lørdag 8. august 2009

Prosjekt Smijernslampe, før - etter bilder

En sort matt og svært rusten gammel stålampe med en skjev og skjoldete skjerm og gamle morkne ledninger kom ut av kjellerboden her om dagen, etter 40-50 år i mørket. Nå skulle den få en ny karriere som blomsterstativ i drivhuset. Prosjekt Smijernslampe:

1) Fjern støv og spindelvev. Fjern gamle ledninger og gammel skjerm.

2) Bruk en stålbørste og børst løs all rust.

3) Spyl vekk alt støv og la lampen tørke i solen.

4) Kjøp en boks med hvit/antikkhvit spraymaling og spray lampen i ønsket farge.

5) Når malingen har tørket: Heng en hengeampel e.l. med vakre blomster i, opp i det nye vakre blomsterstativet.

6) Den gamle sorte rustne stålampen har nå blitt et lyst og vakkert blomsterstativ!Jeg valgte å bruke en nesten hundre år gammel vakker lyseblå porselensbolle, som jeg har arvet av mine oldeforeldre, til å plante en nydelig lys lilla Krysantemum i. Porselensbollen er pen, men har stort sett stått gjemt i et skap. Nå får jeg se den hver eneste dag.

Den gamle lampen blir nok mye lykkeligere enn det den var i kjellerboden, i tillegg til at den er til stor glede for oss, nå som den er blitt forvandlet til et vakkert og spennende dekorelement i drivhuset vårt!

10 kommentarer:

Moski sa...

Så fint dette ble! Koselig å kunne ta ting "frem fra glemelen" og gi dem nytt liv.
For en fin blogg du har. Fantastisk hus og lekre bilder.

the Folding chair sa...

Lampen ble kjempe fin, så smart løsning. Bra tenkt, og bra jobba!

Brocante sa...

Blir riktig fint å henge en fin lykt på denne.

Armkroken sa...

Nydelig :) det ble kjempe fint! Også så enkelt :)

My home is my Castle sa...

Nydelig ble den :)

Klem,Kari

Ann sa...

Takk for alle de hyggelige kommentarene!! :) Kanskje jeg flytter på den til vinteren, henger en lykt i den og setter den ved ytterdøren som Brocante foreslår. Har mange lykter på trappen allerede, men det er jo så koooselig! :))

Ingenting er som å komme til en inngangsdør om vinteren når det er glitrende hvit nysnø til alle kanter og trappen ønsker deg velkommen med vakkert dekorerte krukker med røsslyng og vintergrønne planter, en vakker krans på døren og utallige lykter med levende lys! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Jea sa...

Hei!

Et lite spørsmål, vet dette innlegget er 1 år gammelt, men håper du fortsatt kan svare.

Hvor fikk du tak i opphenget til krukken/bollen?

Etter inspirasjon fra deg har jeg nå spraylakkert smijernslampen jeg arvet fra min farmor og den ble kjempe fin, har en bolle fra min mormor jeg skal plante en plante i, men trenger å finne ett oppheng.

Hilsen
Jeanette

Ann sa...

Så hyggelig av du fant inspirasjonen her inne på Glassveranda! :)) Opphenget er et slags nett "flettet" av hyssing som jeg har hatt i tiår, jeg er litt usikker på hvor jeg har dette nettet fra. Jeg har flere slike, -de fleste er nett vi lagde selv i håndarbeidstimene på ungdomsskolen!! :D Jeg tror dette er kjøpt, men jeg er ikke sikker, kanskje er det et av mine egenproduserte. Men jeg har sett slike til salgs i blomsterforretninger, da solgt sammen med enkle terracottakrukker, men jeg husker dessverre ikke hvor... Håper du lykkes med å finne et, de er jo unektelig praktiske disse nettene ettersom de passer til så veldig mange forskjellige krukkestørrelser/former :))

Ha en fortsatt fin uke, og masse lykke til med lampeprosjektet ditt! :)

Klem, Ann.

Kat sa...

super idé, jeg har lurt veldig på hva jeg skal gjøre med den gamle smijernslampen min siden jeg ikke har noe hytte å sette den på ;) Har bare et lite spm - du skriver at du har spraymalt den, hvordan holder lampen seg mot rust? den blir jo nødvendigvis litt fuktig av å stå ute...

Katrine

Ann sa...

Takk! :0) Vi har hatt denne stående i drivhuset noen år, og på trammen ved ytterdøren vår noen år, og den ser like fin ut enda. Men drivhuset har jo tak og inngangspartiet på huset vårt har et lite takoverbygg, så det har ikke regnet eller snødd direkte på den. Skal din stå direkte i vær og vind vil jeg kanskje anbefale at du heller velger Hammerite, det er gjerne den som brukes på smijernsporter så den er særdeles værbestandig og beskytter jernet mot rust ;)

Lykke til med prosjektet, og ha en riktig fin uke! :0)

Klem, Ann.