onsdag 18. november 2009

Juleservise fra Villeroy & Boch

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at alle de 5 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører det tyske selskapet Villeroy & Boch! (All 5 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected German company Villeroy & Boch!)

Villeroy & Boch AG ble etablert i 1748, og har dermed produsert keramiske serviser i mer enn 250 år! De er i dag et av Europas mest kjente varemerker innen bl. a. husholdningsporselen. De har et meget stort utvalg serviser, og produktene deres er å finne i de fleste porselens- og glasstøy-forretninger her i Norge.

Jeg falt helt for dette juleservicet fra Villeroy & Boch, - er det ikke flott? Julen hjemme hos oss er hvit, hvit og mere hvit, med innslag av kanelstenger, kongler, gull, klart glass og frostet glass. Det har hendt at blått har vært brukt som tilbehørsfarge hjemme hos oss, også dus grønt og sølv, men faktisk aldri rødt. Jeg synes imidlertid fargekombinasjonen på dette med mest hvitt, litt rødt og dus grønt var kjempelekker! Tenk å kunne dekke til julefrokost, julelusj og julemiddag med dette? Kjenner jeg blir i julestemning bare av å se på det!

Men slike juleserviser koster jo en del, og de opptar en del plass i vitrineskapet resten av året. Jeg har jo andre serviser som er til spesielle anledninger, og det er jo helst i julen disse blir brukt... Men dersom jeg likevel skulle investert i nytt juleservice, så hadde det nok kanskje blitt dette. Vakkert, gøyalt, men likevel svært elegant. Jeg ser serviset for meg på en nydelig hvit damaskduk, sammen med lekkert nypusset sølvtøy, skinnende blanke glass, noen nydelige tøyservietter i serviettringer av sølv med små sølvkongler på, lekre glassengler på bordet sammen med en stor langstrakt og flott juledekorasjon med hvite blomster, grønne blader og frostede furukongler og to store femarmede sølvkandelabre i hver ende av festbordet. Sukk mitt hjerte som jeg gleder meg til jul, uansett servise! Å pynte spisebordet til juleselskap er alltid hyggelig!

Har du et juleservise? Et skikkelig "julete" ett, med jule- eller vintermotiver på? Eller har du et favorittservise som du ikke har kjøpt, men drømmer om?

Flere produkter fra Villeroy & Boch finner du her: Villeroy & Boch

5 kommentarer:

Rosemary and thyme sa...

Det var utrolig fint det juleserviset.Me like!!!
Hadde nok valgt dette jeg også, hadde jeg hatt bruk for.
Har ikke vært innom bloggen din før. Du har en fin side med mange fine bilder!
Du må gjerne titte innom hos meg:)
Blir glad for det!

Ha en fin kveld

Klem Tove

ninabakke sa...

Kjempe nydelig! :)

Anonym sa...

Kjempeflott service.
Jeg har ikke selv noe juleservice. For som du sier, vi har også et finservice som gjerne kommer frem i jula. Men fristelsen er alltid like stor når jeg ser noe lekkert:))

Sandra Stensli sa...

Hei! Jeg kom nettopp over dette blogginnlegget i min søken etter hviket juleservise jeg vil begynne å samle på. Jeg forelsket meg helt, det er jo fantastisk! Uheldigvis klarer jeg ikke å finne igjen serviset noe annet sted, ikke engang på Villeroy og Boch sine egne nettsider.. Vet du navnet på dette serviset og hvor det kanskje er å få tak i? Eller har det gått ut av produksjon..?

Jeg håper du kan hjelpe meg med noen svar! :)

Ann sa...

Ja det er aldeles nydelig dette juleservise! :)) Jeg vet dessverre ikke om det finnes i salg enda. Sandra. Jeg prøvde å sjekke nettsiden for å kunne hjelpe deg, man fant det ikke der... Skrev dette bogginnlegget i 2009, så kanskje har det gått ut av sortimentet... da kan du kanskje finne det til salgs på Kjøp-og salgssider på f eks. Facebook? Kanskje kan du last opp et bilde på en slik Kjøp- og salgside og skrive "Ønskes kjøpt"... Eller skrive ut et av bildene i dette blogginnlegget og ta med til en Villeroy og Boch forhandler? Kanskje finnes det kataloger som viser hele sortimentet, mens nettsiden bare viser de nyeste og/eller mestetterspurte, ikke godt å si, og verdt å prøve! ;))

Ha en riktig fin førjulstid! :0)

Stor klem, Ann.