tirsdag 4. mai 2010

Ungenes lekehus

Dette er ungenes lekehus! Dette bildet er tatt fra vest-terrassen vår en kveld i fjor høst. Denne lille paviljongen står i et hjørne av hagen vår, og inni den ligger ungenes hoppeballer, bøtter, spader, hoppetau, hammer, spiker, planker og forskjellig annet som de liker å holde på med når de er ute i hagen.

Lekehuset fikk jeg faktisk til å snekre selv, uten særlig hjelp fra min kjære. (Er egentlig litt stolt av det ja ;)) Jeg tegnet et lekehus som matchet de andre paviljongene på eiendommen og satte i gang mens min kjære snekret videre på utbygget på huset vårt. Eldstemann var ca. 1 år gammel da lekehuset ble bygd.

Det var meningen av vi skulle lage benker der inne slik at den lille paviljongen skulle fungere som dukkestue, men ettersom vi har et lysthus og en grillpaviljong i hagen tok ungene fort disse i bruk til saft- og bollerselskaper, lek med Barbiedukker o.s.v., og dette lekehuset ble et sted for litt tøffere aktiviteter. Den lille terrassen utenfor lekehuset er flittig i bruk. Det er fint plass til 3-4 unger på hver side av bordet, og to på endene. Når været er bra og ungene skal spise, pleier jeg å dekke på her og bære ut et stort brett med ferdigsmurte halve brødskiver til stor glede for både ungene og naboungene, -da koser de seg skikkelig!

På plenen bak lekehuset pleier ungenes trampoline å stå om sommeren. Til venstre for lekehuset (området med en liten hekk rundt) er en sandkasse. Ungene har etterhvert blitt større, og jeg tror ikke lokket var av sandkassen i det hele tatt i fjorsommer. Jeg har derfor nå begynt å tenke på å endre litt på dette området. Fordi ungene har blitt større kan vi nå også montere vinduene som skulle være i lekehuset. Vi turte ikke montere dem da ungene var små, ettersom de klatret på rekkverket, datt ned, ramlet mot lekehuset o.s.v. Slikt gjør de ikke nå lenger, og tiden er nå inne for å få på plass vinduene. (Vi vil beholde lekehuset i hagen uansett om ungene etterhvert som de blir større vil miste interessen for det, -det er et lys i taket inne i lekehuset, og den lille paviljongen lyser opp denne delen av hagen om vinteren der det står som en diger lykt ute på den glitrende snødekte plenen). Vi vurderer også å flytte hekken, samt å plante sommerblomster i hele sandkassen. Tror det kunne blitt riktig så vakkert. Jeg skal også se på muligheten for å knytte dette området nærmere opp mot lysthuset, som ligger ca. 15-20 meter til venstre for lekehuset. Vi skal flytte noen trær, ellers er ingenting bestemt enda. Jeg skal kose meg med å planlegge dette hageområdet i løpet av uken. Flere bilder av dette området og andre små- og store hageprosjekter kommer!


Detaljbildene fra lysthuset ble publisert midt på natten i helgen, men dersom du ikke fikk dem med deg så kan du se dem alle HER.

Vinnerne av de tre kaffeboksmennene (Giveaways) ser du HER.

Det er nå mer enn 300 "medlemmer" på Glassveranda sin Facebook-side, kjempehyggelig!! Tusen takk til alle dere som har blitt med der, og takk for hjelpen alle dere som har invitert vennene deres med til denne Facebook-siden! (Dersom du enda ikke har sett Glassveranda sin Facebook-side, så kan du se den HER).

Ha en fortsatt fin tirsdag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


13 kommentarer:

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Dåke har bere verdens mest koselege bortgøymte hage♥
Herleg leikehus for dei små☺ Og imponerande kor flink du er til å snekre!!☺

Klem M♥

Lykkeliten sa...

Er målløs over alt du får til!

Takk for at du deler med oss.

Klem Lykkeliten

Emmas utsikt sa...

Herlig! Heldige unger! Selv har vi bare 400kvm å boltre oss på så det blir ikke så masse lekehus og slikt. Dessverre..

klem!

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Stum av beundring for hva du og din mann kan!!

Og dette har du snekret alene?? Herlighet så flink du er!

Klem Tina:)

My home is my Castle sa...

Åhh så flott lekehus !!!
Og så flink du er !!!
Må være en drøm for ungene å leke her :))

Klem,Kari

Linda sa...

Så flott lekehus, og sååå flink du har vært til å bygge:) Jeg er imponert. Selv har jeg nok lett for å be om hjelp... Tips: hva med å plante bær som barna kan spise ved lekehuset? Jordbær og bringebær er veldig populært her, og rabrabra me dsukker på om våren:) og blomster innimellom:)
Jeg må si jeg synes du har en nydelig tomt:) Heldig som har lit tplass å boltre deg på, her er det rett og slett aldeles for lite, og det krever en stor dose kreativitet å få alt til, men tror vi er på vei nå...
Ha en god kveld. Klem

Fru Andersen sa...

Heisann, for en herlig og flott blogg du har! Så fint dere har det, både ute og inne;-) Fantastisk lekehus, en drøm! Her er det inspirasjon å hente ser jeg, vil gjerne titte innom deg igjen og legger deg til på blogglisten min!

Ha en fin tirsdagskveld!

Minka sa...

Så utrolig flott lekehus de hadde da..Vi ska og bygge ett lekehus i år til våre barn, men blir nok med vegger ettersom vi ska ha litt møbler og slikt i..klems..

Sarita sa...

Ah, så fint det er. Og ikke minst aktiviserende så lenge de liker å bruke det! Inspirerende å se andres hager. Jeg er sikker på at det blir kjempe fint.

Klems Sarita

Anonym sa...

Heisann! Første gang på besøk hos deg, men så er egen blogg ganske ny. Holdt på å falle av stolen her(...og det er ikke bare fordi jeg burde ha ligget i sengen nå). Uten tvil det vakreste lekehuset jeg har sett, og at du har bygget det selv... utrolig!

Ser du har en innholdsrik blogg, så jeg må komme tilbake.

Med ønske om en strålende dag!

Lilli (må nok linke til deg)!

Line fra huset på landet sa...

Ojoj..så flink du er! Snekret dette helt selv ?? Det er kjempefint :))

God klem fra Line

Ann sa...

Tusen takk for både det ene og den andre!! :))
Må bare innrømme at det er kjekt med stor hage, og jeg skulle gjerne hatt en som er enda større! Herlig med mye uteareal.
Tomten vår er ca. 2 mål. Vi valgte å pusse opp/bygge på et gammelt hus mye p.g.a. tomtens størrelse. Vi bor i et tettbebygd strøk i en by, og det var helt umulig å finne nye tomter i dette boligområdet som var på denne størrelsen. I nybyggerfeltet noen hundre meter bak oss er tomtene på 400 - 600 kvm. Det er også de aller fleste boligtomtene rundt oss, unntatt tre eiendommer, deriblant vår.
Men det finnes mange små nydelige tomter, med sjarmerende uteplasser som bugner over av krukker med sommerblomster i de herligste farger! Trampoliner og lekehus kan selvfølgelig være vanskeligere å plassere.
Takk for forslag om bærbusker og rabarbra. Men vi har en egen frukt- og bærhage på sør-øst siden av huset i området nedenfor drivhuset, og der har jeg også plantet rabarbra. Området ble gjort ferdig i fjor sommer. Bilder av dette kommer også etterhvert :) (Jeg må rake plenen først! :D)

Ha en fin dag videre! :)

Klem, Ann.

På landet sa...

Så fin, flink du. Komme hit å lage en paviljong i full size til meg du :)