onsdag 23. september 2009

Cattelan Italia - storslått møbeldesign kombinert med klassisk interiør

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 5 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører det italienske møbeldesign-selskapet Cattelan Italia! (All 5 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected Italian furniture design company Cattelan Italia!)

Hittil har jeg kun brukt mine egne bilder i samtlige innlegg her på Glassveranda. I dette tilfellet, hvor jeg ønsker å omtale en møbelprodusent, ser jeg at dette rett og slett ikke er hensiktsmessig. Jeg har ingen Cattelan-sofa selv, ønsker meg ikke ny sofa, og kjenner heller ingen som har denne Cattelan-sofaen enda.

Da jeg etablerte interiørbloggen Glassveranda hadde jeg en klar ambisjon om kun å benytte foto som jeg selv har tatt, i samtlige innlegg/reportasjer på Glassveranda, så dette ble et ikke så rent lite dilemma for meg: Jeg hadde plutselig ikke muligheten til å ta relevante bilder selv, og dette innlegget om Cattelan Italia uten foto ble fryktelig lite spennende!

Hadde det bare vært dette ene innlegget som skapte dilemmaet, kunne jeg jo bare ha droppet innlegget for å unngå hele problemet. Men nå har jeg en del ting på notatblokken min som jeg så fryktelig gjerne vil vise dere, men som jeg ikke har egne bilder av! Spennende og innovative produsenter av møbler, tekstiler og nips som omtrent ikke har vært omtalt her i Blogglandia i det hele tatt, til tross for at dette er anerkjente aktører i markedet på verdensbasis! Aktører som representerer meget spennende produkter, aktører som alle har produktkataloger på nettet spekket med inspirasjon, vidunderlige interiører og fantastiske innredningsidéer!!

Jeg har derfor konkludert med følgende: I tilfeller tilsvarende det beskrevet ovenfor, vil jeg av og til benytte produsentenes egne bilder. Det betyr at det under etikettene "Inspirasjon utenfra - Inspiration from outside" her på Glassveranda i fremtiden vil finnes innlegg/reportasjer med bilder som ikke er mine egne. Dette vil i så tilfelle fremgå klart og tydelig av teksten i innlegget hvor bildene er brukt.

Under samtlige øvrige etiketter, vil jeg også i fremtiden kun benytte mine egne bilder i innleggene, slik jeg har gjort hittil på Glassveranda. En oversikt over samtlige etiketter som finnes på Interiørbloggen Glassveranda, finner du alltid øverst til venstre på bloggsiden. Nå tilbake til Cattelan Italia:

Cattelan Italia representerer kort fortalt ekstravagant møbeldesign! Konsernet Cattelan Italia har noen av verdens aller fremste møbeldesignere, og har siden selskapet ble etablert i 1979 representert høykvalitets designermøbler, og vunnet en rekke designpriser.

Cattelan Italia er aller mest kjent for sine særdeles innovative og ultramoderne møbler (jeg ser ikke bort fra at det er her Ikeas designere henter mye av sin inspirasjon hva angår ultramoderne møbler!), men la deg ikke lure av de ultramoderne møblene, for de har også en helt vidunderlig klassisk møbelserie, Noir, som kombinerer storslått interiørdesign med klassiske interiører og tidløs arkitektur.

Cattelan Italia, Noir-serien, representerer en stil jeg fasineres av, til tross for at jeg har en stor forkjærlighet for lyse, lette interiører i hvitt, med tilbehørsfargene lys beige og lys grått. Jeg ønsker med dette innlegget å gi deg et innblikk i de fantastiske, nesten litt regent-aktige, formelle, klassiske Noir-interiørene. Noir-serien er for meg møbelindustriens svar på moteindustriens Armani! Sort, hvitt, klassisk, elegant, eksklusivt og dristig! Håper du ser noe du liker i Noir-katalogen du også, jeg synes den er helt vidunderlig og en fantastisk inspirasjons-kilde!

Cattelan Italia har et bredt produktsortiment; stoler, bord, senger, reoler, lenestoler, lysekroner, speil etc. De har i dag forhandlere i 96 land over hele verden, og mer enn 4000 showrooms. Men de er omtrent ikke nevnt med et ord her i Blogglandia, noe jeg bare måtte gjøre noe med!

Fargene som går igjen i Noir-serien er elfenben, perlehvit, helt hvit, antikkhvit, en del beigetoner og hele spekteret av grånyanser, fra lys dus perlegrå til koksgrå, med innslag av sort. Alt i interiøret er over-sized, enorme sofaer i svære rom med massive, nesten overdådige, innrednings- og dekordetaljer; enorme speil, svære vaser og ekstraordinært store lamper, ofte gulvlamper av krystall, hvilket tidligere har vært forbeholdt lysekroner, og gjerne også store gulvtepper i halvblanke tekstiler. Alt det grå og hvite kombineres med sølv, tinn og aluminium.

Vi ser også at lyse beige og sandfarger går igjen, i kombinasjon med hvit, svak pudderrosa, en farge som egentlig er mer grå enn pudderrosa. Tilbehør i gulltoner, kobber og brunbeiset treverk.

Bruken av skarpe kontraster, koksgrå i kombinasjon med hvitt, gir interiøret et forholdsvis hardt uttrykk, men det fremstår likevel som ytterst feminint, slik konseptet er presentert i Noir-katalogen med store speil, mange puter, vakre gulvtepper, mye listverk og strukkatur, og lekre, enorme, lysekroner!

Tradisjonell, storslått, arkitektur, men med et design, møbel- og fargevalg som likevel gir rommet et moderne, tidsriktig, uttrykk.

Lukseriøse tekstiler, rike på detaljer med innslag av gull, sølv og kobber, kombinert med helt nøytrale og grovere tekstiler i alle slags lyse delikate hvit- og gråtoner. En romantisk stil, til tross for utbredt bruk av gråtoner. Nydelig!

Den komplette Noir-serien fra Cattelan Italia finner du her: Noir-katalogen
Flere enkeltbilder fra Cattelan Italias Noir-serie finner du her: Foto Noir-serien
Øvrige kataloger med ultramoderne møbler og generell informasjon om Cattelan Italia finner du her: Cattelan Italia

5 kommentarer:

:) sa...

Ah, det nest nederste bildet var helt nydelig! Fantastiske lamper...

Vigdis sa...

Sukk.......mye lekkert å drømme seg vekk i her ja:-))

Loppe Leah sa...

Wow.. Luksus!! Utrolig flotte møbler og rom. Fantastiske detaljer øverst på veggene..Koselig at du har lagt meg inn i bloggrollen din. Gjort det samme med deg.. Mange inspirerende bilder i bloggen din! Ha en fin helg :o)

Ingunn sa...

Takk for utrolig fin inspirasjon. Bare fint at du deler dette med oss.

Klem ingunn (som elsker stilen du viser her)

Ann sa...

De har noen utrolig flotte lysekroner!
Ingunn: Dette er da ikke så ulikt den stilen du har i spisestuen din? Nydelig spisestue!
Takk Loppe Leah! :)

Ha en fortsatt fin uke!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.