søndag 11. mai 2014

Vårpyssel i hagen...

Håper du har hatt en fin helg! Vi har de siste ukene holdt på å stelle og stulle ute i hagen. -For det er jo koselig at det ser fint ut i hagen og på terrassene om sommeren. Og når man har hus og hage er det alltid noe som trengs å gjøres, ikke minst utendørs, er det ikke? Ihvertfall er det slik hjemme hos oss! ;)

Håndlisten på terrassen f.eks., den trenger stort sett hver vår et forfriskende strøk maling. Den har nemlig en lei tendens til å slippe malingen (flasse av) om våren! :S Her på bildet har vi skrapt håndlisten. Etter at den hadde tørket skikkelig i solen en ukes tid fikk den et nytt strøk maling, og da det strøket var tørket ble det pusset lett over og deretter fikk det enda et strøk. Ting tar tid... ikke minst det å vente på at ting skal tørke, men det er veldig kjekt med alt som er unnagjort når sommeren kommer, for da vil vi helst bare kose oss i solen på terrassene! 


Det er nesten ingen grenser for hva unger kan bare de får lov til å prøve! Ungene våre har malt hus sammen med meg og mannen siden de var 7-8 år gamle, ja både inne og utendørs, så dette kan de! De malte i vår bl. a. dette rekkverket som er på terrassen utenfor drivhuset,
rekkverket går videre mellom huset og drivhuset og ned til plenen (trapperekkverk). Superflittige og ansvarsfulle er de, grundige og nøyaktige, og de hjelper til med glede, og det setter vi selvsagt stor pris på! Malejobbene i hus og hage går jo mye fortere og er mye morsommere når vi gjør det sammen! ;)

Så hvis du synes det er kjedelig å male alene så gi ungen(e) en malekost! Ta radioen med ut, syng til musikken, husk å ta med saft eller juice og noe å bite i til malepausene, så har du selskap mens du maler huset, rekkverk, krukker eller hagemøbler! Det er faktisk veldig koselig, og samtidig lærer ungene at ting ikke maler seg selv, og at det faktisk følger en god del jobb med det å ha hus og hage. Lager du en hyggelig ramme rundt det å male så lærer ungene at jobbing i hus og hage kan være gøy, og da blir de flinke OG glade huseiere når de blir voksne! :))


Når våren kommer er det alltids noe som skulle vært malt, klippet og luket, og desto nærmere 17. mai vi kommer, desto mer haster det, for 17. maitoget kommer nemlig marsjerende forbi i denne gaten på nasjonaldagen, så innen den tid må helst alt se velstelt ut i hagen! ;) 

Men i år ble det ekstra tidlig vår og snøfritt, så vi har hatt god tid til både det ene og det andre, ja også slikt som slettes ikke haster. Jeg har blant annet malt den lange kokkebenken på vestterrassen, den skal også få nye forheng/gardiner under ettersom de gamle fikk gjennomgå i høststormene i fjor... Bordet er fint også uten, men gardinene skjuler de fæle mørkegrå putekassene av plast som pleier å stå under benkebordet om sommeren.  


Det nymalte terrasserekkverket tørket omsider og terrassegardinene - de kjære fleksible leveggene våre på vestterrassen - kunne på fredag endelig henges opp igjen. Men da vi skulle stramme linen de henger på, så løsnet flere av maljene i gardinene! (Hyyyyl!!!) ...Men det måtte vel skje før eller siden, de har jo hengt ute i all slags vær og vindstyrker i noen år nå, og UV-stråler og vind gjør jo vinyl sprøtt over tid... Det var bare å hoppe i det: Nytt stoff og aluminiumsmaljer ble innkjøpt før helgen, og i går kveld kunne vi henge opp nye og gnistrende hvite gardinene på terrassen! -Riktig så lekkert ble det, så nå er vestterrassen sommerklar, den mangler bare krukkene med krydder, sypresser og fargerike blomster, det tenker jeg vi ordner i løpet av den kommende uken. 

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en riktig fin start på den nye uken i morgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

Åshild sa...

Veldig viktig og lurt å ta unger med på all slags arbeid hjemme. Mine unger er iallefall veldig takknemlig for det nå når de er voksne. De innser at mye sånt praktisk de bare vet eller kan er fordi de var med å jobbe som barn.

Anonym sa...

Pent blir det, håper du knipser bilder av alt igjen i juli, skal selv på workshop i Firenze til uken, da skal det shootes farger! Mvh, Eivind

Anonym sa...

Kanskje jeg må prøve å se litt blidere ut i fjeset når jeg maler heretter, poden min tror maling av rekkverk er det verste som finnes i verden omtrent, mammaen får horn, hale og hveser! ;) innså akkurat nå at min " maleglede" kan smitte poden, da kommer ikke huset hans til å se ut når han blir stor! :D :D :0... Evyklem.

Ann sa...

Ja ikke sant, Åshild, visst lærer de enormt mye nyttig og "kjekt-å-vite" bare ved praktisk deltagelse i forskjellige gjøremål i hus og hage! ;))

Skal knipse bilder der ute igjen når det blir skikkelig grønt og frodig i hagen og alle blomstene er på plass! ;) Masse lykke til på Fotoworkshop i Firenze!!! Hørtes heeelt fortryllende ut, blir sikkert er opplevelse og energiboost av de skjeldne! ;)

Ha, ha, ha! :D Ja "horn, hale og hveser" kan unektelig virke litt avskrekkende på småen! :D Lykke til med å skape nytt maleimage! :D Før du vet ordet av det er huset ditt nymalt og poden maler alt sammen med mammaen heretter, da går malejobben mye fortere og er mye morsommere! ;) Du skal se det fremtidige huset hans fremdeles lar seg redde! :D

Ha en superduper ny våruke alle tre! :0)

Stor klem, Ann.