lørdag 10. april 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 12: Benken halvferdig og malt

Det ble skikkelig mørkt ute før jeg var ferdig ute i lysthuset i kveld, så det ble dessverre ikke dagslysbilder denne gangen. Jeg tenkte likevel å vise dere lysthus-benken som nå er halvferdig; rammen er ferdig, ballusterene montert, og jeg har i dag malt et strøk hvitmaling på det som er ferdig. I morgen skal kryssene monteres i benkeryggen, topplisten monteres, en dekorlist monteres øverst på benkefronten, og så skal også dette males hvitt i løpet av morgendagen. Ting tar tid, men jeg tror resultatet blir virkelig bra.

For å unngå skruehull i ballusterene valgte vi å benytte små treplugger (bildet nedenfor) og trelim til å feste ballusterene. Vi borret hull i enden av ballusterene og i benkerammet, så hadde vi litt trelim i ene enden på trepluggen som vi deretter banket inn i hullet på ballusteren med en hammer. Deretter hadde vi litt lim i hullet i rammen, og satte ballusteren med trepluggen i ned i hullet. En solid konstruksjon, og det beste av alt: Ingen sjenerende skruehull som må sparkles.

Jeg har malt de dreide dekorbena i dag, og de skal monteres på benkefronten i morgen (se tegning). De ble nydelige, og jeg gleder meg nå veldig til å se dem montert på sofabenken! En liten, men ikke ubetydelig, detalj som jeg tror vil gjøre hele forskjellen!

Benken er malt i fargen hvit, men det er bare grunningen. Nå må jeg bestemme meg for hvilken farge jeg skal bruke til laseringen. Det blir enten en lys grå farge, eller så fargen som jeg benyttet på skoddene. Hva ville du ha valgt? Jeg føler meg litt rådvill i kveld, må sove på det. Uansett så skal jeg pusse lett over sofabenken etterpå, for å gi den en slitt, rustikk, finish tilsvarende finishen på skoddene. Gleder meg veldig til jeg har kommet så langt! Benken kommer til å bli totalforvandlet, og borden som min kjære lagde nederst på rammen kommer da til syne igjen, tydeligere enn noengang før. Jeg skal male neste strøk med svamp eller fille. Må prøve meg fram, men regner med at fille vil gi det beste resultatet.

Jeg har kjøpt to skummadrasser i dag. Ettersom sovesofaen er over 3 meter lang, trengte jeg to. De er 12 cm tykke, så de blir nok supre til sofabenken. Jeg fant dem heldigvis på Jysk til ca. halv pris, så de ble 325,- pr. stk. Jeg irriterer meg litt over å ha gitt bort to tilsvarende madrasser for ca. et års tid siden, til noen bekjente av oss som skulle ha dem på hytta. Er det ikke typisk? Man kan lagre en ting i 10-15 år uten å ha bruk for tingen, men gir man den bort så kan man være sikker på å få bruk for den!! Ja, ja, det var ikke den største kostnaden, og de som fikk de gamle madrassene våre ble riktig så glade, så da så... men 650,- kroner er likevel en flott bikini!!... eller et oliventre... eller en... vel, ingen vits i å tenke mer på det nå. Madrasser til sovesofaen er i hus, nå må jeg bare bestemme med for hvilken tekstil som skal på dem. Det skal i hvertfall være en lys og lett tekstil, eventuelt med et mønster i, avhenger litt av om jeg vil lasere benken i skoddefargen eller grå. Enfarget hvitt er rent, klart og nydelig, men kanskje litt kjedelig? Hva tror du? Hva ville du ha valgt?

Nå er det kvelden! Jeg er helt fullstendig utslitt, men fornøyd! :) Dagen i dag har vært en koselig, men nesten for innholdsrik, dag! Nye bilder fra prosjektet i morgen. Da tror jeg benken er ferdig minus madrasstrekk! ;))
Ha en fin søndag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Oppussingsprosjekt Lysthuset del 1-11 finner du her:


Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 1: Se FØR-bildene!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 2: Tømt og rundvasket, hva nå?
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 3: For en forskjell!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 4: Klart for maling av vegger i morgen!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 5: Fant endelig kule, -og ser på at malingen tørker...
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 6: Mitt nye favorittsted!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 7: Dekorkulen på plass, lysekronen hengt opp!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 8: Gulvet er malt!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 9: Vi bygger en over 3 m lang gustaviansk-inspirert sofabenk!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 10: Ben til den gustaviansk-inspirerte sofabenken
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 11: Benkefronten begynner å ta form!

4 kommentarer:

Fruen sa...

Åh :) dette ser kanon bra ut ;) alt du får tid til :):) Her går det unna i svingene...
Klem.

Familien Furu sa...

Dette ser jo kjempe bra ut! Gleder meg til flere bilder :-)
Takk for rundturen på en flott blogg
Klem klem

H elle K sa...

Å så spennede dette ser ut.
Ha en strålende dag i solen.
Kristin

Kjolesnekkern sa...

Hei, så nydeløig en benk det blir i lysthuset ditt!! Og så må jeg rose det ksoelige påskeutebordet, søtt! Ha en solrik dag! Mvh Marianne