tirsdag 24. november 2009

Jul i hvitt, grønt og bruntoner

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 16 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører det amerikanske flotte interiør- og livsstilsmagasinet Better Homes and Gardens. (All 16 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American magazine Better Homes and Gardens).

Jeg synes fargekombinasjonen hvitt, grønt og bruntoner er helt himmelsk! Fargene stråler i dagslys, og de er lune og lekre om kvelden i lampelys. Viktig å ta hensyn til for oss nordboere som har mørketid med korte dager og lite dagslys. Man skulle kanskje tro at fargekombinasjonen er kjølig i vintermørket, men det er den faktisk ikke. Lampelyset gir det hvite en mild gylden glød, og interiøret er rent, klart, lekkert, men lunt. Nydelig!

De av dere som er innom Glassveranda til daglig har nok for lengt oppdaget at jeg er svært begeistret for bruksgjenstander i klart glass. Hvitt, litt grønt (gjerne grålig grønt), bruntoner (fra beige lin til mørkt treverk) og klart glass er fantastisk vakkert sammen. Prøv å plante en blomsterløk med hvite blomster i en krukke eller vase av klart glass (Se bildet ovenfor). Dersom du ikke har prøvd det før vil du bli forundret over at noe så enkelt kan være så lekkert! Og du har i denne planten den uovervinnelige fargekombinasjonen samlet på ett og samme sted! Liker også du denne fargekombinasjonen, så hvorfor ikke bygge opp julehjemmet ditt basert på denne fargepaletten i år? Ta utgangspunkt i plantens farger og det klare glasset, miks og match. Bruk hvitt til hovedfarge, bruntoner som mellomfarge og grønt og klart glass som tilbehørsfarger (Mer om dette finner du forresten under Linker til nyttige artikler her på Glassveranda).

Løk plantet i gruppe er også nydelig. Og hva med å samle flere blomster i fargene grønt og hvitt på ett og samme sted som vist her på bildet til venstre? Utrolig enkelt egentlig, men visst er de gnistrende vakre sammen med alt det hvite, klart glass og sølvfarvede krukker? Vi trenger noen levende friske blomstrende planter rundt oss på denne tiden av året. Hver for seg blir de bare diffuse karakterløse prikker i vinduskarmen, ikke liker slike planter trekk heller, men samlet i gruppe på et bord som vist her, eller samlet oppå en skjenk, gjør de virkelig inntrykk! Jeg har allerede bestemt meg for å kjøpe en del løkblomster denne julen, noen har allerede kommet i hus, men her skal det investeres i flere! Med korrekt behandling kan du ha glede av de samme blomsterløkene år etter år.

De skjønne miniatyrhusene som du ser på bildet av den grågrønne skjenken, har jeg falt helt fullstendig for! Jeg tror jeg skal prøve å lage noen slike til å ha på et av bordene i dagligstuen i julen. Jeg tror dette er et passende juleprosjekt som jeg og ungene kan ha mye glede av å gjøre sammen! Ungene lærer samtidig litt om konstruksjon, litt om tegninger som må stemme overens med hverandre, kanskje litt statikk og litt om beregninger, 3D og målestokk. Så får vi lime dem sammen, male og dekorere dem etterpå. Nyttig og gøy!
I år blir tårnkakebitene stablet i stjerneformasjon på et stettfat hjemme hos oss, som vist på bildet til venstre. Lekkert og delikat! Jeg har alltid en stettskål av klart glass med julekuler i på et av bordene i dagligstuen i julen, men osteklokke med julekuler i er kanskje enda mer spennende?


Det finnes så uendelig mange vakre julekranser! Hver gang jeg tror at jeg har funnet verdens vakreste julekrans, finner jeg alltid en som er enda flottere! Jeg har mange helårskranser i huset, men også mange veldig julekranser. Det er som med englene mine, jeg er glad i dem alle sammen! Kransene på bildene nedenfor er veldig enkle, men nydelige likevel. Ofte er det de enkleste kransene som er de mest stilfulle, er det ikke? Noen få mørke møbler i mørkt brunt treverk er prikken over i´en i helt lyse interiører. Nydelig sammen med alt det hvite.

Speil hengt i gruppe med snøfnugg på, var egentlig litt spennende, men hva med spikerhullene i veggen etter jul... Dersom du har en vegg hvor det vanligvis henger et stort bilde, så skjuler jo bildet hullene igjen etter jul. Kanskje en idé for noen som ønsker litt forandring. Enkelte har kanskje speilflisene som var populære på 80-tallet friskt i minne, og har utviklet en tilhørende speilflisaversjon!

Tre forskjellige, men vanlige, vinglass med stett plassert opp ned på et brett med kubbelys på! Det tror jeg faktisk aldri jeg har sett før. En helt enkel lysmansjett
av ståltråd med små glassblomster på pynter ekstra opp. Jeg synes dette var riktig flott!

De hvite julepresangene innpakket i et hvitt, helt enkelt gavepapir og pyntet med smale tekstilbånd, kongler og granbar, er noe av det mest sjarmerende jeg har sett på lenge. Nesten for flotte til å åpnes! Kanskje kunne man lage et par slike uten innhold, og legge dem på oppå en kommode i entréen til pynt i julen, eller lage enda flere og legge dem under et bord-juletre til pynt? Lekre var de i hvertfall!

Better Homes and Gardens gis ut 12 ganger i året og kan kjøpes hos Narvesen og andre som selger utenlandske interiør- og livsstilsmagasiner. Better Homes and Gardens er et av USAs eldste og mest anerkjente interiørmagasiner, og det ble første gang publisert i 1922. Better Homes and Gardens har også en særdeles oppegående nettside med mye spennende lesning, idéer og inspirasjon: Better Homes and Gardens.

Glassverandas infoside med diverse nyttige linker finner du her:
Linker til nyttige artikler.

5 kommentarer:

Anita fra hjerterommet sa...

her var det jo bare utrolig mye lekkert! Ja takk til alt sammen:)

Lindas hus sa...

Utrolig flotte bilder du viser. Jeg har flere vaser i klart glass og mye brun toner i stuen så jeg skal prøve ut bilde nr 2. Takk for masse nydelige inspirasjons bider. Ha en deilig uke. Klem

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Å du, å du for noen flotte bilder du har funnet - falt helt i "staver" her jeg... mange flotte ideer... tusen takk...

Ha en super dag og uke...

Anonym sa...

Nyyydelige bilder!
Nå fikk jeg lyst på en lys og naturlig jul gitt. Jula har alltid vært rød hos oss, men merker at lysten til å henge opp knallrøde julegardiner er ikke helt til stede merker jeg. Jeg får se hva det blir.
Ha en fin dag.
Klem Elin!

anita@ sa...

Hei.
Nå ble jeg skikkelig inspirert, her var det mange smarte ideer og flotte bilder!!! Der er så lekkert med hvit og sølv:-)
klem Anita