torsdag 22. oktober 2009

Nye håndtak og knotter fornyer gamle møbler

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 4 flotte bildene av knotter og håndtak som du ser her i dette innlegget tilhører den svenske verdensomspennende interiør- og møbelvarehus-kjeden Ikea! (All 4 of these great photoes shown in this reportage belong to the highly respected Swedish international interior- and furniture company Ikea!)

Nye håndtak og knotter på skuffer og skap kan endre møblenes utseende og stil raskt og enkelt. Maler du i tillegg møblene blir de nesten ikke til å kjenne igjen! Jeg har nå malt skjenken og framskapet i spisestuen min, og nå er tiden inne for å velge knotter og håndtak til skuffer og skapdører. Men hva skal jeg velge? Jeg har lett etter knotter og håndtak i hele dag. Beslagene som stod på skjenken og framskapet før de ble malt, var i patinert messing. Disse vil jeg ikke ha nå som skapene er malt i en svært rustikk utførelse. Man kan male patinert messing, ja, men jeg vil ha noen i et enklere design, uten så mange detaljer. De må ikke være for detaljerte, men heller ikke for moderne. Det er detaljene som teller.

Detaljene har alt å si for helheten og knottene skal være med å forsterke det uttrykket jeg nå ønsker å skape i spisestuen, i tillegg til at spisestuen når den står ferdig må harmonere med interiøret i huset for øvrig. Igjen tilbake til dette med visuell balanse. Det må være visuell balanse ikke bare i et rom, men også i huset, -rommene sett i forhold til hverandre. Ikke bare farge- og materialmessig, men også stilmessig. Satt på spissen: Har du hvite vegger og hvite møbler i en romantisk nostalgisk stil i 5 av 6 rom i huset ditt, kan ikke det siste rommet ha rød blomstrete tapet og grove møbler i heltømmer, da tipper rommet skalaen. Helhet, harmoni og visuell balanse er veldig viktig! I hvert enkelt rom, og i huset sett under ett.

Kjøkkeninnredningen vår, som man ser deler av fra spisestuen, har knotter og håndtak i messing. Disse er flotte på kjøkkenet sammen med den grå innredningen og sort granitt, men jeg tror jeg ønsker knotter og håndtak i krom, eller rustfritt stål, eventuelt porselen, på spisestuen.

Det store spørsmålet nå er om dette layoutmessig kræsjer med dørhåndtakene som finnes på de doble glassdørene mellom spisestuen og dagligstuen vår. Disse dørhåndtakene synes jeg er nydelige, og disse har jeg derfor ingen ønsker om å bytte ut. Men jeg tror har tenkt både å overse det faktum at detaljene på kjøkkenet er i messing, og det at detaljene på dagligstuen er i messing, og velge rustfritt stål/krom på spisestuen... tror jeg. Dette gir møblene et mer rustikk, grovere, utseende. Messing gir møbler et mer... søtt og pyntelig utseende. Å velge de "riktige" knottene har alt å si for møblenes utseende og stil, så her må jeg i tenkeboksen. I morgen må jeg bestemme meg, jeg har en ambisjon om å i det minste få skapene ferdige og på plass i spisestuen til helgen...

I morgen skal dere få se et før-bilde og et etter-bilde av en skapdør på skjenken. Et lite innblikk i hva som foregår på spisestuen min. Etterhvert skal dere selvfølgelig også få se det endelige resultatet. Foreløpig er alt bare kaos her hjemme hos oss! Et ubekrivelig rot!! Men det blir jo så flott etterpå! Spisestuen er ikke bloggbar, men skapdører, skuffefronter m.m. er imidlertid helt ferdige nå, mangler kun beslag, så disse skal dere få se.


Flere knotter og skapdørhåndtak fra Ikea finner du her: Ikea
Ikeas komplette vareutvalg og generell informasjon om selskapet finner du her: Ikea.

Du kan lese om spisestuen vår her: Spisestuen
Kjøkkenet vårt kan du se her: Kjøkken
Flere rom i huset vårt finner du her: "En presentasjon av rom i mitt hus"
Du kan også lese om husbyggingsprosjektet vårt og hvordan det hele begynte, under etiketten "12 års iherdig arbeidsinnsats"

Nå er det snart helg dere! Og takk og lov for det! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

1 kommentar:

Ingunn sa...

Jeg er så enig med deg når du skriver om det ene rommet som ikke bør skille seg ut fra de andre. Før hadde vi det slik, men aldri nå lenger. Jeg merker at balansen skaper mer ro i heimen.

Ha en kjempefin helg.

Glad du blogger.

Klem Ingunn