fredag 23. oktober 2009

Det er helt utrolig hva litt maling kan gjøre!

Jeg burde selvfølgelig ikke bli overrasket etter alle årene vi har pusset opp, bygd ut og bygd om, både hus, hage, etasjer, rom og møbler, men jeg blir like overrasket hver eneste gang! Er det ikke helt utrolig hva litt maling kan gjøre?!

Dette er et før-bilde og et etter-bilde av en skapdør og noen skuffer på den nymalte skjenken min, bare for å gi dere et lite innblikk i hva som foregår på spisestuen min nå om dagen. Etterhvert skal dere selvfølgelig også få se det endelige resultatet, hele den ferdige spisestuen. Jeg maler og maler, men dette tar visst tid. Men det blir bra, blir det ikke?


Spisestuemøblementet mitt blir helt nytt, og jeg er så utrolig fornøyd med resultatet! Målet mitt da jeg startet prosessen var å skape en helt unik spisestue, en spennende spisestue, en jeg aldri har sett maken til noen steder. Spisestuen skulle bli enda mer karakteristisk, enda mer Provencalsk, men samtidig mer moderne. Mange møbler i mørkt treverk er vakkert, men er visuelt svært tungt, de stjeler aldeles for mye lys! Dette var årsaken til at jeg bestemte meg for å male noen av disse eikemøblene. De gamle stolene, samt en del andre detaljer i spisestuen, vil imidlertid ikke bli malt. Dette er antikviteter, og å male disse er... hærverk.

Jeg har hentet inn en del gamle ting og flere antikviteter som jeg ønsker å ha i spisestuen. Jeg er inspirert av bl. a. Darryl Carter-stilen, som svært kort kan oppsummeres slik: Han blander nytt og gammelt. Han blander moderne ting med klassiske møbler og gamle antikviteter, arvegodt, kunst og skaper således et helt unikt visuelt uttrykk. Han bruker nøytrale farger, gjerne hvite vegger og gulv, få gjenstander, og rommet er likevel hjemmekoselig ettersom har bruker mye treverk (ofte mørkt treverk) som "krydder" og naturmaterialer, gamle ting og tepper når han innreder. Resultatet er lyse, lette, delikate, rom, til tross for et stort antall antikviteter, både møbler og andre gjenstander, i interiørene hans. Dette gir også unike og, ikke minst, interessante interiører!

Jeg har enda ikke bestemt med for hvilke
knotter og dørhåndtak jeg skal velge på skuffer og skapdører. I morgen MÅ jeg ta en avgjørelse før butikkene stenger...

Ha en fortsatt flott fredagskveld!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

3 kommentarer:

Minka sa...

Blir kjempe fint når du er ferdig. Arbeid er det, iallefall når utgangspunktet er mørkt. Malte mi spisestue for en stund sia, og for en jobb, tar tid. Vel og merke har jeg ikke noe flott gammmel spesiell spisestue, men den duger foreløpig, og ble bedre med litt maling.
Klem Kristin

Lindas hus sa...

Så flink du er! Har nettopp et innlegg selv der jeg har fått sprøytelakkert spisemøblementet. Og jeg er utrolig fornøyd med resultatet! Det stjal alt for mye lys som du skriver! Og det var på høy tid med en oppdatering! Ønsker deg og din familie en deilig helg og lykke til med prosjektet ditt. Klem fra linda

Sassa sa...

Det blev verkligen skillnad! De mörka träslagen kan vara fina men då skall de vara mörkare, eller hur?
Jag märker att många vill blanda mörkt och ljust mer än tidigare. Allt går igen!!
Ha en bra dag önskar Sassa