torsdag 15. april 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 16: Den gustaviansk-inspirerte sofabenken er ferdig malt!

Den gustaviansk-inspirerte sofabenken som vi har bygget til lysthuset er nå 100% ferdig malt, og jeg er SÅ fornøyd med resultatet!!

Det ble ganske mye arbeid, men jeg valgte å pusse den, så male den hvit, pusse den igjen, malte den et 2. strøk med hvitt og så pusset jeg den enda en gang til! I den rekkefølgen. Benken fikk en matt, soft overflate, og jeg avsluttet det hele med å gi den en rustikk, slitt finish ved å pusse treverket fram igjen på alle kanter og profiler. Myyye arbeid, men vips så var benken to hundre år gammel! Jeg synes den ble aldeles nydelig!


Nå mangler sofabenken kun benkebunn, madrass, madrasstrekk og puter. Jeg har tenkt og tenkt, men har fremdeles ikke bestemt meg for hvilken tekstil jeg skal bruke..! I morgen må jeg se til å få tatt en avgjørelse, for i helgen skal jeg style hele lysthuset, også sofabenken. Stylingen er alltid det morsomste! Det å sette opp hyller, dandere puter, finne ut hva som skal stå på hyllene, på bordet, etc. Som jeg gleder meg! :))
Jeg har vært litt trøtt i hele dag og kjenner at det skal bli deilig med helg i morgen!!

Ha en riktig fin fredag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Oppussingsprosjekt Lysthuset del 1-15 finner du her:

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 1: Se FØR-bildene!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 2: Tømt og rundvasket, hva nå?
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 3: For en forskjell!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 4: Klart for maling av vegger i morgen!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 5: Fant endelig kule, -og ser på at malingen tørker...
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 6: Mitt nye favorittsted!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 7: Dekorkulen på plass, lysekronen hengt opp!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 8: Gulvet er malt!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 9: Vi bygger en over 3 m lang gustaviansk-inspirert sofabenk!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 10: Ben til den gustaviansk-inspirerte sofabenken
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 11: Benkefronten begynner å ta form!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 12: Benken halvferdig og malt
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 13: Et gammelt bord, min kjære bestefars stråhatt, benkekryss, hjørneknotter, tekstiler til benken m.m.
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 14: Se hele prosessen fra halvferdig til helt ferdigbygget gustaviansk-inspirert sofabenk!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 15: Tid for tekstilvalg!

16 kommentarer:

My home is my Castle sa...

WOW...
Den ble utrolig flott !!!!
Så flinke dere er til å få det til :))

Klem,Kari

Elizabet Stilig hjem sa...

Dette ble kjempefint, virkelig vakkert!

Emmas utsikt sa...

Jeg sier som Kari:

WOW...

Helt utrolig. For en jobb. Herlighet.

Flinke folk altså!

klem

Fruen sa...

Fantatisk !!!! du er rå flink :)
Den ble utrolig flott,gratulerer med ny sofa benk :):)
Klems :)
Love it :)

salige lavendel sa...

Den ble rent herskapelig!!

Ingunn sa...

Fantatisk resultat. Gøy å blogge og møte slike som deg.

Gratulerer med ny sofa benk :)

Klem Ingunn

Siljes Hobbyrom sa...

Utrolig!! Dette ble flott! Jeg la meg til som følger. Trodde jeg hadde gjort det tidligere, men må ha glem det da :)

Klemmer!

Marit sa...

Den er blitt flott! Nå skal det bli spennende å se den helt ferdig stylet. Forstår godt at du gleder deg til å innrede hele rommet. Blir nok kjempelekkert!
Klem Marit :o)

Ann sa...

Tusen hjertelig takk for alle de koselige kommentarene!! :)) Hjertebalsam på en fredags morgen :0) Og velkommen som følger Silje, -så hyggelig! :))

Nå gleder jeg meg bare til å få fortsette ute i lysthuset i ettermiddag! Ha en fin dag alle sammen, og god helg! :)

Klem, Ann.

Minka sa...

herlighet så nydelig den ble..Dyktige som har laget den selv, sku ønske mannen her ihus hadde tid til slike prosjekter, er jo så gøy å lage slikt selv som ingen andre har..Ha en flott helg, klems..

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Helt utrolig hvor flott den benken ble!

Klem Tina:9

my little life sa...

Lekker!!!

Anonym sa...

Jeg er sååå imponert! Tenk at noen faktisk kan lage noe slikt, helt på egenhånd. Helt utrolig!!
Flott at du deler dette med oss i detalj.
Benken ble helt utrolig vakker og ser faktisk ut som om den er 100 år gammel.
Gleder meg virkelig til å se det endelige resultatet.
Tusen takk for flott inspirasjon og ideer.
Jeg skal benytte det med en gang i et prosjekt jeg skal igang med.

Ha ei strålende helg,
mvh Gerd

Ann sa...

Ja jeg er evig takknemlig for at mannen min er like engasjert i alle de små og store byggeprosjektene mine som jeg, Minka! :)) Han tar seg tid til tross for at han jobber 110% stilling som analytiker i en bank, er fotballtrener for guttelaget to ganger i uken, er selv på trening to ganger i uken, kjører ungene til/fra alle treninger og musikkskoletimer alle dager i uken unntatt fredag, sitter i styre i Velforeningen, er på dugnad i båtforeninga nå og da, har ansvaret for plakater, annonser m.m. for jazzklubben, er med ungene på fotballkamper, håndballkamper, judoturneringer i helgene, o.s.v., o.s.v. Jeg har heldigvis giftet meg med en Duracell-kanin med verktøykasse! :DD

Tusen takk for alle de kjempehyggelige kommentarene, det er så koselig!! :)) Min kjære har laget hyller til lysthuset i ettermiddag, og jeg har malt dem nå i kveld. Jeg har også malt en tekst på veggen i lysthuset, jeg har omsider bestemt meg for tekstil til benken, jeg har også kjøpt pynteputer til benken, og i morgen henger vi opp hyllene. Bilder kommer, bilder kommer! ;))

Ha en fortsatt fin fredagskveld! :)

Klem, Ann.

toves sammensurium sa...

Har fulgt prosjektet ditt med spenning...benken er bare blitt helt nydelig,-og det ernseten så det klødde litt ifingrene mine også etter å style den *lol*
Dere er kjempeflinke,og effektive også må sies:)
Når det gjelder stoffene du har valgt...min stemme går til toile´n ihvertfall! Lykke til videre,regner med mange fine bilder etterhvert som utviklingen til deg og duracellkaninen din går sin gang:)))

Line fra huset på landet sa...

Magisk! For en fantastisk vakker benk! Min stemme går også til toile`n. Det blir et vakkert sted å være, dette lysthuset ditt:)

Klem,Line