onsdag 3. februar 2010

En liten forsmak på påsken!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 10 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den amerikanske interiør- og møbelkjeden Pottery Barn. (All 10 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American interior- and furniture company Pottery Barn).

Pottery Barn har på lik linje med mange andre butikker nå begynt å presentere påskevarer på sine internettsider. Påsken er første uken i april i år, og det er ikke så lenge til?

Jeg gleder meg til å henge påskeeggene opp i vrihasselen vår. Vanligvis henter jeg inn syrinkvister og lager et stort "tre" av dem i en diger glassvase som jeg setter på bordet i dagligstuen. Dette pynter jeg og ungene med egg og fjær i friske farger.


I år skal vi påskepynte vrihasselen, men jeg tror likevel jeg må hente inn syrinkvister. Glassvasen med syrinkvister pleier vi å ta med oss ut på terrassen for å ha på hagebordet der når vi griller ute. Vi er som oftes hjemme i påskeferien, men vi er likevel ute. Vårklargjøring av drivhuset, vårklargjøring av båten og grillmat, kakao og appelsiner i solveggen på terrassen sammen med venner står gjerne på programmet, og om været viser seg fra sitt aller, aller beste og vindstyrken er null på fjellet, så hender det seg at vi tar oss en skitur på fjellet også. Én dag med hvite fjellvidder, eventuelt isfiske, brødskiver med brunost, Kvikklunsj og bålkos er hyggelig å få med seg i påsken, men det er nok for oss! Det er jo så mange hyggelige vårlige aktiviteter å ta seg til hjemme i påsken!! Vi koser oss best hjemme, i hagen er det så å si alltid vindstille uansett vindstyrke på fjellet, og hjemme har vi alt vi trenger!


V
i har hatt muligheten til å låne en hytte som har alle fasiliteter like ved alpinbakken, kostnadsfritt, i alle år. Men det har aldri blitt om at vi har dratt dit, så man kan trygt si at vi ikke er "hyttefolk", -vi er "stakkars byfolk som ikke har hytte"! ;) Ikke for det, både jeg og min mann har hyggelige minner fra "hyttelivet" da vi vokste opp. Det eneste argumentet vi finner for å skulle investere i hytte (som i vårt tilfelle helt klart skulle vært ved kysten helt nede ved skjærgården, ikke på fjellet), er at ungene våre kanskje burde fått oppleve "hyttelivet". Men vi har båten vår, -båten er "hytten" vår. Ikke så ulikt hyttelivet egentlig, bare på sjøen?Noen reiser til syden i påskeferien. Pleier dere å gjøre det? Det må jo være supert!


Vi var på rivieraen i april for to år siden, og der var det full vår, -eller heller som en fin norsk sommerdag midt i juni! Herlig må jeg bare innrømme.


I fjor satte vi ut båten før påske, og hadde påskeferie på fjorden med nistekurv og fiskestang bare jeg, min kjære og ungene. Det var en av de beste påskeferiene vi har hatt!Men en slik påskeferie er svært væravhengig. Norskekysten er ikke et vennlig sted å tilbringe påskeferien i båt i april dersom bølgene er høye, og lengst inne i fjordene møtte vi fra tid til annen på isflak! I år vil vi derfor vente til i månedsskiftet april/mai med å sette ut båten.

Båtklargjøringen kan likevel fint foregå i marinaen i påskeferien. Vi tar med oss nistekurv, varm drikke, appelsiner og sjokolade, og så koooser vi oss sammen med båtklargjøringen. Ungene gleder seg noe veldig både til vårpussen og båtsesongen! De elsker båtlivet og marinaen! Vi voksne også. Det er bare blide fjes å se i marinaen om våren, har du lagt merke til det?
Strikker du? Mange strikker på hytten i påsken, og mange leser bøker. Jeg strikker ikke. Jeg gjorde det sist da jeg var høygravid, før førstemann ble født, men jeg må bare innrømme at jeg ikke har tatt i en strikkepinne etter den tid. Det blir aldri prioritert, -og jeg var aldri god til det heller! Jeg eier ikke tålmodighet! Det er egentlig litt underlig: Jeg kan lese tusenvis av sider uten å tenke over det, skrive like mange sider, jeg kan tegne ett og samme hus femti ganger uten å bli utålmodig, men å stikke en genser?! Jøje meg, da roterer jeg i sofaen! Hvorfor er det slik? Mange jeg kjenner koser seg noe veldig med strikkingen, og lager de flotteste ting. Jeg skulle ønske jeg også likte å stikke. Ikke mye i verden er koseligere enn en vakker kurv fylt med garn, strikkepinner og et halvferdig skjerf, votter eller lignende. Jeg vurderer å prøve å strikke litt igjen bare for å få lov til å ha en slik kurv med strikketøy stående i stuen! Kanskje i påsken? Visst er de koselige slike strikketøy-kurver?

Maler dere nye egg hver påske? Eller kjøper du ferdig påskepynt? Jeg og ungene maler et par stykker hver, hver påske, mest på grunn av kosen
. Ungene har gjerne med seg et par ferdigmalte fra skolen også. Noen legger vi på skjenken til pynt, enkelte henges opp og andre legges i en kurv. Jeg synes eggmaling er en hyggelig tradisjon, men det blir mange egg etterhvert! De mest fargesterke som vi bruker i syrin-"treet" vårt i dagligstuen og ute på terrassen, har vi kjøpt.
Dette egget med navn på var litt sjarmerende! Noe å servere frokostgjestene dersom du har gjester i påsken?

La du merke til sjokoladeeggene som lå i en terrakotta-krukke på det nest øverste bildet? Også en flott idé. Personlig tror jeg kanskje jeg ville ha satt en glassbolle oppi krukken til å ha sjokoladeeggene i, slik at det bare ut som om de lå i krukken!

Frokostkuverten ovenfor var virkelig flott. Dekketallerkenen er utformet som et reir! Perfekt til påskemiddagene også.

Hvilke planer har du i påsken?Dette blir det siste innlegget med bilder og idéer fra Pottery Barn her på Glassveranda på en stund. Pottery Barns komplette vareutvalg og mer påskeinspirasjon fra Pottery Barn finner du her: Pottery Barn.

Ha en fin onsdag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.2 kommentarer:

InstatreffNorge sa...

Heihei=)

For en flott blogg som jeg ramlet over! Satt å søkte etter påskepynt, da jeg har lyst til ¨å begynne å lage litt ( må få tida til å gå, da jeg er høygravid nå..) Kommer tilbake til deg, for her var d mye fint:)

God helg til deg:)

Klem

Wenche sa...

Kjempefin "innreding her". Gleder meg til å følge bloggen din. Flott musikk og fine bilder!!!