torsdag 18. februar 2010

Sommerstemning med Country Living

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at de 15 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører det herlige amerikanske interiør- og livsstilsmagasinet Country Living. (All 15 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American magazine Country Living).


Nå drømmer jeg daglig om våren, om sommeren! Drømmer, og planlegger litt også selvfølgelig. Bare det blir litt varmere i luften ute så skal jeg starte våren med å bære alle møbler og nips ut av vinterpaviljongen vår (lysthuset), vaske rundt der inne og så skal jeg male! Alt skal males. Taket, veggene, vindusomramminger, listverk og kanskje også gulvet. Lysthuset skal gjennomgå en totalforandring. En "Bli ny" uke, -og så skal det meste av møbler og nips byttes ut. Helt lyst, nytt og fint skal det bli der inne, med hvite farger akkompagnert av en lys litt grålig sjøgrønn farge. Ellers ingen farger. Tror jeg... kanskje en blåfarge. Det skal i hvertfall bli aldringsmalte detaljer, hyller skal opp, flettede kurver og gamle trebokser skal i hyllene, et gammel antikt salongbord som i dag bare står lagret i en bod skal settes i midten, sofabenker skal snekres, puter sys og et storslått lysekrone skal henges opp i midten. Jeg ser det hele klart for meg, og nå gleder jeg meg veldig til å komme igang med det lille vårprosjektet mitt! Jeg skal ikke haste meg igjennom dette for å bli ferdig fortest mulig, jeg skal virkelig kooose meg med det!

J
eg
gleder meg også til å begynne i drivhuset. Det er litt tidlig enda, men jeg skal klare å vente. Tidligere år har jeg sådd inne i minidrivhus og små potter, men i år skal jeg ikke falle for den fristelsen. Det var hele hensikten med drivhuset, -det å slippe å ha alle blomsterprosjektene mine dandert utover hele stuen om våren! Men det må bli litt mer vårlig ute først... sukk så lei jeg egentlig er av vinteren! Nå er jeg helt klar for våren! Action! Jeg vil ut! Ut i hagen! Ut uten å fryse. Ut uten å måtte dynge på meg lag på lag med klær! Ut å stikke fingrene i den solvarmede jorden, ut å få farge i kinnene, nyte vårsola, ut å så frø, ut å se plantene gro og høre fuglene kvitre! Åh som jeg lengter etter våren! Jada, jeg har sikkert sagt det før... sukk... er nok litt værsyk nå om dagen.

Jeg synes det er en helt vidunderlig vårstemning i disse bildene fra Country Living. Gamle terracottakrukker, malt eller umalt, i en vakker patina, -jeg synes faktisk dét er mye vakrere enn nye feilfrie blanke lakkerte krukker. Jeg har drivhuset fullt av dem, noen av dem tilhørte oldeforeldrene mine. Min bestefar hadde særdeles grønne fingre da han var yngre, og han hadde også drivhus. Jeg fulgte etter han i hagen da jeg var liten og han pekte og forklarte. Den planten ville ha det sånn og sånn, det treet var en bløder og måtte kuttes sånn og sånn, bærtrærne skulle kuttes der og sånn, -han forklarte med stor innlevelse og jeg diltet etter kjære bestefar som alltid hadde stråhatten på da han var i hagen. Jeg var nok ikke så fryktelig interessert i det han sa men likte at vi var sammen. Bestefars hageglede og entusiasme for alle levende planter, dyr og trær var forståelig nok smittsom. Entusiasme er som oftes smittsomt. Han ga meg egne solsikker, egne sukkererter, egne tomatplanter og gleden var stor da de vokste seg store og fine og vi kunne smake på grønnsakene. Han snakket om vitaminer, hvilke vitaminer som fantes i de forskjellige grønnsakene og hva de var bra for. og han fortsatte utover vinteren etterhvert som sommerens avling ble tatt opp av fryseren! :) Når jeg tenker på bestefar tenker jeg på bøker, trim, hagen og vitaminer! Kanskje det er derfor han snart er 100 år. Han har alltid vært lidenskapelig opptatt av disse fire tingene.

J
eg
gleder meg til helt ferske grønnsaker fra eg
en hage, perletomater, sprø salater, ikke minst den nydelige ruccola-salaten, og til store knallrøde jordbær fra eget jordbærland og den fantastiske duften og alle smakene fra krydderet i den lille krydderhagen vår. Fersk basilikum... mmm... ikke mye er bedre enn det! Jeg gleder meg også til foliebakt helt fersk sjøørret fra fjorden, grillet lammekjøtt med hvitløk og fersk rosmarin, saftige melonbiter... Så mange himmelske smaker og dufter som finnes om sommeren! Jeg blir sulten bare av å tenke på sommeren! Og alle disse smakene og duftene kommer i tillegg til alt det vakre som er å se om sommeren! -Og alt det morsomme som man kan gjøre om sommeren. Er det rart vi lengter etter sommeren?...


Dersom du har en hageblogg, eller vet om en bra hageblogg, så legg gjerne link til den/disse i kommentarfeltet nedenfor. Kanskje er det flere enn jeg som drømmer om sommeren og hagen nå om dagen :)
Jeg synes dette fuglehuset på bildet til venstre var skikkelig sjarmerende. Jeg tror jeg skal spørre min kjære om han kan lage et slikt til meg. Kanskje bør det plasseres slik at det er et godt stykke unna bærhagen, men synlig fra lysthuset? Hyggelig å kunne sitte i en fredfylt hage med en bok og en stor kopp Caffè latte en vakker sommerdag og titte opp på travle småfugler som steller hjemme med sine små. Men kommer det til å flytte noen inn i fuglehuset? Noen som har erfaring med lignende fuglehus? Og hva med nabokatten?!...

Flere stemningsbilder og mer inspirasjon til uterommet finner du her:
Country Living.

Ha en fortsatt fin uke, -nå er det ikke lenge igjen til helg! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


5 kommentarer:

Nooria sa...

Åhh, her var det mange deilige bilder! Jeg kan snart ikke vente på våren lenger. Jeg gleder meg så fært til å se igjen mine roser, lavendel og gammeldagse stauder. Jeg er spent på om jeg får blomst på de nydelige stokkrosene jeg plantet i fjor og perleblomstene og scillaen som jeg satte ned i høst kommer opp. Det blir sååå gøy!

Husprojekt Drömhus sa...

Underbara bilder!

Line fra huset på landet sa...

For et koselig innlegg du har idag!! Jeg kan formelig se for meg din bestefar og ei lita jente som dilter etter ham, han med stråhatt og jord under neglene, og jenta sprettende ved siden av ham :))
Dette ble jeg inspirert av. Og det må sies...jeg har IKKE grønne fingre! Men med stor nyervervet hage så skal jeg dog få grønne fingre etterhvert. Og da er slik inspirasjon som dette gull verdt.
Drivhus høres og ser innmari!koselig ut..men jeg tror nok jeg skal vente med det til jeg vet jeg klarer å dyrke frem litt her ute ;)
Nå vil vi ha vår!!!

Moski sa...

For noen herlig bilder du viser i dag. Her var det mye godt for øyet.

Franciskas Vakre Verden sa...

Ahh... Her var det mye fint! Nå kan våren gjerne komme for min del. :-)

Kjempefin blogg du har! Masse herlig inspirasjon, jeg legger meg gjerne til som følger hos deg!

Har akkurat selv startet ny blogg. Veldig hyggelig hvis du har lyst til å komme en tur innom.

Har også lagt ut en liten giveaway. Bli gjerne med.

:-)