onsdag 2. desember 2009

Min nydelige vrihassel endelig pyntet til jul!

I høst fikk jeg endelig vrihasseltreet som jeg har ønsket meg i så mange år. Jeg hadde allerede da klart for meg hvordan treet skulle pyntes til jul, og endelig kom den etterlengtede adventstiden! Endelig fikk jeg få lov til å pynte vrihasseltreet i dagligstuen til jul!

Treet er på sitt aller vakreste om vinteren når alle bladene har falt av, og treets form virkelig kommer til sin rett. Treet mistet bladene sine i oktober, og nye blader har begynt å vokse ut. De, som treet, vokser sakte, og det er bare fint så vises julepynten bedre!

Vrihasselen min ble om mulig enda vakrere i all sin juleprakt enn det jeg hadde sett for meg! Med sine vridde og snodde greiner, og få men trollske rare krøllete blader, står treet i en krukke på et bord i dagligstuen vår og strekker seg mot taket. Fra greinene henger de lekreste små glassengler, juletre og julehjerter i klart glass, noen gullspiraler og to små skjønne reinsdyr fra syltynne, nærmest usynlige, nylontråder. Ungene elsker å dytte litt forsiktig borti trestammen. Da settes de små glassfigurene i svak bevegelse, de skinner og blinker i lyset og klirrer med en tynn, svak lyd når de varsomt støter borti hverandre. Ren julemagi! Heller ikke voksne kan unngå å bli fasinert av det julepyntede vrihasseltreet der det står og skinner og blinker i lyset fra levende lys om kvelden, - det er bare nydelig!

Jeg har allerede bestemt meg for å kjøpe en til vrihassel før neste jul til å ha oppå skjenken i spisestuen. Vrihassel er et fantastisk flott tre, både med og uten blader, med og uten julepynt, og det klarer seg helt fint innendørs om du kjøper den rette sorten.

Til påske kan jeg fylle det med de lekreste små påskeegg. I mai skal jeg fylle det med noen nydelige vårlige sommerfugler. Enkelt og utrolig dekorativt. Også nakent står det som en skulptur i dagligstuen vår. Skal du ønske deg noe nytt og spennende til jul så ønsk deg et vrihasseltre! Det vil du aldri komme til å angre på. (Dersom de er mulige å få tak i på gartneriene på denne tiden av året da).

Selv ønsker jeg meg et stort sitrustre i julegave, - fylt med vakre små orange sitrusfrukter! Jeg har hatt et stort nydelig et i dagligstuen i årevis, men det døde for ca. to år siden og SOM jeg har savnet det!! Jeg ønsker meg også et oliventre i krukke. Det har jeg aldri hatt før, men jeg har alltid ønsket meg et. Jeg ønsker meg et som kan vokse seg stort og vakkert i en diger krukke. Et jeg kan ha i mitt lille victorianske drivhus om sommeren, og i stuen om vinteren. Kanskje en fin ting å gi bort i julegave til noen også, til noen som er vel etablert og har "alt"? De fleste har nok i skapene sine. Pyntegjenstander er heller ikke helt enkelt å kjøpe til andre, det kan fort bli "feil", men et tre er noe alle vil ha stor glede av, uansett interiørstil i hjemmet. Selv samler jeg på trær. Har gjort det siden jeg var tenåring. At jeg samler på trær bærer hagen vår i stor grad preg av, men det er svært hyggelig med levende trær inne i huset også. Spesielt på den mørke årstiden. De minner oss om våren som aldri er langt unna. De minner oss om solen, varmen, alle sommerduftene, sommersmakene og sommerlydene. Det må da være en flott julegave?

Det kan være greit å være oppmerksom på at ikke alle trær egner seg til å ha innendørs, og det er ikke minst viktig i sjekke hvor store trærne blir og hvor raskt de vokser før du investerer i et innetre. Spør en gartner på et skikkelig gartneri. De har mange gode råd og idéer å komme med. Mer om vrihassel kan du lese her: Vrihassel i krukke innendørs.

Ha en fortsatt fin uke, nå er det ikke lenge igjen til helg! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Glassveranda er nå også på Facebook: Interiørbloggen Glassveranda. Flott om du vil være "medlem" der du også! ;) Velkommen!

5 kommentarer:

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Mange fine bilder og inspirasjon :) er så kjekt med slike julebilder :) gleder meg til jul!

Ha ein fin natt :) godklem

KATE ♥ sa...

Virkelig delikat.

Anonym sa...

Flotte bilder! Og den kalenderen din var helt RÅ!! Klem fra meg.

Anonym sa...

Nå ble jeg så inspirert at jeg nesten glemte å si takk for fin inspirasjon! Takk! ;)

Huset i skogen sa...

Så nydelig den er! Jeg har kjøpt en stor gren av vrihassel som jeg skal pynte, visste ikke at det var mulig å kjøpe så store i potte. Skal virkelig se om jeg finner det noe sted, for vrihassel er utrolig dekorativt!