fredag 14. mai 2010

Storslåtte uterom til late sommerdager og sene festmiddager!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 8 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den amerikanske interiør- og møbelkjeden Restoration Hardware. (All 8 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American interior- and furniture company Restoration Hardware).

Dette er ikke første gangen jeg har skrevet om Restoration Hardware her på Glassveranda, og det blir neppe siste gangen heller! De har så utrolig mye flott, tøft og spennende i sitt sortiment!

De er også særdeles dyktige til å vise frem produktene sine i de mest fantastiske miljøer! Jeg har tidligere vist frem litt av Restoration Hardwares herlige sortiment av innendørs møbler til stue og spisestue, i dag tenkte jeg å vise dere litt av det de har å tilby av møbler og nips til uterommet.


Det er bare å gi seg ende over og drømme seg bort i disse fantastiske uterommene som de i år presenterer, jeg kan formelig se for meg hvordan jeg ville ha dekket bordene, formelig kjenner duften fra krydderhagen like ved, hører lyden fra vannet som sildrer fra fontenen, kjenner smaken av hvitløks- og chilimarinerte scampi med fersk ruccola og sitron, oliven, fetaost og sommervinen med perfekt sødme! Lyden av humlene, fuglene. Varmen som stråler fra en soloppvarmet stenbelagt patio etter en lang deilig dag i solen!

Dersom du ikke kjenner til Restoration Hardware fra før, så vil jeg virkelig anbefale deg å ta en titt på internettsidene deres. Dessverre sender de ikke varer til kunder i Europa, men likevel: Her er det mange vakre rom å se og mye spennende inspirasjon å hente!

Fargene er så himmelsk herlige! Hvitvasket teak og trematerialer med en vakker rustikk grålig drivved-lignende patina, værbestandige kurvmøbler i samme fargenyanse. Lysekroner i vasket eik! Andre av rustet jern!! Det er så røft, så rustikt, grovt og storslått som det bare er mulig å få det!


Jeg har allerede bestilt to lignende slike lysekroner av min kjære. Bare tegn dem du, så lager jeg dem, sa han! :)) Vi har en plan under terrassen vår. Området under vest-terrassen vår er steinbelagt, og terrassen over fungerer helt utmerket som pergola! Det er oppbygde og beplantede blomsterbed på begge sider, og det står et digert epletre midt på denne lille patioen/"indre gårdsplassen" vår, det er til og med en liten fontene der! -Alt ligger i det heletatt til rette for å kunne lage en riktig spennende uteplass under epletreet vårt! Det foregår ingenting på denne plassen i dag. (Tør nesten ikke si det, men en diger stabel tømmerstokker som skulle bli til ved har vært ligget lagret der i årevis...). Men i sommer skal denne plassen få nytt liv! :))

Roen og harmonien i disse bildene er nesten til å ta og føle på! Kanskje er det symmetrien i bildene som gjør det? Kanskje er det de gråbeige monokrome fargene? De sommergrønne, friske trærne? Vannet? Felles faktor for alle disse utemiljøene er i hvertfall at det er ryddig, rent og at alle detaljer og nips er i store formater, -noe jeg personlig synes er viktig i et interiør, enten rommet er innendørs eller utendørs! Det er likevel hjemmekoselig, fordi det ligger et pledd slengt på benken, fordi det er tent levende lys og/eller det står mat og drikke på bordet, -alle er svært viktige detaljer for å skape liv i et interiør, både inne og i uterom! Igjen; livstegn er ofte det beste designelementet i et rom, -både ute og inne. Det skal være ryddig, men ikke for ryddig. Det skal være tegn til liv.

Jeg elsker fasongklipte trær! De er skikkelig stilige, er de ikke? De er ikke så ofte å se her i landet, men på rivieraen (hvor vi helst ferierer) er det mange. I vår hage er det to. I sommer tror jeg kanskje det skal bli flere. Har du formklipte trær i din hage? Det er et spennende dokorelement i en hver hage. Har du ikke prøvd å formklippe et tre før så du bare prøve det, - for det er virkelig morsomt å lage dem også!
Mer inspirasjon fra Restoration Hardware, Inc. finner du her: Restoration Hardware.

Ha en fortsatt fin fredagskveld, og en strålende flott lørdag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

5 kommentarer:

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Å sukk..her var det mykje fint!☺
Tenk å hatt plass og økonomi til slikt!! Nydeleg!!

Håpe du får ei fiiiin 17 mai helg☺

Klem M♥

Linda sa...

Sukk og atter sukk:) Klem

Ingunn sa...

Takk for tipset. Nydelige møbler. :)

Ha en fin lørdag - dagen før dagen. Nei - det er jo søndag mellom og. Deilig.

Klem Ingunn

Ann sa...

Hei! :)) Koselig å planlegge hage og uterom, jeg blir visst aldri ferdig å vår hage, men synes egentlig det er helt greit, elsker å planlegge! :))

God helg! :)

Klem, Ann.

Anonym sa...

Nydelig blogg!