fredag 11. mars 2016

Farger, helg og fremtidsplaner

En bukett tulipaner i spreke farger plassert i en stor og vakker ren grønn transparent glassvase på spisebordet, er det som skal til for at mitt hjerte tar et ekstra gledeshopp i hverdagen! :)) Jeg tenker jeg er heldig som har evnen til å se forbi rot og støv i hjemmet etter en usedvanlig hektisk uke, jeg foretrekker det rent og ryddig rundt meg, men får heller ikke panikk hvis det i perioder "flyter" litt på bord, kommodetopper, på benkene i gangen, på kjøkkenbenker... jeg må nesten le her jeg sitter, at det går an at fire mennesker klarer å rote så fælt bare i løpet av en ukes tid!  

Men vi lever, og vi alle fire liker å holde på med ting, og derfor blir det av og til litt rotete rundt oss. Jeg holder akkurat nå på med å ramme inn noen nye bilder som skal opp på veggen blant annet på soverommene her i huset, jeg holder også på å sy! Begge deler har medført at det nå ligger tøybiter, tråd, sakser m.m. på bordet i spisestuen, mens bordet i stuen er dekket med bilder. Men det gjør ingenting, vi venter ikke besøk i helgen og vi har TV, spisebord og sofakrok også i sokkeletasjen, det er uansett koseligst å sitte der på fredagskveldene og se Idol sammen med ungene. Rotet får bli, jeg skal fortsette både å sy og ramme inn bilder i bedagelig tempo i morgen, så her blir det nok kaos ihvertfall til søndag.


Jeg kjenner enkelte som nesten stresser seg ihjel på fredagskvelden for å "vaske til helgen". Det er sikkert hyggelig med striglet hus til helgen, men er det nødvendig for å kose seg og holde på med ting man har lyst til og kanskje endelig har tid til nå som det er helg? Vi holder ofte på med så mye rart i helgene at det gjerne er like greit å heller shine huset på søndag, da rydder vi bord og benker, sørger for ny ladning klær i skapene før den nye uken begynner, tørker støv, støvsuger gulv og vasker bad. På fredagskvelder er gjerne alle mine helt utslitte etter en travel uke, og hvis mor i huset får ryddeanfall på den dagen faller det ikke i god jord... Eneste forventningen jeg har fredag ettermiddag er at gangen og vaskerommet ryddes litt, og noen maskiner med klær kjøres, slik at det er klart til å legges i skapene på søndag, og det ordner ungene selv, de har jo blitt tenåringer nå, jeg bare "minner dem på om.." ;)

Så, ingen ryddeanfall på fredag her i huset, bare avslapping. Det kommer jo en ny ubrukt dag i morgen, og da er alle i huset ekstra uthvilte og ekstra blide, så DA slår jeg til med diverse forlag om både snekring, rydding m.m. Hadde vi ventet besøk i morgen hadde nok panikken tatt meg selv om det er fredag, men vi stresser på ingen måte med plettfritt hus bare fordi det er fredag og tradisjonelt en "helgevaskdag" her i landet, nei vi har våre helt egne rutiner på ting, og så lenge vi alle er fornøyde med det så ser jeg ingen grunn til å endre på noe. 


Det har regnet her i dag og langtidsvarselet ser lovende ut, d.v.s. mer regn. Etter snøbygene de siste dagene trengs det, skulle gjerne hatt store mengder regn slik at all snøen smeltet og rant ut i sluken på plena, for jo tidligere snøen smelter, desto før kommer krokus m.m. opp av bakken om våren, -liker! ;) Endelig var det "ulsokkføre" på terrassene da siste snøen kom, -det er like kjipt hver vår når det skjer! :D

Har lagt noen nye planer for kommende hagesesong, og ivrer etter å komme i gang. Du skal selvsagt få følge også årets hage- og uteromsprosjekter her på Glassveranda, og vi setter i gang så snart snøen er smeltet! 

I mellomtiden står en del innendørsprosjekter på programmet, slik som soveromsprosjektet jeg har skrevet litt om tidligere, i tillegg skal vi gjøre en masse små vedlikeholds/ oppdateringsprosjekter ukene som kommer: Bytte ut alle knagger, hyller og håndklestenger på badet i nye mer strømlinjeformede i stål, male vndusutforingene på badet et strøk, bytte ut lukkemekanismen og håndtakene på kvistluken, ha elektriker for å montere to nye utelamper, male toppen på langskjenken under det buede vinduet i stuen fordi den har blitt vannskadet av en blomsterkrukke i vinter, reparere og male en list på vaskerommet som ble skadet i vinter, male noen av dørbladene i 2. etasje som har fått skrammer, m.m., -ja slike små vedlikeholdsprosjekter som gjerne må påregnes i en bolig, enten man bor i et hus eller i en leilighet. Kanskje har du også noen slike små prosjekter som du gjerne skulle hatt unnagjort før sommeren er her? Jeg synes iallfall det er kjempekjekt å kunne gå sommeren i møte uten å ha så mange innendørs "burde-ordnes"-prosjekter på listen, derfor gjøre vi unna slike ting på denne tiden av året. Nå er det jo rikelig med dagslys = godt arbeidslys. Fluer og mygg er i vinterdvale = man kan lufte mens mens man maler. Og dårlig hagevær er det = det frister ikke å gå ut. -Perfekt inneprosjektvær! ;))        


Elsker alle fargene, duften av sommer og synet av grønne friske stilker i vann... tulipaner er vakre! Elsker også alt dagslyset som flommer inn vinduene igjen, dagene blir heldigvis raskt mye veldig mye lysere og lengre nå!  

Nå skal jeg sy litt mer, alt ligger klart så jeg syr litt i rykk og napp! :D Apropo sy, det er jo straks skikkelig vår, så hvis du ikke kommer på noe å gjøre i regnværet så kan du jo ta en gjennomgang av klesskapet, sjekke om store og små har det de trenger av joggesko og vårklær i skapet? Har du det du trenger av vårklær? Eller kanskje hadde det vært hyggelig med noen nye vårgardiner i stuen? Eller kanskje noen fargespreke vårfriske puter i sofaen? Du kan jo også så frø, eller lese boken du lenge har tenkt du skulle lese? Kanskje er det mildt nok til å gi vinduene en vårvask? Eller bilen? Det er helg, grip sjansen til å gjøre noe du ellers ikke får gjort, enten det er noe fornuftig eller bare rett og slett fordi det er hyggelig, selv skal jeg bl. a. sløve i badekaret noen timer og kanskje lakke tåneglene i helgen, -og hvem bestemmer forresten hva som er fornuftig bruk av din tid? Jo du! ;) Det er jo fornuftig å bruke tiden på noe som får en til å føle seg bra også, ikke sant? Ja enten det er å vaske huset, sy nye puter, lese en bok, pusse vinduer, gå en tur i fjellet eller lakke tånegler, -gjør noe DU blir glad av i helgen! :)) 

Ha en fortsatt fin kveld og en riktig fin lørdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

Ingen kommentarer: