onsdag 10. juni 2015

Små dryppvåte sommergjester...

Enorme mengder sommerregn i stor fart kommer ned fra himmelen her hos oss denne uken, det blir nesten litt for mye av det gode for både liten og stor. Ikke bare er det vått ute, det er iiiskaldt også!

Småfuglene fryser visst de også, våte kalde fjær er slettes ingen stas i juni, kan skjønne. 
I går kom to dryppvåte og tydelig fornærmede stær flyvende forbi og søkte tilflukt fra det nitriste sommerværet, i sofahjørnet under pergolataket på terrassen vår! De hang litt med nebbet første timen, men de kviknet til etter hvert.

De ble sittende der under taket en times tid, de tråkket fram og tilbake på pledd og puter, det var helt tydelig at dette var både mykt og deilig for små isfrosne fugletær. 

Noen bittesmå fjærmygg hadde også søkt ly under taket da regnet kom, for så å falle ned på bordet og sofabenken da de hadde svermet ferdig, dette viste seg å være finfin sommersnacks for de små sorte dryppvåte sommergjestene mine. 

Til å begynne med satt de helt tyste og ristet de på seg slik hunder gjør når de kommer på land etter en svømmetur, men etter hvert begynte de å pludre mens de satt og stelte de våte fjærene sine. Sakte men sikkert tørket fjærene, de begynte å bli mer aktive, fløy oppunder taket, satte seg i reolhyllene, satt i taklampen en stund, så oppdaget de at stråhattene som henger på ene veggen ute i pergolaen, over sofaen, veldig lett kunne falle ned fra knaggrekken!  

Stråhattene var tydeligvis veldig spennende, og enda mer gøy så det ut til å være det å hoppe opp og ned av hattene etter at de var falt ned i sofaen! -Ja så gøy at de brydde seg slettes ikke om at jeg banket på vindusruten i et halvhjertet forsøk på å få dem vekk fra stråhattene... 

Det kan se ut til at også småfuglene fryser og kjeder seg litt i det kjølige regntunge sommerværet, ja kanskje blir de, som vi mennesker ofte blir, litt værsyke etter noen dager med mørke skyer, skodde, styrtregn og vind, de lengter nok etter blå himmel, sol og sommertemperaturer de også! ;) 

Vi får bare gjøre som småfuglene, -finne på noe gøy under tak mens vi venter på at den skikkelige sommeren skal slå til, og har du ikke så aller verst sommervær der du befinner deg nå så skynd deg ut, for sommerværet kan faktisk bli enda verre! ;) 

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

2 kommentarer:

Anonym sa...

For et koselig og artig innlegg. Jeg tenker mye på husdyrene våre som nå, er satt ut i naturen. Ikke så trivelig vær for dem heller. Her har vi ikke hatt en eneste solvarm dag enda i sommer. Så fin stæren er!

Ann sa...

Ja stæren er flott, og tydeligvis leken også, hi, hi, jeg tror de koste seg godt her under taket! ;) Nei du... det sommerværet denne sommeren altså... :S Noen dager sol og varme har vi hatt, men ikke mange, tror de kan telles på én hånd, kan faktisk ikke huske at vi noen gang før har hatt et sommervær maken til dette, og får inderlig håpe det blir mange år til neste gang... dyrene henger også med hodet, tror de har fått helt nok av ti-tolv grader og regn de også! :D Vi får bare krysse fingrene for at 2. halvdel av denne sommeren blir betydelig bedre enn 1. halvdel ;)

Ha en fortsatt fin uke uansett vær! :)

Stor klem, Ann.