tirsdag 16. februar 2010

Glasskunst fra Venezia - Drops!

Kunst kan være så mangt, og det gjelder i høyeste grad også glasskunst. De av dere som har fulgt Glassveranda en stund vet at jeg er svært begeistret for glass, kanskje spesielt kunstglass, at jeg samler på kunstglass og at noe av det som står aller øverst på min ønskeliste nå er en kunstglass-skulptur av Yves Lohé! Glass er vakkert! Glass i sollys er enda vakrere!

Jeg har tidligere skrevet om kunst fra Venezia, både om de håndlagde karnevalsmaskene og om lamper og lysekroner fra Murano. Jeg kjøpte også disse glassdropsene da vi var på glasskunst-øya Murano i Venezia i høst. De er svært fargerike, og jeg tok dem frem her om dagen for å få litt vårstemning, litt farger, i dagligstuen. Glassdropsene i gnistrende flotte sommerfarger er aldeles nydelige der de ligger på et stettfat av klart glass i vårsolen og glitrer og skinner! De reflekterer dagslyset og sollyset på en måte som vanskelig lar seg fange opp av kameraet, men jeg har gjort et forsøk likevel.

Etter det fargerike blogginnlegget i går, tenkte jeg det passet bra med noen spenstige vårfarger i dag også, når jeg først var i gang! Den turkise fargen på duken i bakgrunnen gir meg nærmest følelsen av at det er eksotiske fisk jeg ser tindrer der borte på skjenken når jeg titter bort på vinduet! :)

Vårfornemmelsen kom veltende over meg i ettermiddag! Jeg begynner å se litt lysere på ting, -nå er det jammen ikke så lenge til det er full vår! Snø ja, kulde ja, men dagene blir stadig lengre, det begynner å bli levelig ute i solveggen og det drypper smeltevann fra takene! Snøen smelter! O store lykke!

Vel, litt snø trenger vi enda en stund, ettersom ungene mine elsker å gå på ski, og med vinterferien og snart også påskeferien for døren... Men selv blir jeg nok i solveggen, -med et godt varmt pledd rundt meg, en stor kopp te til å varme meg på og en god bok for å lese i. Ute i den friske vårluften, ved siden av den store zinkbaljen fylt med nyplantede påskeliljer, men med bena godt plantet på et tørt terrassegulv mens jeg nyter teen og varmen fra vårsola! Da har mor i huset det aller best! ;)J
eg har kost meg med i besøke blogger og besvart mail nå i en uke. Jeg gjør selvfølgelig først det jeg absolutt i hverdagen, og forsøker å få tid til å blogge og trene og sove, og så er den dagen passert og vel så det... Dager blir til uker, uker blir til... Før var jeg jo ofte rundt på bloggene og kommenterte, men etter at jeg begynte å blogge selv har jeg jo nesten aldri tid til det lenger! Det er litt trist. Men den siste uken har jeg prioritert å besøke alle dere som har lagt igjen så mange hyggelige kommentarer her på Glassveranda, -og du verden så mye spennende lesestoff og mange flotte bilder som er i se rundt omkring på bloggene her i Blogglandia! Dette må jeg gjøre oftere! Jeg har virkelig storkost meg!J
eg har fremdeles ca. 20 spennende blogger igjen å besøke, deriblant mange nye bloggere, men jeg skal komme innom i løpet av uken, må vite! Noen av dere er enda ikke registrert i bloggrollen (der hersker det forøvrig også kaos for tiden) her på Glassveranda, men nå blir det snart. Jeg skal også forsøke å få oppdatert bloggrollen i forhold til alle dere som har lagt dere til som følgere her på Glassveranda de siste månedene. Tusen takk for alle fine kommentarer, takk også til alle dere "Anonyme" som kommenterer men som jeg aldri kan "besøke", dere skal vite at alle de koselige kommentarene deres virkelig varmer et vinterfrosset bloggerhjerte! :)


Kjenner du også behovet for å tilføre litt farger i interiøret nå som det går mot vår?

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

3 kommentarer:

På landet sa...

Hei, så nydelige drops, morsomt med litt andre former på glass.

Ha en fin kveld.

Line fra huset på landet sa...

Jeg tenkte på fisk med det samme jeg så det første bildet ditt..før jeg bladde nedover.
Så kjempelekre farger! Det gjorde seg absolutt! med en turkis duk under.
Fikk assosiasjoner til middelhavet når jeg så innlegget ditt idag :)

Moski sa...

Så morsomme drops. Får nesten lyst til å smake.
Fører faktisk tankene til gullfisk på vann også med glassfatet og den turkise duken under. Fine bilder og herlige farger.