torsdag 4. februar 2010

Den virkelig ekte franske landstilen

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 12 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den engelske antikvitetsbutikken Lantiques. (All 12 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected English antique dealer and warehouse Lantiques).
Lantiques tilbyr et variert utvalg av franske bord, skap, stoler og kommoder m.m. i fransk landstil, kjøpt inn av Lantiques selv fra franske vingårder og våningshus. Møblene er i forskjellige stiler, tretyper og fra forskjellige tidsperioder.


Lantiques velger ut møbler fra samtlige regioner i Frankrike, og kan vise til noen av de flotteste eksemplarene antikvitetsmøbler i fransk landstil, primært bord, i eik, frukttre, alm, ask og diverse andre tresorter. Lantiques kombinerer klassiske landstilsmøbler med moderne interiørdetaljer, materialer og former, og har både moderne utstillinger og tidsepoke- utstillinger i sin antikvitetsforretning.
Åh sukk mitt hjerte så gjerne jeg skulle ha vært der, og så gjerne jeg skulle ha vandret omkring i Lantiques´ 1400 kvadratmeter store utstillingslokale og antikvitetsbutikk i Petworth, West Sussex i England, (ca. 8 mil utenfor London sentrum) for dette er, akkurat dette, kort oppsummert den stilen jeg synes er vakrest i hele verden!


Lantiques.com er en av de få internettsidene jeg bare innom igjen og igjen, uke etter uke, for å nyte stemningen og for å hente inspirasjon.
Dette er møbler fra Provence/Piemonte-stilen, kompinert med moderne spots og klart glass. Klassiske møbler og gamle antikviteter blandet med litt nytt, glass og store speilflater. Kontraster mellom tungt og lett, blankt og matt, lyst og mørkt. Vegger og gjerne også gulv i lyse nøytrale hvit- og beigetoner. Få, men store pyntegjenstander, ekte kunst, ekte håndverk. Nydelig! Kombinerer du dette med kunstglass og noen fargerike, lette, moderne, rammeløse lerreter i enorme formater og rikelig med dagslys (eventuelt et varmt, men hvitt, lampelys), har du et aldeles nydelig, stilfullt og eksklusivt, helt uslåelig interiør!


Flere møbler og inspirasjonsbilder fra Lantiques finner du her:

Ha en riktig fin dag videre! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ååååååååå! Den som hadde hatt en slik bruktbutikk i nærheten :) Nydelige bilder. Takk for inspirasjonen. Skjønner ikke hvor du finner alle disse nettstedene du henter frem. Kjempefint er det i alle fall.

Klem fra Tulla :)

Christina Mari sa...

Nydelige møbler du viser. Her skal det tittes innom.
Ha en vidre fin torsdag.
Klem fra Christina

salige lavendel sa...

Flott RÅ patina og fasong på møblene, nydelig!

LIVS LYST sa...

Å jeg likte det gamle kjøkken-klaff-bordet jeg.... Og undrer meg samtidig over at det er ganske likt som de norske. Det er vel den nordiske stilen dette også kommer under.
Jeg liker den!

Hilsen Liv

Minka sa...

Nydelige bilder, masse fine møbler med masse sjarm...

Kjolesnekkern sa...

Hei og hå, nå er det lenge siden jeg har vært inne hos deg, og her ble jeg inspirert, både påskedekking, likte det egget på skjeen som bordkort!! og til å kjøpe nytt gulvteppe! Øsnker deg en finfin dag, klem fra Marianne:-)

Chanette sa...

Gud så mye NYDELIG!!!!

Line fra huset på landet sa...

Så fortryllende.Virkelig sjarmerende! Ja, her var det mye å ville ha i eget hjem.

Mette sa...

Så lekkert! Skjønner godt at du liker dette! Må nok innom å se på denne nettsiden jeg også...Takk for tips!
Nå skal jeg sjekke ut skjenken din her oppe på siden;) - Aldringsmalt høres bra ut!