tirsdag 22. desember 2009

Julestemning i min dagligstue

Jeg er veldig glad i naturmaterialer, noe også julepynten på den 2,7 m lange skjenken i dagligstuen bærer tydelig preg av.

En julekrans av kanel ligger til pynt på den vevde linduken, ved siden av juletrær av kvister, gullmalte strå og en stor bunke kanelstenger.

I vinduet står en krans av blader og strå, noen av bladene har fått et svakt strøk av gullmaling.

Naturmaterialer og gull er vakkert sammen, det grove rustikke, sammen med det fine, blanke.
En engel av klart glass står ved siden av de rustikke juletrærne. Den er nesten usynlig der den står, et svakt strøk gull i deler av glasset gjør at den glitrer så fint i lyset. Det lyssatte gullfarvede juletreet ved siden av er laget av ståltråd. Syltynne gullfargede ståltråder dekket med et tynt lag micro-glitter er hver og en formet som kruseduller som snirkler seg oppover treet. Noen av dem har transparente skimmerperler tredt på som reflekterer lyset. Et glitrende og vakkert juletre, en nydelig kontrast til kvistene, stråene, kanelen og bladene.

Ved siden av bunken med kanelstenger står et annet vakkert juletre av gullfarget metall. Enkelt, men dekorativt. I bakgrunnen ser du tre julekuler i vinduet. Disse er i samme design som det høye lyssatte gullfargene juletreet. Av ståltråd, med perler på.
I det store buevinduet, eller sitronvinduet som enkelte også kaller det, står det to stjerner. Den ene er laget av gullmalte kvister, den andre er laget av hvit kartong Mønsteret er stenset ut kartongen.

Trærne på skjenken er alltid julepyntet til jul. I år ble kun det ene treet pyntet. Det er enkelt pyntet, men du legger merke til det når du kommer nært. Ofte er det enkle det mest stilfulle synes jeg. Det gjør ikke noe at man må nært for å legge merke til pynten, det blir på denne måten en spennende detalj i vår julepyntede dagligstue.

I lysekronen henger en engel med en fiolin. Heller ikke denne er det første man legger merke til, men den er en nydelig og spennende detalj der den henger. Jeg er veldig glad i engler! :)
I morgen er det endelig lillejulaften! Da får jeg endelig lov til å pynte juletreet! Åhhh som jeg gleder meg!!

Ha en riktig fin lille-lillejulaften!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Har du lest disse innleggene?
Du finner også masse juleinspirasjon her: Inspirasjon utenfra - jul.


6 kommentarer:

Marit sa...

Vakkert, Ann - som alt du kreerer! Nydelige sammensetninger av grovt og lett, rustikt og glitrende. Dette kan du!
Håper du får en fin jul sammen med dine!
Klem Marit :o)

Monica sa...

Så herlig julepyntet skjenken din er!! Falt helt for kanelkransen jeg da, den var rålekker!!!

Ha en fin førjulskveld! :)

Åpent^hus sa...

nydelig julepynt hos deg. kanelstengene spesielt. jeg er også glad i blandingen naturmaterialer og noe som bryter. Ha ei strålende god jul!

My home is my Castle sa...

Vakkert, rett og slett :)

Vil gjerne få ønske deg og dine en riktig god jul.

Juleklem fra Kari

Merete sa...

Eg må stadig sjå på desse bilda på nytt og på nytt. Blir så henfallen. Vil ikkje trekke fram noko spesielt. Det er heilheten her som gjer det så personleg og samstemt. Da er der bare å vente på bilder av juletreet ditt, kanskje kjem dei allereie i morgo..... Lykke til!

Therese fra huset med de rare i sa...

Vakkert rett og slett!!

Ønsker deg og dine en riktig god jul!!