fredag 30. oktober 2009

Lag Glassverandas "Skumle muffins" til Halloween!

Som nevnt i innlegget "Halloween og inspirasjon fra Pottery Barn" her på Glassveranda, så går ikke Halloween upåaktet hen hjemme hos oss! Vi har stor glede av Halloween både store og små! Vi koser oss med Halloween-forberedelsene i hele oktober! Vi tegner, klipper ut og bretter Halloween-pynt, lager innbydelser, pynter i vinterpaviljongen og baker skumle kaker. Ungene våre får lov til å invitere 5 unger hver, og vi lager høytidelige invitasjoner som de deler ut til bestevennene sine og naboungene en ukes til før Halloween. Hos oss er Halloween et kjærkomment innlag på en ellers mørk, kald, lang, og ganske kjedelig, årstid! Snøen har ikke kommet enda, og det er enda lenge til jul. Man får ikke mere gøy enn det man lager selv! :)

Vi plasserer gresskar med skumle utskårne ansikter og utallige andre lykter på trappen ved ytterdøren, henger opp flaggermus og spøkelsesgirlandere, gresskargirlandere og hekseballonger. Langs veien og på plenen rundt vinterpaviljongen vår har vi enda flere lykter og gresskar.

Inni vinterpaviljongen lager vi langbord, med sort fløyelsduk, pyntet med gresskar, spøkelser og selvlysende edderkopper. Vi spiser skumle muffins, skumle gelekaker, skummelt godteri, pølser i brød og rød most vampyrgele!

Lydaktiverte flaggermus henger ned fra taket, vinduene pyntes med spindelvev og edderkopper. På bordet står skummelt dekketøy, alle har skumle servietter og vi hører på skummel musikk hvis ingen blir redde. Det skal være spennende, men ikke skummelt på den måten at noen blir redde. Da er det ikke gøy lengre.

Etterpå har vi spøkelsesdisco på lekerommet, og ungene danser til Thriller av Michael Jackson, -ungenes Halloween-favoritt helt siden de var knøttsmå! Og så ler de av hvor rare de alle ser ut i kostymene sine, og hvor rar jeg ser ut! For heller ikke jeg slipper unna! Jeg har vært dekt med skummel maling i ansiktet og skumle klær på Halloween jeg også alle disse år! Pappaen også, han er alltid kledt ut som dracula og er selskapets hovmester :) Når ungene drar hjem har vi ringelyder i ørene i to døgn etterpå, men det er verdt det!!

Skumle muffins med edderkopper og biller på er super festmat for sultne små hekser, spøkelser og skjeletter! Jeg lagde skumle muffins for første gang for seks år siden. Har prøvd meg litt fram, og etter prøving og feiling har jeg kommet frem til at gummigodteri, geletopper og lakrissnorer er best egnet til dette formålet. Selve muffinsoppskriften nedenfor, gir en lys, god, luftig muffins som ikke ryr!

Du trenger altså en muffinsoppskrift, melis til topping, og så trenger du en pose gummigodteri, en pose geletopper og en pose lakrissnorer. Da er du klar!

Muffinsoppskrift:

125 g margarin

4 dl hvete- eller speltmel

1,5 dl sukker

2 ts bakepulver

3 dl melk

1 stort egg

1/2 ts kanel

Bland sammen mel, sukker og bakepulver i en bakebolle. Smelt smøret i en kasserolle på svak varme. Dra kasserollen av platen. Rør melken ut i det smeltede smøret og visp deretter inn egget. Ha så smør/egg/melkeblandingen over i bakebollen, mens du bruker en håndmikser til å blande det våte i det tørre. Du får nå en tykk røre.

Sett muffinsformene (gjerne doble former dersom formene er av tynt papir) på en bakebrett. Bruk en øse og fyll muffinsformene ca. 2/3 opp.

Stekes midt i ovnen på 180-200 grader i 20-25 minutter.

Topping: Bland en tykk melis (melis og bare litt vann) og smør dette på toppen av muffinsene når de ikke er så varme lengre.

Kropper til biller og insekter: Buk geletopper og gummigodteri, 2 eller 3 på rekke, og bygg således innsektskropper. (Se bildet).

Ben til biller og insekter: Klipp ca. 2 cm lange biter av lakrissnorene. Disse brettes så på midten (til en V) og skyves godt med i melisen/muffinsen. (Spissen på V´ene peker opp mot taket) Beregn 6 ben på hvert kryp. Se bildet.

Følehorn: Lag en liten V av en bit lakrissnor. Denne skyves med spissen ned i melisen rett foran hodet på krypet.

Nam, nam! :))

Jeg kan garantere at de skumle muffinsene blir godt mottatt av ungene!

Jeg ønsker deg og dine en hyggelig Halloween!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Halloween cupcakes - scary cupcakes - creepy cupcakes - halloween cupcake - halloween muffin - halloween recipe - halloween cakes - cakes - halloween party - halloween party food - halloween food

5 kommentarer:

Arneberg sa...

Høres kjempe skummelt ut....;-)Jeg er helt enig,man får ikke mer moro enn det man lager selv!Her skal lillebror ha skummelt halloweenbesøk.Kos dere og ha en fin helg:-)Mona

Tomines hjem sa...

HOHO... Det er hos dere man skulle vært.. så moro.. ønsker dere en riktig flott helg, og en deilig feiring.. jammen er du flink!!

huset på øya sa...

Vi skal ha bursdagsfeiring i helgen kombinert med Halloweenfest. Å lage slik muffins har jeg bestemt meg for at skal stå på agendaen i morgen tidlig. Takk for tips og at du deler oppskrift!! God helg og fin Halloweenfest ! Vibeke :-)

Ruths datter sa...

Hei!
De muffinsene er bare helt super.Sikkert gode og. Ha en fin fin helg
Klem

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Disse Halloween muffinsene så jo skumle ut... gode også...

Ha en super dag og uke...