mandag 16. november 2015

Pene hvite små LED-lyspærer til lysekrone

Høyt under taket i stuen vår (oversiktsbilder fra stuen finner du HER), henger denne kjempestore lysekronen av messing som et smykke i taket. Denne kjøpte vi da "nystuen" var ferdig, nå ca. 10 år siden, og jeg har aldri angret et sekund på kjøpet til tross for at den var både fryktelig dyr og tung. De siste årene har jeg imidlertid ikke klart å finne pene lyspærer til å ha i den, så jeg var blitt "uvenner" med den... Alle andre lyskilder i stuen er for lengst byttet ut med hvitt, rent og lekkert, LED-lys, mens denne lyste varmgult! Det ble skikkelig frustrerende etter hvert, og jeg hadde begynt å tenke på å ta ned hele lampen... Jakten på pene lyspærer med pent 3000K-lys og pærer som var milde og snille å se på, var begynt å bli dyr... Jeg har ikke tall på hvor mange "testpærer" vi har kjøpt i løpet av de siste årene, ingen av dem fungerte som de skulle, lyset ble enten for blått eller for gult, og var man så heldig å finne en lyspære med riktig lys i så var pæren stor og klumpete å se på, eller så skarp at man omtrent trengte solbriller...   

Men nå fant vi ENDELIG noen LED-pærer vi alle her i huset synes er helt perfekte!!! Lyset er omtrent helt hvitt, slettes ikke blått og gir null mer gulskjær i det hvitmalte taket!! :D Disse pærene lyser som de øvrige 3000K-LED-pærene vi har i stuen, de er små, har "frostet" glass og er milde å se på! -Hurra! :D Men det snodige er at det står 2700K på disse!!! Vi fant nemlig ut vi skulle gjøre ett til forsøk, da vi tilfeldigvis fant disse små og pene pærene.   

Tenkte jeg ville tipse om disse, i tilfelle det er flere der ute som begynner å bli frustrerte på det totalt manglende utvalget LED-pærer med hvitt lys for lysekroner! ;) 
Disse pærene er fra en produsent som heter STAR trading. Hele benevnelsen som står skrevet på den er: "PROMO LED Opal, E 14, 2700K, 136lm, 1,7 W (15W)". -Og av alle plasser så fant vi denne hos Plantasjen!!! Jeg har aldri hørt om Startrading, de stedene jeg normalt forbinder med lyspærer har ikke disse. Men i ettertid har jeg også sett den hos en liten lokal el./lampebutikk, så kanskje er den å finne flere steder rundt omkring i landet også, ikke bare hos Plantasjen. 

De sa dette er pærer de har til salgs for å ha i adventsstjerner i vinduene, -de er supre fordi de er bittesmå og heller ikke blir varme! Men jeg håper virkelig dette er lyspærer både Plantasjen og andre vil selge hele året, ikke bare ved juletider, for de er perfekte også til lysekroner! 

Ellers holder vi for tiden på å fuge badgulvflisene, og har begynt å pynte litt til advent, mer om det kan du lese på Instagram-siden min.

Ha en riktig fin ny uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

1 kommentar:

Hege sa...

Notert! Takk for lystipset.