søndag 28. desember 2014

Gnistrende hvitt juletre, og endelig juleferie og familietid!

Dette er 10. julen på rad med hvitt juletre hjemme hos oss. Men vi kjøpte et nytt hvitt tre i år, ettersom det vi hadde hatt i ni år var gulnet litt på ene siden, men denne gangen var det heldigvis langt enklere å finne et hvitt her hjemme i Norge, det vi kjøpte for ti år siden måtte vi bestille via en svensk butikk som etter forespørsel fra oss importerte det ene treet vi skulle ha fra USA, det ble ikke veldig billig, men til gjengjeld har vi jo hatt et gnistrende hvitt og vakkert juletre i stuen vår ni juleferier på rad, det tatt i betraktning var prisen helt OK.

Dette nye treet har litt hardere "nåler" enn det forrige, men duger helt fint. Det har også litt sølvglitter her og der, det hadde ikke det andre. Dette treet er også litt mindre enn det vi tidligere hadde, men stort nok i massevis, også er det egentlig like greit at det ikke stjeler så mye plass her det står mellom peisen og trappen ned til sokkeletasjen. 


Da jeg tidlig i desember foreslo for ungene at vi kanskje skulle vurdere grønt juletre i år da vi skulle kjøpe nytt, ble det ville protester! "Grrrrønt?! Blir ikke det mørkt og dystert?" Jeg måtte le, for selvsagt høres grønt juletre litt merkelig ut for mine barn, de er jo hatt et hvitt juletre i stuen så lenge de kan huske! Det er rart med det hvordan vi er med å skape tradisjoner, også nye tradisjoner! Unger påvirkes av foreldrene, og andre de vokser opp sammen med, og de påvirkes av omgivelsene de vokser opp i, ingen tvil om den saken! ;) 

Grønt juletre ble derfor ikke noe tema da vi skulle kjøpe nytt, det ble et gnistrende hvitt et også denne gangen! 

Transparente lyslenker til å henge på det hadde vi allerede, og mengder glitrende snøfnugg som vi har pyntet det med, kjøpte vi noen år tilbake. Vi har noen mer fargesterke snøfnugg også, men i år ble det disse med sølvfarget glitter, -enkle men lekre er de der de henger og skinner og blinker i lyset fra lyslenkene. 

Sterke flotte julefarger og enda mer glitter og sølv sørget julegavene under treet for på julaften, det må være noe rødt på julaften synes jeg, det hører helt klart julen til. 

Vi fant masse både vakkert, spennende og nyttig under juletreet i år, nå dagene etter julaften koser vi oss med nye bøker, nytt hobbymateriell, spill, filmer og julegodis. Det er iskaldt ute, så nytt skiutstyr får prøvekjøres på nyåret heller, ungene fikk også influensa rett før jul, så jeg vil helst ha dem inne til de er helt friske, derfor passet det fortreffelig at de også fant mange nye innesysler under juletreet! ;)

Vi nyter fridagene sammen, og føler oss så heldige som det bare går an å bli! Jeg synes det er så viktig både å finne hvilepulsen i juleferien og nyte feriedagene sammen, for hverdagen kommer ofte så plutselig tilbake, enten vi rakk det vi hadde lyst til å rekke sammen med ungene eller ikke. I hverdagen er det skolen, lekser, musikkskolen, øving, treningstimer, venner og skoleprosjekter som bestemmer hvor mye tid vi får sammen med ungene, så juleferien er dyrebar tid, for da har vi endelig tid til alt det vi ikke får klemt inn i tidsskjemaet i hverdagene, slikt som filmer, brettspill og lignende, ja gjøre noe sammen❤️  


Et lass nye klær venter på å navnemerkes før skolestart, men det får vente til i slutten av juleferien. Hjemme hos oss er det nemlig ikke lov å gjøre noe fornuftig i juleferien i år, bortsett fra å lage litt mat, rydde av bordet og vaske litt klær ved behov, alle vage planer om nye prosjekter i hjemmet får vente til etter juleferien, nå skal vi bare ladde batteriene til å ta fatt på et nytt år! 

Noen ugler fikk forresten også plass på juletreet i år, min datter har dilla på ugler, og de er unektelig søte der de henger, med sine store øyne og stirrer nysgjerrig ut i rommet. Kjenner igjen det blikket, det er maken til det blikket småfuglene har når de sitter ute i vinduskarmen, nedenfor der hvor fuglemateren henger, og titter inn på oss gjennom vinduet! ;)

Her i huset blir det straks film og popkorn, så skal kanskje jeg og datteren min male (på lerret) litt senere i dag, mens guttene spiller bilspill på Playstation, sånn går juledagene her i huset, og jeg føler meg veldig heldig, og veldig takknemlig, for at vi har tak over hodet, varme, vann, mat og - ikke minst - hverandre! ❤️

Nyt fridagene du også, for så alt for plutselig er hverdagen her igjen
Jeg ønsker deg og dine en fortsatt fin juletid! ❤️

Stor juleklem fra Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

Merete - Lys lilla sa...

Nydelig nydelig tre og bilder. Ønsker dere fortsatt fine juledager :-)

Ann sa...

Tusen takk, Merete, fortsatt fin jul til deg og dine også! ♥

Stor klem,
Ann.

Jeanette sa...

Så fint et innlegg Ann! Å fint juletre også :) Hvor ble det kjøpt denne gangen da?
Nyt de siste dagene å Godt nytt år på forskudd! Gleder meg til å se alle "interiør og hus sprell" som kommer hos dere også i 2015 :)

Stor klem :)

Ann sa...

Tusen takk, Jeanette! ♥ Hvite juletrær selges jo mange steder nå, men dette kjøpte vi på Clas Ohlson ;) Vi nyter fridagene, mandag er hverdagen her igjen, håper du har hatt en fin juleferie du også, også ønsker jeg deg og dine en riktig fin helg! :) Og godt nyttår!! Jeg kommer garantert innom bloggen din også, ja også i 2015! ;)

Stor klem,
Ann :0)