onsdag 23. desember 2009

Bake brune pinner på lillejulaften?

I dag baker jeg brune pinner. Du har kanskje smakt slike? Hvis ikke kan jeg fortelle deg at disse småkakene ser kanskje ikke spesielt spennende ut, men de er veldig, veldig gode! Jeg bruker tine.no sin oppskrift i år som i fjor, bare at jeg pleier å dele dem opp i stykker før steking og legger dem i 5 mm avstand fra hverandra på stekebrettet, før jeg pensler og strør hakkede mandler og perlesukker på dem. Da blir de fullstendig dekket med mandeller og sukker, og jeg synes også de blir litt sprøere i konsistensen. Supergode!

Hvorfor baker jeg brune pinner på lille julaften? Jo jeg tenkte jeg skulle la være å bake disse i år, men de kjære små supergullene mine ble bare så skuffet da de oppdaget at det ikke ville bli brune pinner på julaften i år, at jeg beste meg i morges for å lage det. Det var riktig koselig å bake i dag! Nå dufter nybakte julekaker i huset på lillejulaften, og så har vi noe å gjøre mens vi venter på at pappaen skal komme hjem slik at vi får pynte juletreet sammen i ettermiddag. Julegavene kjørte vi rundt og leverte i går, så nå er vi klare til julaften! Det vil si, familien kommer hit til oss i morgen ettermiddag, så jeg må lage klar julemiddagen, desserten, dekke bordet og slikt, men det er bare kos. Når dette er gjort, og forventningsfulle unger er i seng, skal jeg og min kjære sette oss ned å se på det vakre juletreet og nyte et glass egglikør mens vi hører på julemusikk. Det gjør vi hver julaften, og det er sååå koselig! :)


Ha en fin ettermiddag! Prøv å ikke stress... ja jeg vet det er vanskelig! ;)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.5 kommentarer:

Mette sa...

Skal notere meg oppskriften og prøve neste år;) Alltid på jakt etter noe nytt og spennende, er litt lei de gode gamle julekakene...

God jul til deg og dine! Klem fra Mette/LandligEleganse

My home is my Castle sa...

Bare innom en liten tur for å ønske deg og dine en riktig GOD JUL .

Juleklem fra Kari

Merete sa...

Ingen jul uten brune pinner her i huset. Begynte tilfeldig å bake dei for ca ti år sidan, kanskje meir. Og dei har faktisk endt opp som ein av dei store julekakefavorittane. Smaken er overraskande trur eg, for dei ser relativt anonyme ut. Syns ikkje deigen er den enklaste å jobbe med, men kjem da i mål kvart år. Den vil liksom sprekke. Har nokon tips mot dette? Skal prøve Glassveranda sitt råd neste år om oppdeling før ein steiker. Nå er det kun pynting av suksessterte igjen før me er heilt ferdige. Stor, vakker edelgran i vårt nye hus...... Ha ein stemningsfull lillejulaften alle og enhver!

Anna sa...

Mmm … brune pinner er julefavoritten min! Bakte runde nr. to i dagtidlig da første bakst ble tomt på en uke ;) Ha en strålende jul :)

Home By Virginia sa...

Mmmm mmm... De så gode ut... :)

♥ Titter innom for å ønske deg og dine en riktig GOD JUL ♥

Klemmer fra Malin Virginia