torsdag 3. desember 2009

En engel i en Buddha-nøtt

Buddha-nøtter er nydelige! Jeg har tre av dem, og hver jul hentes de frem sammen med julepynten. De er pene akkurat som de er, men ekstra vakre blir de med en glitrende juletrekule inni, eller en engel. I år ble det engler i mine.

Jeg har hatt mine Buddha-nøtter i mange år, jeg synes de er en spennende dekordetalj blant all den andre vanligere julepynten. De er helskjønne der de sitter inni nøttene sine de små gullenglene. Nøttene har fått plass på et etasjefat av glass på det store konsollbordet i dagligstuen vår. Enkelt, men elegant og dekorativt.


Buddha-nøtter (Pterygota alata) tilhører Kakaotre-familien. Treet som kan bli 30 meter høyt får frukter som er 10-15 cm i diameter og når disse er modne, sprekker det treaktige materialet for å frigjøre frøene som er inni nøtten/frukten. Frøene er spiselige og i India og Asia benyttes de i maten og til medisinsk bruk. I Norge er det kun skallene som brukes, og da til pynt. De er heldigvis ikke så vanskelige å få tak i lenger heller, de selges etterhvert i mange hobbyforretninger rundt om i landet.

D
et er svært hyggelig å se at det nå bare et par dager etter at side ble opprettet, allerede er 30 av dere som har valgt å bli tilhengere av Facebook-siden Interiørbloggen Glassveranda! Det er sååå koselig!! :))

Dersom du er en av disse tretti så: Tusen hjertelig takk for engasjementet! Både for at du ble med, og for at du kanskje har foreslått denne nye Facebook-siden for vennene dine på Facebook.

På denne måten hjelper du meg å markedsføre Glassveranda på Facebook. Det er derfor jeg har laget Facebook-siden, -rett og slett for at enda flere skal få kjennskap til bloggen. Jeg tror at det finnes mange på Facebook som ikke har oppdaget Blogglandia enda i det hele og store. Dere som har blitt "medlemmer" av Facebook-siden gir meg helt uvurderlig drahjelp! Tusen hjertelig takk til dere alle sammen!!!

En spesiell takk til Tina som har den koselige bloggen Oppussing og drømmer som var den aller aller første som valgte å legge seg til som tilhenger på Glassveranda sin nye Facebook-side, og til Ingunn fra den herlige bloggen Hjemmets gleder som har støttet meg i tykt og tynt helt fra glassveranda.blogspot.com så dagens lys, -også denne gangen :) Dere er to fantastisk flotte damer! :))

Dersom du ikke har blitt "medlem" av Glassveranda sin Facebook-side enda, og du er en av mine kjære lesere som er innom Glassveranda regelmessig og som i tillegg er aktiv på Facebook, håper jeg selvfølgelig at du også vil bli "medlem" av Facebook-siden Interiørbloggen Glassveranda, og at du vil foreslå denne Facebook-siden for dine venner på Facebook.

Glassveranda sin Facebook-side finner du her: Interiørbloggen Glassveranda på Facebook. Alle er hjertelig velkommen! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

2 kommentarer:

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Kjære Ann:)Tusen takk for super koselig hilsen på min blogg, og for en så flott omtale av meg da!Du har en fantastisk blogg, et nydelig hjem og flotte innlegg!
Idag har jeg vært hos en venninne og sydd puter...som jeg skal stryke gamle familiebilder på...og dette skal bli julegaver:) Fant ingen puter uten mønster og broderier på, så måtte til å sy dem selv;) Skal blogge dem etter jul...ikke før...dersom mottakerne titter innom bloggen min;)Nå er det sengen som kaller. Ha en god natt.
Klem Tina

M sa...

Hei,kom forbi deg på min vei...så koselig du har pyntet trollhassel, og gøy med litt historie i innlegget her.
Ha en fin dag!
Klem,M
Ps. håpre du kommer forbi meg også!