fredag 16. mai 2014

Klipp en hekk og lag en krans

Dersom du har en hekk eller andre busker eller trær i hagen din som du beskjærer om våren, så kan du gjøre som jeg gjør her på bildet, nemlig lage en stor flott krans av noen greiner fra hekken.

Jeg bruker her greiner fra den lille buskmure-hekken, men du kan bruke hvilke kvister som helst for å lage en krans, bare de er tynne og føyelige nok til å la seg forme.

Jeg bruker en tynn metallring innerst, en slik en som pleier være inni lampeskjermer, da er jeg sikker på at kransen blir 100% rund og rett hele sommeren, men du kan også bare bruke noen tykkere kvister innerst til å forme en sirkel med. Min krans skal henge i hyssing, horisontalt, over et bord fra fire punkter, og jeg vil være sikker på at kransen vil holde formen sin uansett vær og vindstyrker i sommer, så derfor syntes jeg metallring var ekstra gunstig å bruke inni denne kransen. 

Når du har formet sirkelen fester du små bunker med kvister fast til sirkelen ved hjelp av metalltråd eller hyssing som jeg valgte her. Fortsett rundt hele til kransen har fått ønsket tykkelse. 

Når en krans består av mange små greiner tett i tett slik som her, så er den veldig enkel og gøyal å style! ;) Du kan variere pynten på den alt etter anledning og hva du finner i hagen din. Til 17. mai kan den f. eks. pyntes med små norske flagg, eller du kan tre bånd rundt den i rødt, hvitt og blått. Den kan pyntes med prestekrager, margeritter eller løvetann for den saks skyld. Har du syriner kan du klippe av noen greiner med blomster og tre dem inn i kransen slik at du får både grønne blad og velduftende blomster over spisebordet. Blomstrende rosebuskkvister kan tres inn utpå sommeren, små tøysommerfugler kan klipses fast, mulighetene er uendelige, det er bare å slippe fantasien løs og prøve deg litt fram! :))

Jeg skal henge denne kransen opp over spisebordet på terrassen, så skal jeg knipse noen bilder av den slik at du får se hvordan den ble. Men her i huset er det aller først 17. maiforberedelser på programmet nå, så pizza og Norske Talenter sammen med ungene tenker jeg! ;) Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en riktig fin fredagskveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

Furulunden sa...

Det skal jeg nok få til å lage etter hvert:) Så fin!

Merete - Lys lilla sa...

Dette må være gjenbruk på sitt aller beste :-) Takk for fint tips :-) Ønsker deg en riktig fin 17. mai helg.

Bestemors gamle laken sa...

Takk for tipset - ringen til lampeskerm
var en lur idè ;)

Ønsker deg og dine en fin 17. mai
(selv om det regner ute...)

Hipp hipp hurra <3

Klem Gerd Kr.

Ann sa...

Takk alle sammen! ♥ Ja bare prøv, kranser blir både mer stabile og enklere å få til med en gammel lampeskjermring i midten! ;))

Håper dere også hadde en finfin 17. mai, og ønsker dere en superduper ny våruke! :0)

Stor klem, Ann.