onsdag 11. november 2009

Det er snart advent!

I dag gikk det opp for meg for alvor: Det er snart advent! Vi er snart midt i november og tiden er inne for å begynne å planlegge ungenes adventskalendere! 48 små gaver skal velges ut og pakkes inn; de trenger slettes ikke være store, de skal helst ikke koste noe særlig, de skal være nyttige eller noe de virkelig ønsker seg, det skal være en liten sjokoladebit inni hver av dem i tillegg, hver og en av dem skal pakkes inn i ett eller annet nydelig julepapir (de skal jo henge i spisestuen i hele desember!), de skal pakkes inn på en slik måte at ungene ikke kan klemme på de små pakkene for å finne ut hva som er inni de, så skal de merkes med pene tall, knytes fast i en vakker kalender med et pent bånd og på en slik måte at kalenderene ikke blir hengende skjevt på veggen, -ei heller ikke 15. desember når halvparten av pakkene er borte, må vite!

Litt strev er det med denne typen adventskalendere, ja, men du verden så koselig det er også. Koselig for meg når de små overraskelsene endelig er i hus og ligger klare til å pakkes inn og, ikke minst, stor kos og stor glede for ungene når kalenderene kommer opp på veggen natt til 1. desember! Med stjerner i øynene og håpefulle blikk kommer de forsiktig ned trappen 1. desember, og gleden de utstråler ved synet av kalenderene!! Uvurderlig! Det er like gøy hver gang, og smilene gjør at alt arbeidet med de 48 bittesmå pakkene øyeblikkelig er glemt!

I år skal jeg ikke vente til i slutten av november med å handle inn til ungenes adventskalendere, heller ikke med å pakke inn gavene. I ettermiddag var jeg kjempeeffektiv! 3 timer i byen, men fant så mye bra og spennende til min datter at alle kalendergavene hennes nå er i hus. Jeg mangler kun 8 små spennende adventsoverraskelser til min sønn, så er jeg klar til å begynne innpakkingen! Jeg rakk også å handle seks julegaver, -slike som skal sendes til noen gullunger som jeg er gudmor til, og til ungene til noen vennepar som bor andre steder i Norge og i utlandet, så nå er jeg virkelig i rute! På toppen av det hele fant jeg juleklær til begge ungene! Et enormt vareutvalg i butikkene nå ettersom julerushet ikke har startet enda, og følgelig heller ingen kø-ståing på shoppingsenterene og i øvrige butikker! Heeelt supert! Videre fant jeg noe nydelig bordpynt til julens festmiddager! Dette skal dere etterhvert få se, -jeg må bare få tatt noen bilder! Poenget mitt er: Nå er jeg fullstendig og uigjenkallelig i julemodus!! Ingen vei tilbake! Jeg ser for meg julekransen på ytterdøren, det festkledte spisebordet, alt det julevakre som skal henges opp i vrihasselen, julelysene utendørs, kongler, juleduker, engler, svibler og lekre kakebokser med nystekte små julekaker! Julestria har tatt meg, og jeg nyter hvert sekund av det! Åååååhh som jeg gleder meg til JUL!

Førjulsklem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

6 kommentarer:

ღ OTHILIES GÅRDSHANDEL sa...

Hei og takk for kjempekoselig kommentar:) Så flink du har vært med å få kjøpt inn alle adventsgaver. Høres veldig spennende ut,og jeg er helt enig med at kalenderen må henge pent selv når den 15 desember er ferdig.Ha en koselig helg du også.

Crinoline sa...

Hei,Ann.Vet du hva? Jeg lager nå pakkekalender til datteren vår.Hun er 19 år og flyttet hjemmefra for å studere.Ønsker deg en god helg.

Kjolesnekkern sa...

Å så utrolig hyggelig med kommentarer fra deg, hjertelig takk! Her planlegges det også til jul, tror vi går for en enklere adventskalender i år, ifjor var jeg hjemme og hadde aktivitetskalender;-)

Jeg er med i Utfordringen, er program som går på Nrk Super tirsdager kl. 1900. reprise søndag kl 1200 og tirsdag kl 1500. Det er skikkelig morsomt å være med på å lage barne-tv, så mye bak noen få sekunder på skjermen! Jeg ahr vært i hele Norge i høst, nå er det stopp frem til nyttår, vi ligger 5 uker foran sendeskjema.


Håper du nyter høsten, godt å stikke innom deg, blir så rolig av den flotte musikken her på bloggen din. Eida Helenes stol har jeg vist, men fant den ikke så må nok kategorisere bedre...Kommer med nytt innlegg om den snart. Ha en fin kveld, mvh Marianne

Elin sa...

Hei Ann !
Du må love å ta bilder av denne adventskalenderen. Den blir sikkert kjempefin ! Datter mi pleier også å lage en slik til sine to håpefulle.

Tusen takk igjen for fine ord på bloggen min.
Ja, jeg har virkelig lyst til å ta opp igjen malingen nå. Ble også veldig inspirert av det flotte bildet til din mor. Har veldig lyst til å se flere av bildene hennes. Noe slikt har svirret oppi hodet mitt i flere år nå...tykt med maling i lyse sandfarger. Jeg må nok begynne i det små og prøve meg frem først.
Men først skal jeg passe barnebarna hele helgen og så er jo julestria rett rundt hjørnet. Kanskje jeg skal vente til nyåret ?
Ha en riktig koselig helg !

Ingunn sa...

Forresten Ann; rakfisk må jo være midt i blinken for deg. Ressurssterke kvinne og akkurat passe ung. Og sunt er det og.

Klem Ingunn

GO sa...

Adventskalendere er viktig for å bygge opp julestemning til jul, syns jeg! Adventskalenderen er nå klar til iPhone for interesserte. Den finnes i App Store, og mer informasjon er å hente her: http://go-adventskalenderen.blogspot.com/God iPhone-Jul!!