søndag 2. august 2009

Prosjekt Margarinkasse, før - etter bilder

Da vi kjøpte huset fant vi mange gamle ting i en kjellerbod i huset, som var forlatt av forrige eier. Blant annet en gammel margarinkasse. Det meste tok jeg vare på, uten at jeg den gang egentlig helt visste hva jeg skulle med disse tingene... 


Av og til går jeg og ungene på skattejakt i denne kjellerboden - det synes de er kjempespennende! - og forrige helg fant vi bl. a. en gammel margarinkasse.

Den var nedstøvet, fryktelig skitten og lokket hadde løsnet, men den er laget av tre, har en forholdsvis glatt og fin overflate, og har preget tekst og logo på alle fire sider.Jeg tømte margarinkassen, vasket den skikkelig med grønnsåpevann, og satte den til tørk ute på terrassen. 

Lokket lot seg ordne ganske enkelt. Men hva kunne denne gamle margarinkassen brukes til da? Så veldig pen var den da ikke...


Jeg holdt på å male i drivhuset og satte meg ned i en gammel stol jeg hadde plassert der kvelden før for å ta en kaffepause. Da så jeg det: Jeg trenger jo et lite bord i drivhuset! Et som akkurat har plass til to kaffekrus side ved side, eller to vinglass! Nå måtte jeg bare finne ut hvordan margarinkassen kunne forvandles til et lekkert lite hagebord.


Badepaviljongen, grillpaviljongen og drivhuset har alle kryss som dekordetalj på blant annet dørene. De fleste av hagemøblene våre har også slike dekorkryss. Margarinkassen trengte ben for å kunne fungere som bord, og valget ble naturlig nok ben stående i kryss. Prosjekt Margarinkasse:
1) Snu kassen med bunnen opp. Ta mål av bunnen.

2) Merk inn målene Lengde + 2 cm og Bredde + 2 cm på en hobbyplate (limte furulameller) eller annen plate av heltre. Skjær platen i riktig størrelse.

3) Finn ut hvor høyt du ønsker at bordet ditt skal være. Trekk fra høyden på kassen og platens tykkelse. Kjøp en enkel trelist uten profiler. Skjær 4 like lange ben. (Ben i kryss er det litt mere jobb med, men prøv om du har lyst, for det ble jo riktig flott!)


4) Fest et ben i hvert hjørne på platen: La det være 1 cm igjen til kanten på begge sidene av benet når du fester det. Fest med to skruer pr. ben slik at benet ikke kan vri seg i ettertid.

5) Mal hvitt eller annen ønsket farge.6) Når malingen har tørket setter du margarinkassen oppå platen. Platen skal stikke utenfor kassebunnen, 1 cm på hver side. Kassen skjuler skruene som du brukte til å feste bordbenene. Fest margarinkassen til platen med to-tre skruer hvis ønskelig. 


Da margarinkasse-bordet mitt var ferdig så det fremdeles litt snålt og nakent ut. Det manglet liksom det lille ekstra. Jeg bestemte meg for å forsøke å kle kassen med tøy innvendig:

7) Kjøp et stykke tøy du synes er vakkert, og sy et trekk som passer nedi margarinkassen. Alternativt: Du kan kjøpe en kurv som har et trekk i riktig størrelse, og bruke kurvtrekket i margarinkassen.

8) Prosjekt Margarinkasse er ferdig, og bordet er klart til å brukes!

Jeg har lagt en god rødvin ned i margarinkassen sammen med to vinglass. Neste helg er sannsynligvis mitt nye lille victorianske drivhus helt ferdig og innredet, og da skal jeg by min mann på et glass vin i drivhuset, servert i et lekkert glass oppå lokket av en gammel, men riktig vakker, margarinkasse! Da skal vi lene oss godt tilbake i de to gamle lenestolene i drivhuset, nyte vinen og kjenne på tilfredshetsfølelsen som følger med det faktum at byggetrinn "Lite Victoriansk-inspirert drivhus" endelig er ferdigstilt!

10 kommentarer:

Armkroken sa...

Fantastisk!! Det ble kjempe fint! Flink du :)

Lykkeliten sa...

Dette var en god ide!
Nydelig og praktisk gjenbruk, til nytte ved koselige kvelder.
Kos deg med vinen!

Kjolesnekkern sa...

Så genialt! Oppbevaring og bord i ett!! Og ikke minst med sjel...Gratulerer med det flotte møbelet!

RandiSu sa...

God søndagsmorgen:-))
Så fin kassa di ble:-))))
Det er ikke så mye som skal til!!

Hilsen fra Randi

hverdagsgodteri sa...

Så koselig lite bord! Margarinkassa var kjempe-herlig!

Ingunn sa...

Så super ide. Takk for tipset.

Se gjerne bloggen min nå :)

Ingunn

My home is my Castle sa...

Så flott det ble :)
En super ide..

Klem,Kari

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Flott kasse. Såg for meg et lykkelig par vandreden på piknikktur med kassen mellom seg. Kassen skulle være fyllt med vin og mat og et deilig teppe. Også kunne kassen funket som bord. Men da måtte det monteres håndtak på den da;)

Velkommen til NIB forresten.

Ønsker deg en herlig søndagskveld
klem:)

Margrethes hus og hage sa...

Nei, så flott det ble! Skikkelig kreativt og flott :)

Ann sa...

Tusen takk for alle de strålende tilbakemeldingene dere gir meg! Kjempekoselig, -og så inspirerende som det er!!

Ha en riktig fin helg alle sammen! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.