tirsdag 9. februar 2016

Bruktfunn: Lenestoler i mykt offwhite narvskinn

To slike pent brukte lenestoler av bjørkefinér med sete og nakkestøtte av mykt og gjennomfarget offwhite narvskinn har kommet i hus! De er behagelige å sitte i, og de er i virkelig god stand, så da sjansen bød seg til å overta de slo jeg straks til! 

De fikk en grundig vask og så var de klare for å innta tv-stuen vår, ungenes actionrom, det rommet som jeg tidligere har skrevet om som "Ungenes lekerom". Nå som ungene har blitt tenåringer er det ikke så mange leker igjen der nede akkurat, de spiller helst Playstation og spill på PCene, ser film og den slags, derfor trenger de - og gjestene deres - gode sitteplasser.   


Vi kjøpte en ny 3-seters sofa med sjeselong til rommet for et par år siden, og de fikk i tillegg noen puffer for å sitte på. De runde puffene har omtrent samme skinn, og samme farge, som de to "nye" lenestolene, så nykommerne passet helt perfekt inn på "tenåringrommet".   

Det er jo også praktisk av de er av skinn, det gjør dem enkle å rengjøre og holde lyse og fine, det hadde nok ikke blitt like gunstig med stoler i offwhite tekstil der hvor det ofte sjongleres brusglass, kjeks og annet knask i helgene. 

Noen bra bruktfunn kan man faktisk gjøre, disse stolene koster jo nærmere 2000,- pr. stk. på Ikea, så synes det var et riktig så bra bruktfunn dette her. Knipset bildene mens stolene stod på stuen til tørk etter en grundig vask, ikke fordi de var synlig skitne, men mer av prinsipp, man kan jo aldri vite helt sikkert hva bruktfunn har vært med på, og flere i husstanden vår er allergiske mot bl. a. pelsdyr, så fant det best å vaske både trevirke og skinn grundig for å være på dem sikre siden! ;) 

Her i huset selger vi mye brukt i løpet av et år, vi gir bort mye brukt også, ikke minst klær. Da ungene var små syntes jeg det var supert å arve litt klær fra nære venner med større barn, men fordi vi kjente familien som hadde hatt klærne godt... Utenom det så må jeg bare innrømme at jeg er tilhenger av "flunke nytt", spesielt når det gjelder møbler, klær og tekstiler. 


Men hadde alle vært flinkere til gjenbruk så hadde vi jo spart miljøet for mye unødvendig energikrevende resirkulering og pent brukt "søppel" slik som disse stolene som ser nærmest helt nye ut. Kanskje er det flere som tenker som jeg, at det er OK å arve etter nære venner og nær familie, men ikke fra fremmede? Da vet man jo litt mer om hvor tingene kommer fra, ja hva tingene har vært med på. Nettopp derfor kan det være en god idé å lage lukkede byttegrupper innen begrensede vennekretser på Facebook, på lik linje med Kjøp- og salggrupper. Jeg hørte nylig om en gjeng tenåringsjenter som byttet klær seg imellom i en slik gruppe, etterhvert som de ble lei av gensere, kjoler, finsko o.l., og man kan jo helt sikkert gjøre det samme med pynteputer, pledd, gardiner, vaser o.l. ;))  

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

Ingen kommentarer: