søndag 8. mars 2015

Kvinnedagen, bestefar og X-faktor på Moseplassen!

...Hva har så det med hverandre å gjøre da, tenker du kanskje? Jo det har seg slik at Kvinnedagen markeres over hele verden i dag, i år er det faktisk 100 år siden 8. mars og Kvinnedagen ble markert i Norge for aller første gang, så gratulerer med dagen og jubileet alle sammen! Jeg er en av dem som mener at Kvinnedagen på ingen måte har utspilt sin rolle enda, hvorfor jeg mener det kan du lese om i et tidligere blogginnlegg, HER

Men tankene mine går, som vanlig på denne datoen, også i år til mitt store forbilde i livet, min kjære bestefar, som døde 8. mars for 5 år siden. Jeg har bare gode minner om han, jeg har skrevet om han flere ganger før her på bloggen, blant annet: HERHER, HER, HER og HER. ...Så jeg skal ikke si så mye mer enn at han er savnet, og at verden hadde blitt et langt bedre sted om alle verdens menn hadde hatt samme kvinnesyn som han! ;) 

Dersom du leser blogginnleggene jeg linker til her ovenfor, så vil du veldig raskt oppdage at min hageinteresse skyldes nettopp bestefar. Han hadde særdeles grønne fingre, og han hadde også drivhus. Jeg fulgte etter han i hagen da jeg var liten og han pekte og forklarte. -Den planten ville ha det sånn og slik, det treet var en bløder og måtte kuttes sånn og sånn, bærtrærne skulle kuttes der og sånn, -han forklarte med stor innlevelse og jeg diltet etter min kjære bestefar som alltid hadde stråhatten på da han var i hagen. Jeg var nok ikke så fryktelig interessert i det han fortalte den gang, men likte at vi var sammen. Bestefars hageglede og entusiasme for alle levende planter, dyr og trær var forståelig nok smittsom. Entusiasme er ofte smittsomt! ;) 

Bestefar var tilhenger av både Kvinnedagen og hagearbeid, og hadde han kjent til Anne på Moseplassen så er jeg ganske sikker på at han hadde likt henne også, og den fantastiske hagegleden og entusiasmen for hage, blomster, ekorn, fugler, grønnsaker og humler som hun lidenskapelig deler og sprer i landet vårt, plantekunnskapen hun besitter og raust deler med oss alle, og det at hun bidrar til at bloggene fylles med bilder av blomster, farger og masse masse herlig vårstemning! Du har muligheten til å bidra til vårstemning og hagekunnskap på nettet du også, du finner den blomstrende konkurransen X-faktor og Anne: HER, bli med da vel! :)

Dette øverste bildet blir mitt bidrag i konkurransen, dette er faktisk min kjære bestefars gamle sykkel, som har fått plass på husveggen på terrassen utenfor pergolaen vår. Rosa petunia er plantet i de turkismalte trauene som er festet til styret og bærer bakpå sykkelen, og her henger de tørt under takutstikket på huset. På fine sommerdager skinner solen her fra grytidlig om morgenen til utpå ettermiddagen, pergolaen gir dem også ly for vinden, og kombinasjonen tak + null vind tror jeg er årsaken til den enorme blomstringen! Og her bestemmer jeg, og ikke værgudene, når blomstene skal vannes ;) Jeg kan tilsette gjødsel i vannet og blomstene utsettes ikke for slagregn og ikke for vind, så her har de det egentlig nesten som i et drivhus. 

...Og bilder av drivhuset vårt, knipset en gang det var unormalt ryddig der inne, kan du se: HER ;) Mer om blomstrende sykler: HER. Og du kan se mange flere bilder fra terrassen/pergolaen vår: HER

Vel, det var i grunnen det jeg hadde på hjertet i dag, følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook du også, og ha en riktig fin ny våruke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


12 kommentarer:

krepsemor sa...

Gratulerer til deg også!Et nydelig bilde av din bestefars sykkel pyntet med vakre petuniaer! Heldige deg som hadde en bestefar som ham, skjønner godt at han er savnet!
Ønsker deg lykke til!

Unknown sa...

Det er en sykkel å bli i godt humør av:)

Refleksjon på livsvegen sa...

For eit flotte bidrag med godt innhald!

Lykke til i konkuransen :-)

Anne (Moseplassen) sa...

Fine Ann, takk for gode ord :)
Gratulerer med dagen! Jeg skulle gjerne møtt din bestefar, jeg er også ganske sikker på at det hadde blitt en hyggelig prat!

Glad for at du er med på konkurranse!

livihagen.blogspot.com sa...

Flotteste sykkelen jeg har sett. Pyntet på en så flott måte med flotte Surfina. Gratulerer så mye med dagen til deg.

Villrose sa...

Flott markering av Kvinnedagen og en god bestefar!

amo sin blogg sa...

Flott innlegg med fine bilde.
Likte godt bildet av sykkelen.

Huldra sa...

For en herlig bugnende sykkel, med gode minner og en god historie bak :) Jeg har tro på en sånn type lærdom som du fikk av bestefaren din. Du var kanskje ikke så interessert den gangen, men jeg har klokketro på at det førte til at du lærte lettere senere :)

God mandag til deg solstrålen :D

Maribel sa...

Fina bilder, och Petunian är så fin.

MS sa...

Jeg trenger bedre lys i stuen. . Kan du fortelle hva spotskinnene heter og hvor de er kjøpt?

Ranten sa...

Et flott bilde og en artig og spesiell kandidat! Lykke til!

Ann sa...

Tusen tusen takk for alle de utrolig koselige tilbakemeldingene fra dere! ♥

Veldig hyggelig å være med Anne! ;)

Du som har kommentert her nest nederst: Se i kommentarfeltet under forrige blogginnlegg, jeg har svart der :)

Ha en riktig fin uke alle sammen! :0)

Stor takknemlighetsklem fra Ann (o:=