fredag 31. juli 2009

Prosjekt Veggteppe Av Foto, før - etter bilder

Jeg kjøpte for noen år siden en bok som var fylt med vakre foto av blomster og bær. Jeg så titt og ofte på bildene i denne boken, spesielt om vinteren, mens jeg dagdrømte om sol og varme sommerdager, fuglene, alle de fargerike blomstene, duftene, røde bær, blå bær, travle summende humler og barføtter på varm myk sand. Jeg fikk samme år ny jobb i et stort konsern, og et tilhørende stort kontor med hvite nakne vegger. Jeg kom straks til å tenke på boken med alle de vakre sommerbildene i, og Prosjekt Veggteppe Av Foto ble påbegynt allerede samme ettermiddag:
1) Klipp vakre bilder ut av en bok du liker, eller bruk flotte bilder som du selv har tatt.

Jeg valgte fargerike bilder av blomster, bær o.l. for å friske opp en vinterhvit, kjølig og upersonlig vegg, men veggteppet blir minst like flott om du lager en fotocollage av f. eks. foto av dine barn. Et flott og spennende innslag f. eks. på barnerommet.

Du kan selvfølgelig også laminere flatpressede tørkede blomster, gamle postkort, vakre gavepapir, lekre tøybiter/stoffprøver, tapetprøver, -ja nær sagt hva som helst bare det er flatt og skikkelig tørt!
2) Du trenger 12 eller 15 stk. kaldlaminat A4-ark (bokhandelen), avhengig av hvor mange foto du ønsker å benytte i veggteppet. Videre trenger du noen kroker, en liten meter kjetting og en rundstav som evt. males eller laseres. Alt dette finner du i en byggevare-forretning.

(Akkurat dette teppet krevde 15 stk. laminatark, 12 stk. skruekroker (2 av dem brukes i veggen), 2 stk. øyeskruer, 30 kjetting-ringer og 1,13 m rundstav).

3) Laminér bildene. (Følg bruksanvisningen som følger med lamineringsarkene).

4) Let frem en tang og et skrujern. Dette bruker du til å bende ringene i kjettingen fra hverandre.5) Bruk en vanlig hullmaskin til å lage hull i hjørnene på laminatarkene til slutt. NB! Husk for all del på at det kun skal være hull oppe på lamineringsarkene som skal henge nederst!

6) Mål, merk svakt med en blyant og skru krokene fast på rundstaven.7) Heng opp de laminerte bildene v.h.a. kjetting-ringene og ditt nye foto-veggteppe er ferdig!


Jeg gjør for ordens skyld oppmerksom på at fotoene jeg har brukt til mitt veggteppe er hentet fra boken "Blomstrende sommeridèer", i kombinasjon med noen få av mine private foto. Boken er skrevet av Ingrid Skaansar og inneholder foto av blomsterarrangementer o.l. av fotograf Grethe S. Arnstad.


Veggteppe-idéen finnes ikke i boken, den er min egen. På enkelte av bildene har jeg valgt å skrive noen av mine favorittsitater med gull-tusj før de ble laminert, som en kuriositet.

Teppet hang på veggen på mitt kontor i en årrekke. Jeg har nå hengt mitt kjære sommer-veggteppe i mitt nye drivhus. Der skal det minne meg om tiden som snart kommer, hver eneste vår heretter, mens jeg koser meg og sår frø i krukker og plantekar i mars/april og venter på at det på ny skal begynne å spire og gro i den deilig varmende vårsolen...

10 kommentarer:

Armkroken sa...

Dette var jammen i meg godt tenkt! Så flink du er som legger ut full bruksanvisning og bilder. Veldig snilt! Ha en fin dag videre og kos deg masse med de flotte bildene!

ralfefarfars paradis sa...

Veldig fin ide;)

Kjolesnekkern sa...

Kjempesmart for å friske opp her og der! God helg fra Marianne

charm design sa...

En utolig artig ide.Fikk veldig lyst til å prøve med en del fotografier jeg har.Takk for at du delte ideen med oss.

Ingunn sa...

Så flott da. Du inspirerer meg veldig. Takk for kommentar hos meg. Jeg tar flere bilder og publiserer fra kjøkkenet mitt i morgen. Det er jo meldt ok vær også.

Ha en fin dag.

Ingunn sa...

Forresten en ting til: Meld deg på her http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/2009/07/aftenposten-etterlyser.html

Aftenposten søker noen som har pusset opp.

Klem ingunn :)

Nooria sa...

Nå kjenner jeg at jeg er veldig imponert... og bitte litt misunnelig. For en fantastisk hjem dere har skapt!

Jeg har lagt deg til i blogglisten min, for dette vil jeg følge med på :-).

Ann sa...

Mange takk for alle de koselige kommentarene! Det er så inspirerende med slike tilbakemeldinger!
Jeg tror jeg må bli flinkere til å ta bilder når jeg setter i gang med slike småprosjekter - holder jo likevel alltid på med ett eller annet lite prosjekt :) - slik at jeg kan presentere flere av mine små idéer og innfall her på Glassveranda. Ser ut til at det er stor interesse for slike ting her i Blogglandia :) -veldig hyggelig!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Åpent^hus sa...

veldig fint. Og kjekt at du deler fremgangsmåten med oss andre! takk!

Ann sa...

Noen "veggteppe"-tips til: Et veggteppe av foto kan like godt henges fra en gardinstang, en stang av drivved eller lignende. I stedet for kjettingringer av messing kan du bruke kjettingringer av stål, du kan også erstatte ringene helt og bruke hyssing i stedet for, for å få et mer rustikt preg på det hele.
Veggtepper av familiefoto er flotte til å henge over sengen også, som "sengegavl". 3 x 2 meter store veggtepper av foto / bildecollager blir ekstra stilfulle når de lages av bilder i samme "setting" (alle tatt ved sjøen, alle tatt i en kornåker, o.s.v.), eller i samme fargetoner (bare bruntonebilder, bare sort-hvitt foto o.l.)
Har du et rom som med fordel kan avdeles kan veggtepper som dette også brukes som "romdelene". Legg to og to bilder (eller tekstiler eller tapetbiler du liker) rygg mot rygg for du laminerer dem, da er "teppet" like vakkert fra begge sider. Heng så stangen fra taket når bildeteppet er ferdig.
Veggtepper av foto gjør at du får vist mange bilder på et lite areal, det er en rimelig løsning og det er spennende og effektfullt! Kan virkelig anbefales! ;))

Stor klem, Ann :0)