fredag 3. april 2015

God påske!


Påskeværet hos oss har hittil vært litt ustabilt, men det gjør ikke så mye ettersom vi er hjemme, og når solen innimellom titter frem så samler vi fregner i solveggen på terrassen. 

De andre i familien min løper hit og dit i hverdagen, fra grytidlig om morgenen til langt utpå kvelden, til jobb/skole, treninger, musikkundervisning, kunstskole, bursdager o.s.v., så når det er helg og ferier så forsøker vi bare å roe helt ned, og være sammen som familie, finne hvilepulsen. Vi har visstnok noen vårsysler på programmet i påsken, som å hente frem og sette utover hagemøblene i pergolaen, kanskje vårklargjøre drivhuset, vårklargjøring av sykler står også på programmet. Når ungene går rundt i joggesko igjen, og igjen kan sykle til og fra skolen uten å fryse ihjel, da føles det som vår på alvor! :))

Vi bruker også påskeferien til å planlegge litt, slike ting som helst skal skje kommende halvår: Salg av båten, båtplassen og båthenger, selge ene bilen, arrangere konfirmasjon, kanskje booke sommerferie, tegne påbygg, lansering av nettgalleriet mitt, og så skal mine sykehustimer og operasjoner også sjongleres på plass inn imellom alt sammen... Vi prøver ihvertfall å planlegge våren og sommeren sånn i grove trekk! ;) 

For det verste med å være syk er kanskje nettopp det at det er omtrent umulig å planlegge noe om helst, man får bare ta et problem av gangen og heller nyte nået, for man vet aldri hva det neste blir, hvordan formen er neste dag, neste uke, om medisinene vil virke, bivirkninger, om eller når man må opereres, hva MR-røntgen vil vise, og så videre.


Dette fine påskediktet skrev min datter for noen år siden, og dette er uten tvil den fineste påskepynten jeg har! ❤️  

Det eneste positive med å være syk er at alle andre problemer i livet blir forsvinnende små! ;) Vi har som familie lært oss å stresse ned, finne hvilepulsen og ta ting som de kommer, når de kommer, ikke før. Det skal noe til før at "verden går under" her i huset, fordi vi alltids har opplevd verre ting tidligere. Ting som for 20 år siden ville gitt meg både bakoversveis og panikk får meg i dag knapt nok til å heve et øyenbryn. Det er jo ingen vits i å gruble på ting man ikke kan gjøre noe med, ikke kan påskynde og/eller ikke kan forandre, man får heller brette opp ermene og ta tak i de ting man faktisk kan gjøre noe med! ;)   

Så til deg som er frisk og/eller har påskeferie: Nyt tiden, og ikke la deg irritere over bagateller! De betyr ikke noe i den store sammenheng. Bruk påskeferien til å gjøre noe du har lyst til, noe du blir glad av! -Ja bruk den til noe som gir deg overskudd til hverdagen er her igjen om noen dager!  

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook, også ønsker jeg deg og dine en fortsatt fin påske! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


1 kommentar:

Hege sa...

Ja,vi må nyte gode påskestunder det er så sant så sant. Godt vær her i øst, men kjølig.