søndag 11. april 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 13: Et gammelt bord, min kjære bestefars stråhatt, benkekryss, hjørneknotter, tekstiler til benken m.m.

Jeg som trodde gårdagen var innholdsrik! Milde himmel!! Dagen i dag kan nesten ikke beskrives! Vi har hatt et fantastisk vær og jeg har gjort unna våronna i diverse blomsterbed, rensket krydderbedene mine, spylt belegningssteinen på gårdsplassen, oljet et gammelt bord som jeg tror skal inn i lysthuset, lett etter hjørneknotter til benken vi holder på å lage, hentet frem bestefars siste hagehatt, vært på skattejakt og funnet frem de vakreste gamle tekstiler til den gustaviansk-inspirerte sofabenken, mens min kjære har laget kryss til benkeryggen, montert topplist på benken, vårklargjørt syklene våre, vært på fotballbanen sammen med ungene m.m. Nå er det helt klart vår ute, og da skal selvfølgelig alt gjøres på én gang! Vi har i tillegg hatt uventet besøk i tre omganger her i dag (!), jeg har hjulpet en venninne med ligningen over telefonen og vi har lagd mat sammen med ungene i kveld, så nå er jeg halvdød! Det er jammen godt det er mandag i morgen! :D

Jeg har tatt bilder av det meste som gjelder lysthus-prosjektet i dag, tekstiler og det hele, men jeg klarer bare ikke mere i kveld. Du skal få se hvordan man lager kryss i ryggen på en benk, du skal få se de gamle flotte vevde ulltekstilene, hjørneknotter m.m., men det blir visst ikke i kveld. Viser her et bilde av benken slik den ble da kryssene var begynt å komme på plass tidligere i dag, og et stemningsbilde fra lysthuset som viser bestefars stråhatt der den henger i all sin prakt over en av skoddene i lysthuset, du ser videre et hjørne av det gamle herlige sofabordet som jeg har oljet i dag, og det siste bildet er en sniktitt på en av de eldgamle ulltekstilene jeg har funnet bortgjemt i en kiste på gammelloftet, og så lover jeg å komme jeg sterkere tilbake med mange nye bilder og utdypninger i morgen og videre utover i uken som kommer!


Nå må jeg bare hvile! Skal ta med meg et glass vin ut i spaet, og der akter jeg å bli sittende halvsovende i 40 graders varmt lavendelduftende vann opp til haken med øynene lukket og massasjedysene på full guffe i minst to timer! ;) - Virkelig balsam for en sliten kropp!

Ha en fortsatt fin søndagskveld! :)

Klem, Ann
Interiørbloggen Glassveranda.

Oppussingsprosjekt Lysthuset del 1-12 finner du her:

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 1: Se FØR-bildene!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 2: Tømt og rundvasket, hva nå?
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 3: For en forskjell!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 4: Klart for maling av vegger i morgen!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 5: Fant endelig kule, -og ser på at malingen tørker...
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 6: Mitt nye favorittsted!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 7: Dekorkulen på plass, lysekronen hengt opp!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 8: Gulvet er malt!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 9: Vi bygger en over 3 m lang gustaviansk-inspirert sofabenk!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 10: Ben til den gustaviansk-inspirerte sofabenken
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 11: Benkefronten begynner å ta form!

7 kommentarer:

My home is my Castle sa...

her har det og gått i ett idag og jeg ligger rett ut på sofaen, heelt gåen ;)
Gleder meg til å se flere bilder.. Dere er såå flinke !!!

Kos deg i spaet du din heldiggris ;)
Klem,Kari

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Jeg er mektig imponert over den benken...og de utskjæringene din kjære har gjort!

Klem Tina:)

trine sa...

Hei
Har lest nøye gjennom det store benkeprosjektet deres med stor interesse
derfor må jeg spørre deg om en ting:du nevner flere ganger en" bård" hva er en bård? Kunne du være så snill å forklare det litt nærmere for en "amatør" som meg :)
Masse hilsner
Trine

Fruen sa...

Hei Ann :):)
Godt og høre at du er mennesklig og kan bli sliten he he ... Du har et pågangsmot jeg aldri har opplevd,skulle likt og være en flue på veggen en dag hos deg og din travle hverdag :):)
Ellers må jeg rose deg for bestefars hagehatt;den er bare så nydelig nesten så du kan se for deg den mannen i hagen. Ser for meg en flott mann,med riktig utstyr og klær for en hver annledning :):)
Takker for koselig hilsen hos meg,og er jo kjempe stolt over at du har falt for mine bilder...Kvinnemakt( 80x 100) og vinter (100x100)
Ønsker deg en flott dag,og håper spaet og vinen gav deg ny energi for dagen i dag :):)
Klem til deg fra meg.

Ann sa...

Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger! :)) Jeg koser meg med lysthus-prosjektet, men kjenner nå på kroppen av det ble aldeles for mye på programmet i helgen. Men blir så ivrig, og glemmer å tenke på at man skal ha krefter igjen til å fungere i hverdagen! :DD Huff, må bare le, jeg lærer visst aldri!

Takk Trine :)) Bård är det svenska ordet for bord! ;)) - Og en bord er en pyntekant med en annerledes struktur, farge eller mønster enn det du finner på stoffet/materialet for øvrig. F. eks. nederst langs kanten på en kjole, rundt en duk eller nederst langs kanten på en benk som i dette tilfellet. Beklager feilen og takk for at du gjorde meg oppmerksom på den. Skal korrigere ordet straks! :))

Ha en fin dag alle fire! :)

Klem, Ann.

trine sa...

HAHAHAHA,takk for oppklaringen! En ussel skrivefeil/språkforvirring!! Jeg var sikker på det var en møbelsnekker/antikvitets terminologi og har søkt på Gustavianske møbler uten å finne svaret,leste det som navnet Bård eller snowboard og så var det rett og slett en BORD :)) Border har jeg jo mange av...vrangbord,pyntebord osv
Ha en fortsatt fin dag
Trine

Ann sa...

Huff, beklager virkelig den skrivefeilen!
Ha en fortsatt fin uke! :))
Klem, Ann.