lørdag 3. juli 2010

Jardin de lilas

Av og til skjer det merkelige ting hjemme hos oss. Ta dette veggmonterte klaffebordet for eksempel, -det som jeg for kort tid siden malte blått: Tenk, da malingen tørket ble den hvit!! ;))

Alle hagebordene våre er blåmalte, og det jeg var derfor helt på autopilot da jeg malte også det nyinnkjøpte lille klaffebordet i heltre fra Ikea, blått. Bordet ble, som planlagt, hengt opp på veggen nedenfor kjøkkenvinduet vårt (kjekt når vi serverer/rydder etter måltider på terrassen fordi oppvaskkummen er rett innenfor kjøkkenvinduet), og i samme sekund så jeg at den blå fargen ble fullstendig "feil"! Blått bord på en hvit vegg? Hva i all verden tenkte jeg på? Bordet formelig "ropte" mot oss der det hang på den hvite veggen, og jeg gikk straks i gang med å gi det to strøk hvit maling!


Hvitt ble mye snillere på den hvite veggen. Men det ble samtidig litt kjedelig, litt identitetsløst, så jeg bestemte meg for å male en tekst på bordet. Men hvilken tekst? Etter litt grubling bestemte jeg meg for "Jardin de lilas". Syrinhagen! For hva passer vel bedre i en hage med mer enn 150 syrintrær?! Det passet perfekt, og jeg valgte det franske uttrykket for å skape assosiasjoner til den franske riviera og alle hagene der som jeg er så inderlig glad i.
Teksten lagde jeg på PCen og skrev den ut på et vanlig ark. Jeg klippet vekk bokstavene og monterte deretter ordene etter hverandre med tape. Så tapet jeg sjablonen fast til bordflaten. Jeg hadde en rest grå gulvmaling (slitesterk) igjen i et malingsspann, en syntetsvamp som jeg klippet en strims av, så "stemplet" jeg malingen over sjablonen. Da malingen var tørket fjernet jeg sjablonen. Så enkelt, så enkelt, -men visst ble det vakkert? Det var nok til å gi bordet identiteten det manglet, "det lille ekstra".

Sjablonen har jeg tatt vare på, så kan jeg bruke den om igjen dersom jeg skal male teksten på flere utemøbler i fremtiden. Kanskje på hengebenken under terrassen?..

Vi skal ut i hagen å fortsette uteprosjektene våre nå i ettermiddag. Jeg lagde et digert knalltøft slags fuglebur i går av gamle vinduer, og det skal du få se i løpet av helgen tenkte jeg, det er bare ikke helt ferdig enda, -det mangler hønsnetting! ;))

Er du en av dem som er innom Glassveranda ofte, lurer du nå kanskje på hvorfor i all verden jeg ikke er sammen med italienerne som vi ventet på besøk denne uken. Vel, de kom ikke!!!

I 5-6 uker har vi nå planlagt alt ut fra at vi skulle få gjester fra Sardinia i slutten av juni! Uken før de skulle komme ble en av deres nærmeste alvorlig syk, og de måtte avlyse ferien! Triste nyheter at noen har blitt syk selvfølgelig, men...! Vi har malt, bakt, kokt og kjøpt inn. Kjøleskap og frysere er fylt med de lekreste retter, vinskapet er fullt, alt er klart, og så kommer de ikke? Sukk mitt hjerte som vi har stresset rundt nå i en måned til ingen nytte! Vel, til ingen nytte er ikke helt sant, for du verden så mye vi har gått gjort ferdig på huset utvendig og i hagen! :D Men hva med reisdyrsteik, elgkjøtt, villørret, røkt laks, spekemat, granskuddgele o.s.v.?

Kanskje jeg skulle arrangere tidenes Giveaway: "Vinn en ukes opphold i Jardin de lilas, all inclusive: De lekreste 4-retters middager, fri bruk av det du finner i vinskapet, fri bruk av spaet, fri bruk av cabincruiser og fiskeutstyr!" :DD Noen påmeldte?

Sukk nei, jeg får vel se på det slik heller: Jeg slipper å handle inn mat til jul, og vi kan slappe helt av og bare kose oss med små hageprosjekter, fisketurer og pakking av kofferter frem til at vi selv reiser på ferie om en ukes tid. Nå når jeg har fått det verste "Gjestene kommer ikke!"-sjokket litt på avstand, må jeg bare innrømme at det var litt godt også. Italienerne våre treffer vi kanskje på Sardinia til høsten likevel dersom vi bestemmer oss for å reise dit, også kjenner jeg at jeg endelig har fått hvilepuls for første gang på veldig, veldig mange uker!

Ha en fin lørdag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


1 kommentar:

salige lavendel sa...

Så fint det ble med teksten du har malt på!!