fredag 27. mars 2015

Vår i stuen

Det er jo snart påske, må bare innrømme at jeg ikke har pyntet til høytiden enda, men noen flotte, ferske, fargerike tulipaner har da i det minste kommet på stuebordet! :))

Puten med den irrgrønne billen på (du ser den i bakgrunnen i sofaen bak tulipanene) har jeg også hentet frem, den har vært lagret i et skap i vinter, det er noe med snø og biller som ikke harmonerer i mitt hode. Den ble pakket bort sammen med øyestikkervaser og telysesstaker med kvitrefugler på, men nå har jeg hentet dette frem igjen, det er jo våååår! :)

Vi har hatt et nydelig og vårlig vær den siste uke, men i dag var det skydekke, men alle vinduene i stuen vår gjør at det alltid er rikelig med dagslys her inne uansett. Skulle gjerne hatt like mange vinduer i alle rom, men det er jo dessverre ikke like praktisk alle steder... på soverommene våre f. eks., der svinser man jo gjerne rundt halvnaken og i halvsvime hver morgen, så kanskje er det likegreit at vi har begrenset antall vinduer der. Og så yttergangen... skulle gjerne hatt ti vinduer der, men et sted må jo skapene stå... 

Men jeg elsker stuen nettopp på grunn av alt lyset! Det er tilnærmet "drivhuslyst" her inne på dagtid, det gjør alt så lett, så luftig, og alle fargene ekstra skarpe, glassbordet ekstra reflekterende, gulvet ekstra hvitt, skikkelig herlig er det med alt dagslyset etter en lang vinter! 


Å kjøpe lys turkise sofaer har jeg aldri angret et sekund på! Men så var jeg veldig lei av den hvit/grå/beige fargeskalaen vi hadde hatt i ti år. Veggene her inne kommer til å forbli lysegrå, gulvet skal forbli hvitt, men så var det så herlig forfriskende å få inn spreke farger og mønster på sofa, stol, puter m.m. 

Har forresten kjøpt enda en ny knalltøff lampe, den fikk jeg ikke med her, men skal få knipset et bilde av den i løpet av påsken så du får se. 

Det er utrolig hvor mye ikke bare belysning og lamper har å si for stilen og uttrykket i et rom, man kan trylle med maling, tekstiler, farger og mønster, men det kan man sannelig også gjøre med lamper.
OK, kanskje har jeg pyntet litt til påske likevel, jeg har jo byttet ut stearinlysene i gule, mer "påskete", lys! :))

Skal finne fram noen påskekyllinger å supplere med i morgen, så blir det litt skikkelig påskestemning her på bordet. 


Det lille gamle runde bordet du så vidt ser her bak blomstene, står i gangen nå, det skal kanskje ut i lysthuset, har kommet et annet bord hit i kveld, med den nye lampen oppå. 

Har lurt litt på å selge den palmelignende planten du der i vinduet rett bak blomstene. Har en maken i vinduet på motsatt side. De stjeler lys i sommerhalvåret, og er i ferd med å vokse ut av vinduet, ja bli for høye, men samtidig så skjermer de jo litt for innsyn i vinterhalvåret... og planter gjør det jo generelt litt ekstra "lunt" på en måte, synes jeg. Vi får se, klarer visst aldri å bestemme meg, tror jeg har lurt på akkurat dette i to år nå! :D 
Bli med under bordet? :D

Her ligger det noen bøker og magasiner. Ytterst på glasshyllen står en bladkurv av pleksiglass. Den bruker vi til oppbevaring av viktig-brev-om-ting-som-skal-skje-veldig-snart. Slik som invitasjoner, legetimer, info om turneringer, forestillinger og lignende ting.   

Her på hyllen står også to oppbevaringsskrin av tre. Her ligger fjernkontroller til TV, Ipod,plekter og lignende nips som vi trenger lett tilgjengelig, men som kanskje ikke er så dekorative, skjult.

Det store Eiffeltårnet av metall kjøpte jeg i Paris sist sommer. Vi har flere slike i huset, i litt forskjellige størrelser og utførelser, tror jeg har kjøpt et omtrent hver gang jeg har vært i Paris, så det eldste vi har er vel nå snart 30 år gammelt. Er noe veldig fascinerende over Eiffeltårnet, er det ikke? Jeg synes ihvertfall det, men så er jo jeg litt over middels interessert i både arkitektur og geometri ;)


Lesestoff må jeg alltid ha lett tilgjengelig, synes det er helt supert med denne store hyllen under bordet, det hadde ikke det forrige stuebordet vårt. Vi kan se tingene gjennom bordplaten, vi ser også gulvet gjennom hyllen, og bordet slipper igjennom alt dagslyset som flommer inn gjennom vinduene, elsker det! Det gamle stuebordet var av tre og stanset dermed lyset, og gjorde at det alltid var en skygge under bordet, det stjal derfor unødig mye lys. Det hvite steingulvet er absolutt flottest når det er skikkelig belyst.

Støv? Kremt, joda, et glassbord bør tørkes støv av minst en gang i uken, men det blir fort rutine. Glassbord er heller ikke å anbefale hvis du har små barn i huset som går rundt bordet og smasker og klasker på det, da får du fort vasking av fettmerker på glassflater som hobby! ;)

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook du også, og ha en riktig fin påskeferie hvis du har tatt ferie allerede, og en riktig fin helg ønskes alle dere andre! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

angie sa...

For en fantastisk bilder !!! Et bilde er vakrere enn den andre !!! Jeg ønsker deg en fin helg, kjære hilsener fra angie fra Tyskland

♥ Stines hverdag sa...

Bare en liten tur innom for å ønske deg en flott påske :-)

Ann sa...

Tusen takk Angie og Stine, en finfin påske ønskes dere også! ♥

Stor klem, Ann.