torsdag 8. april 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 10: Ben til den gustaviansk-inspirerte sofabenken

Dette er de to flotte dreide bena som skal monteres i fronten på den gustaviansk-inspirert sofabenken som jeg viste tegninger av i gårdagens innlegg. Bena har tilhørt en gammel kommode, men kommoden vet vi ikke hvor er. Bena til kommoden imidlertid, hadde besteforeldrene mine heldigvis tatt godt vare på. Er de ikke flotte? Jeg synes de er helt vidunderlige! De har ikke helt samme farge de to bena merkelig nok, men de skal jo males likevel så det spiller ingen rolle.

Min kjære har i kveld tatt fatt på en tidkrevende oppgave: Å hugge en bord inn i en 3 m lang bjelke (48 x 198) ved hjelp av et tappjern og en hammer. Et feilkakk og han må begynne på nytt, men han om det. Han hadde selv lyst til å lage denne borden, og har han tålmodighet til dette så skal i hvertfall ikke jeg nekte, for nå blir benken enda flottere enn først planlagt!

Min kveld ble litt annerledes enn planlagt; Jeg har lagd filtbamser sammen med ungene :)) Vi har tegnet mønster, festet mønsteret med knappenåler til filten og klippet ut bamseformede tøystykker. Ungene tok fatt på syingen med nål og tråd i kveld med stor iver! Mammaen har en vond senebetennelse og jeg føler jeg har sittet mest til pynt i hele dag. Den er kronisk, går aldri helt over, har innsett det for mange år siden, men det som er så utrolig kjedelig er at jeg må ta det roligere noen dager hver gang den blusser skikkelig opp. Jeg har aldri vært veldig flink til å sitte stille, men når kroppen sier stopp, er det dessverre stopp. Noe må jeg likevel gjøre, og da var filtbamser midt i blinken! ;)

I morgen er det endelig helg! Da blir det raskt mere fritid, og mer tid til lysthus-prosjektet, jeg kan ikke gjøre tunge ting denne helgen, bare småtteri; men jeg kan kose meg med å innrede, dekorere og slikt!! ;) Min kjære skal snekre ferdig benken, kanskje kan den males allerede søndag! Nå ønsker jeg meg tørt, mildt vær i helgen og mye sol, slik at det går an å holde på utendørs.

Ha en riktig fin fredag! Nye bilder fra benkeprosjektet kommer i morgen kveld! :)

1 kommentar:

Anonym sa...

De bena var lekre ja :)
Hvor store er de?

Gleder meg til fortsettelsen jeg.
Ha en fin helg.

Klem, Sissel