torsdag 17. desember 2009

Kun en uke igjen til julaften, og tiden er inne for å tenke på juletreet!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 9 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører det amerikanske flotte interiør- og livsstilsmagasinet Better Homes and Gardens. (All 9 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American magazine Better Homes and Gardens).

Et juletre er ikke lenger bare et juletre! Juletreet er ekstremt synlig der det står og lyser sentralt plassert i stuene våre, og vi har etterhvert blitt mer og mer bevisst på at også juletreet er et dekorelement, på lik linje med vaser, blomsterdekorasjoner, vedkorger og lamper. Dette synes jeg er kjempeflott! Tidligere hadde alle fargerike julekuler og norske flagg på juletreet, jeg tenker tilbake på min bestemors juletre med stjerner å øynene og varmt hjerte, men sett i et designperspektiv var det ganske kjedelig.

I
dag får man kjøpt juletrær i alle farger,
størrelser, fasonger og materialer. Det selges juletre for en hver smak. Ikke alt er like pent... et to meter høyt sjokkrosa juletre av fjær med litt glitter på blir aldeles for mye av det gode for meg, men de selges, så det finnes tydeligvis kjøpere i markedet. Valg av juletre har selvfølgelig også noe med det øvrige interiøret i stuen å gjøre. I et funkishus hvor stuen inneholder minimalt med dilldall, hvor alle vegger er hvite, hvor det ikke finnes listverk, nesten ingen pyntegjenstander og stram moderne kunst i spreke farger på veggene, kan helt sikkert et høyt sjokkrosa juletre av fjær med litt glitter på bli nydelig vakkert! Et sort juletre i smijern også. Men hjemme i min stue blir dette for sprekt. Kunsten er å finne den riktige balansen og, ikke minst, finne et tre som passer inn i ditt hjem. Et som du og dine gleder dere til å pynte i julen, et som dere blir glade av å se på. Enten det er et kunstig tre, et ekte tre, gran, furu eller noe annet. En ting er sikkert: Et juletre må man ha! Jeg kan i hvertfall vanskelig forestille meg en jul uten.

Jeg har valgt å vise noen mer eller mindre grønne juletrær i dette innlegget. Man kan sette sitt eget preg på juletreet med juletrepynten. Blå kuler, sølvkuler, glasskuler, røde kuler, hvite eller noe helt annet. Kanskje kan det pyntes med frostede kongler, små bruntone-fotografier, engler eller reisdyr i sølv? Hva med en engel i toppen i stedet for en stjerne. Stjernen kan være av ståltråd, glass, tinn, gullfarget eller hva med et rødt filthjerte? Eller et spir? Mulighetene er uendelige! Håper disse bildene får deg også i julestemning, -jeg kjenner at nå gleder jeg meg skikkelig til lille julaften og pynting av juletreet i dagligstuen!

Bruker du å lage fotokalender med foto av ungene for å gi til besteforeldrene på julaften sammen med julegavene? Det gjør vi. Vi har gjort det helt siden førstemann ble født. Et år glemte vi det, og det var ikke videre populært! Først i går kveld kom jeg på disse fotokalenderne! Men bedre sent enn aldri, - så i kveld skal jeg og ungene sette oss ned å lete bilder i 2009-arkivet vårt på PCen, skrive ut og lime inn i kalenderne. Kalendere med plass for å lime inn bilder selges hos bokhandelen. Dersom du ikke har laget en før, vil jeg virkelig anbefale det! Dette setter besteforeldre stor pris på! Har bestemor og bestefar veldig mange barnebarn er kanskje saken en annen, -det er begrenset hvor mange kalendere det er praktisk å ha på kjøkkenveggen! ...Men det er jo fint å ha én på kontoret og én på hytta også! ;)

Better Homes and Gardens sin internettside finner du her: Better Homes and Gardens.

Dersom du enda ikke har blitt "medlem" av Glassveranda sin Facebook-side, og kunne tenke deg å være med, så finner du den her: Interiørbloggen Glassveranda på Facebook. Du er hjertelig velkommen du også!

Ingen kommentarer: