstein eller terrasser mellom alle bygninger på eiendommen vår (unntaket er ungenes lekehus).

Men: nå skal den indre gårdplassen vår, patioen, få nytt liv! Disse bildene som ble tatt sent i går kveld viser et uteområde som ble ferdig for snart ti år. Dette er en brosteinsbelagt "indre gårdsplass", en slags patio, mellom gårdsplassen, huset, garasjen og grillpaviljonen vår. Terrassen du ser en liten del av er vest-terrassen vår hvor badepaviljongen (med spaet) står.

Dette er er ryddig og pent område, men det er liksom ingenting der, det skjer ikke noe der, det brukes ikke til noen verdens ting! Det er bare et sted vi, og gjestene våre, må passere for å komme til husets inngangsparti og entréedøren vår. Jeg har nå tatt fatt på jobben med å gi nytt liv til dette uteområdet, den brosteinbelagte patioen skal tas i bruk!


Vi har lenge grublet på hva vi skulle finne på for å gjøre dette området mere anvendbart og hjemmekoselig, men det har ikke blitt til at vi har gjort noe med dette uterommet fordi vi har bygd og bygd og bygd på huset vårt! Det ble aldri tid til å prioritere dette. Bad, kjøkken etc. hastet mer. Men nå er tiden inne for å ta tak i dette!

Vi har konkludert med at terrassen over det innerste området på dette uteområdet fungerer helt utmerket som pergola! Som du ser på dette bildet bildet har vi så vidt begynt arbeidet med å lage/henge opp en hengebenk under terrassen. Dette er en gammel hytte-hjørnesofa som vi fikk av noen som skulle kaste den, og etter litt saging og noen skruer har den nå blitt en lang, vanlig benk. Den er fremdeles trehvit, men den skal males hvit og styles, og de knallrosa putene for fulgte med sofaen skal få nye rustikke strie-trekk. Vi skal lage et vanntett tak over benken (under terrassegulvet) slik at benken med putene ikke blir våt når det regner, og jeg har stor tro på at dette skal bli et riktig så hyggelig uteområde når vi har stylet det ferdig! :))

Det er oppbygde og beplantede blomsterbed på begge sider av hageområdet, og det står et digert epletre midt på denne lille patioen/"indre gårdsplassen" vår (De hvite prikkene på patioen er ikke snø eller malingsflekker, det er alle de vakre epleblomstene mine som nå har falt ned fra epletreet :S). Når du står på det støpte platået/terrassen utenfor grillpaviljongen og ser ned, ser du en liten fontene der i en støpt dam. Den er nå rengjort og skal fylles igjen til helgen. Jeg var på brukthandelen og fikk tak i en kjempediger kobbervase som vil ble grønneiret (irr) over litt tid. Vi skal bore et hull i bunnen på den slik at vannet sildrer ut av toppen av vasen. Det skal et stort eldgammelt støpt brønnlokk på plass først (er spent på om vi klarer å løfte det dit! :D), som vasen skal stå oppå. Det sorte plastbaljen på bildet er fylt med hvite runde marmorstein som også skal i fontenen. Alt er kaos her på bildene, men du skal få se det ferdige resultatet kanskje allerede i helgen! :)

Vi skal lage en liten trapp fra terrassen som vil komme ned bak hengebenken, med en luke i gulvet på terrassen som skal kunne lukkes/låses fra terrassen. Denne blir mest til glede for ungene :)) Når vi griller sammen ved venner og alle ungene løper til og fra terrassen hvor de vokne sitter, kan de heretter bruke denne trappen i stedet for å løpe opp til husets inngangsparti, tvers gjennom hele huset til dagligstuen og ut terrassedøren! Det skal også bli godt å slippe denne "gjennomgangstrafikken" i stuen! ;) Da vet vi til en hver tid hvor alle smårollingene befinner deg og hva de driver med, uten å til stadighet måtte gå inn for å sjekke hvor de stanset opp denne gangen! Gjøres luken låsbar fra terrassen kan jeg også sole meg uforstyrret uten at hodet på naboen, postbudet eller andre plutselig dukker opp gjennom terrassegulvet mens jeg ligger på et pledd på gulvet i bikinien og halvsover i solen på fine late sommerdager.

Jeg har "ryddet" i blomsterbedene. Det lange bedet mellom patioen og gårdsplassen har jeg rensket fullstendig. Alle busker, stauder m.m. som stod der er fjernet, og i stedet har jeg plantet sypresser der, som med tiden vil bli en flott sypresshekk med litt middelhavspreg! ;) Brosteinen skal høytrykksspyles, krukker skal på plass i området, hengebenken males og styles med puter m.m., noen dekordetaljer på selve terrassen mangler enda og vann skal fylles i fontenen! "Etter"-bilder kommer! I ettermiddag skal jeg male benken! :))

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Flere uterom i hagen vår finner du HER.
Flere detaljer i hagen vår finner du HER.
Flere små prosjekter til inne- og uterom finner du HER.
Flere store prosjekter til inne- og uterom finner du HER.
Inspirasjon utenfra? Mange flotte og inspirerende uterom finner du HER.

7 kommentarer:

Fossestua sa...

Det er så fint hos dere! Blir kjempemoro å se hvordan gårdsplassen blir til slutt! Selv om jeg synes den ser råfin ut allerede :)
Og så lurte jeg på om du kan lære en stakkars nybegynner, om hvordan man lager en link i innlegget? Feks hvis jeg skriver om en butikk, og vil at navnet på butikken skal linkes. Håper du kan hjelpe meg :)?
Klem fra Lise

Ann sa...

Hei du, og takk! :) Den ble jo fin da den fikk brostein og oppbygde bed, men den mangler sjel og karakter, -det lille ekstra! ;) Jeg ønsker å få den mere hjemmekoselig, vil at den skal bli til et hyggelig sted med innhold og funksjon som vi faktisk kommer til å bruke til noe i hverdagen... helt for ille at ingen bruker dette området i dag, men nå skal det bli andre boller!! :D

Når du skriver et ord, navn eller et bilde som du ønsker å linke til en butikk, et innlegg, en blogg eller en annen internettside: Markér så ordet og klikk deretter på det symbolet oppe i verktøylinjen (øverst i den "boksen" hvor du skriver inn teksten til nye innlegg) som ser ut som en grønn ball med solbriller på. Dette er en kjetting. Når du peker på kjettingen ser du at den heter "kobling". Hvis ordet ditt nå er markert så får du opp et felt hvor du kan skrive inn en webadresse. (Under feltet "Type http:") Åpne et nytt internettvindu slik at du kan kopiere den webadressen du ønsker i linke til. ("http:// og så videre" Til den butikken/innlegget/bloggen/internettsiden du ønsker å linke til). Lim denne adressen i sin helhet inn i koblingsfeltet bak "url-adresse". (F. eks. http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/) Og klikk på "OK". Da skal koblingen fungere når du publiserer innlegget! Lykke til! :))
Håper dette ble begripelig? :O Hvis ikke så gi meg et hint! ;)

Ha en fortsatt fin kveld! :)

Klem, Ann.

Anonym sa...

God morgen Ann:)
Må innrømme at jeg synes det så kjempefint ut allerede. Ønsker meg brostein selv, men det er nok andre ting som må prioriteres først. Spent på etter bilder:)
Ha en kjempeflott helg og sørg for å få nyte det fine været også.
Klem Elin!

Fossestua sa...

Hei Ann :)
Og tusen takk for at du tok deg tid til å svare meg :) Jeg gleder meg til å prøve "oppskriften" på kobling til kveldens innlegg! Koselig at du likte "en vakker dag" listen min, men tro meg-det er stadig ting som skulle vært lagt til-men da hadde det ikke vært plass til andre ting også i sidefeltet hihi :)Stor klem fra Lise

Fossestua sa...

Hei igjen, Ann.
Jeg glemte å si at jeg ikke er "sånn" alvorlig syk. Er på bedringens vei nå, men ting tar tid. Hyggelig at du spurte :)
Klem fra Lise

Fossestua sa...

Hihi,det er bare meg igjen! Skulle bare si tusen takk for "opplæringen"! Du er en god lærer :) og jeg har herved gleden av å erklære at jeg har laget min første link i et innlegg!
Tusen takk Ann :)

Ann sa...

Gratulerer Lise! :D Så flott!! :))

Klem, Ann.