søndag 18. mai 2014

Sko satt i system!Det du ser her er et hjørne av gangen vår, den enden av gangen som er aller nærmest ytterdøren, og her har vi et ganske stort skoskap. Det har fungert fint i alle år mens ungene var små og hadde små sko, men i løpet av de siste to årene har ungenes sko fått voksenstørrelser, og det har blitt bare trangere og trangere i skoskapet.

I vår har vi for første gang derfor lagt vinterskoene bort, sammen med skisko, slalomsko, skøyter m.m., for sommerlagring i plastkasser i boden. Jeg var litt spent på hvordan dette skulle fungere i overgangen mellom sommer og vinter, jeg så for meg noen kaotiske uker der ungene kom til å etterlyse sko som var sesongarkivet i boden, men det har gått helt fint. 

Så nå er det kun sommersko i skoskapet, og deilig var det! System ble det, og deilig var det! ;) For det er forferdelig frustrerende når det er sko og ting over alt på gulvet i gangen når vi skal støvsuge, men nå ble det endelig slutt på det, skoene står på hyllen i skoskapet når de ikke er på bena! ;) 

I tillegg var det bare omtrent halvparten av antallet hyller i skoskapet før, vi doblet antallet i vår, og dermed ble også skapet enda mer praktisk. Før lå sandaler o.l. ofte i hauger på hyllen, mens de nå står pent plassert på sin egen hylleplass, også det var utrolig godt å få ordnet opp i. 

Oppå skapet ligger sykkelhjelmene våre. gummistøvlene står nederst i jakkeskapet som du ser enden av her nærmest skoskapet. 

Her ser du dette hjørnet av gangen litt bedre. (Øhhh... ojsann... vennligst overse alle de "fine" fingermerkene på speilet! ;))) Yttergangen vår er 21 m², det er 7 meter garderobe her inne og en stor kommode for oppbevaring av hansker og luer utenom skoskapet. Et tørkeskap som også har skotørkere er skjult bak en av garderobedørene, det er spesielt praktisk i vinterhalvåret.

Vi har valgt å ha en skoregel i hjemmet siden ungene var bittesmå, om at sko ikke har lov til å forlate dette hjørnet av gangen. Derfor må de finne frem jakker, luer, skolesekker og hansker før de kler på seg skoene, dette for at det ikke skal bli sand og sort kunstgressgranulat spredt utover hele gangen! ;) 

Håper du kanskje fikk noen idéer til organisering av sko, jeg synes ihvertfall selv at sko som flyter rundt i gangen kan være nesten til å bli sprø av! :D Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en superduper søndag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


11 kommentarer:

Anonym sa...

Fy søren, helt rått! Du skulle sett gangen min, da hadde du løpt ut igjen! :D nei nå ble jeg inspirert til å ordne opp i skokaoset vårt, har valgt å bare se en annen vei, men kanskje får jeg ta et skippertak jeg også og finne en løsning på problemet, kanskje skoskap, men skal ihvertfall starte med å sortere litt! ;) God søndag til deg! mvh, Ellen.

Anonym sa...

Jeg er fast følger av din blogg ...og jeg er bare imponert over din kreativitet og er stor fan av din stil )) Har plukket opp mangt et tips hos deg ! Nå sist har jeg tittet på lysthuset ditt etter tips på Tips og inspirasjon siden Facebook ... mitt blir også hvitt ! Jeg leter etter en fargekode / ide på en lys blåturkis farge som skal gå sammen med beige og et svev av rosa . Ser du har brukt blåturkis mange steder og lurer på om du har tips på koder / navn )

Ha en super dag og du ... den gangen var bare en drøm !!!!!

Ingvild sa...

Dette så fantastisk ut! For en god ide!

Anonym sa...

Skoskap med meining i, detder sluker en del skopar, ikke slik som de jeg har sett i møbelbutikkene med plass til 6-8 par bare! :p Knakende god ide med glassdører, finner det man leter etter øyeblikkelig! Slikt et må jeg bare ha ..ja skulle egentlig gjerne hatt hele gangen din! ;-)) Ha en kjekke mandag! Klem, Lone

Ann sa...

Tusen takk for de koselige tilbakemeldingene! ♥

Ja sorteringen gjorde underverker her hos oss ihvertfall, Ellen, man kan bli litt både overveldet og svettttttt når man holder på med sorteringen, hi, hi, men du verden så godt når jobben er unnagjort! :))

Tusen takk, veldig gøy å høre! ♥ Jeg har to lyse fine turkise malinger i bruk, denne (oljemaling): S1030-B har jeg brukt på ytterdører, trebaljer m.m., du kan se den her: http://glassveranda.blogspot.no/2012/06/slitne-gamle-teakdrer-blir-nye-og-lekre.html Men er beide og rosafargen du har i bruk allerede ganske dus, så tror jeg denne blir bedre: S1020-B (også oljemaling, men finnes jo også som vannbasert maling). Du kan se den her: http://glassveranda.blogspot.no/2014/02/vi-bygger-om-skrivebordet-fra-upraktisk.html og lese litt mer om denne, litt lysere,"Glassveranda-blå", her: http://glassveranda.blogspot.no/2014/02/det-kommer-jeg-aldri-aldri-aldri-til.html ;) Begge malingene blir littegranne lysere i fargen som vannmaling enn som oljemaling! ;) Enten du velger en av disse eller noe helt annet, så må du ha masse lykke til med innredningen av lysthuset ditt! :o)) Lysthus er de vidunderligste uterom! ♥

Ja jeg fant absolutt ingenting i butikken som kunne fungere her i huset, alle skap hadde jo alt for dårlig kapasitet, derfor kjøpte vi to enkle bokskap som vi lagde ny topp og bunnramme på, byttet ut knottene og satte inn mangemange flere hyller i enn det det hadde originalt, men da ble det duperdupert! :)) Glassdører ble også kjekt ja, da ser vi hvilken dør de står bak med en eneste gang! :))

Ha en finfin start på den nye uken alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Hvilken fantastisk flott ide :-) !! Hvor kjøpte du skapene og glassdørene
?

Moski sa...

Wow! Tenk å ha et sånt skoskap!Må si jeg er imponert over alle de flotte innleggene dine og alt du får til i huset. Verandaen deres med alle de fargerike putene er bare en drøm!

Ann sa...

Tusen takk! ♥ Som sagt så valgte vi å kjøpe to enkle bokskap som vi lagde ny topp og bunnramme på, byttet ut knottene og satte inn mangemange flere hyller i enn det det hadde originalt, og da ble det superdupert! :)) Bokskapet med glassdørene kjøpte vi på Ikea. Det er noen år siden nå, men det kan godt hende de selger disse eller lignende fremdeles. Alle de ekstra hyllene vi nylig satte inn kjøpte vi på Jula. Men slike selges alle steder hvor det selges byggevarer. Kanskje har Ikea det også! ;)

Tuuusen takk for både det ene og det andre "Moski"!!! ♥ :))

Ønsker dere alle en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

Sine sa...

Så flott og stilig. Imponert her, altså! Jeg vil også ha ;-)

Hverdagsliv det gode liv sa...

Ja, dette var sannelig en god ide! Det blir oversiktelig, men samtidig bortgjemt med glassdørene. Det likte jeg! Ha en herlig kveld! Klem fra Nina

Ann sa...

Tusen takk! ♥
Ha en fortsatt fin helg begge to! :0)

Stor klem, Ann.