torsdag 1. mai 2014

DIY: Pergola og sofabenkhjørne med oppbevaringsplass for puter

Det du ser her er pergolaen (flere bilder av den HER) på sør-østterrassen vår. 

Dette sofabenkhjørnet lagde jeg og husbond for noen år siden, det ble både superpraktisk og riktig pent synes vi, så en slik "daybed" ute på terrassen kan varmt anbefales! 

Det er også oppbevaringsplass for puter og ting under sitteflatene, det er spesielt fint hvis du har en liten uteplass som ikke er takoverbygd, for da slipper du å dra med deg putene inn og ut hele tiden, og du slipper å bruke ekstra areal for putekasser, du sitter rett og slett på putekassene! ;)


Her ser du pergolaen og sittegruppen på litt avstand.


Hvis du også kunne tenkt deg et slikt sofahjørne på terrassen, så kan du snekre det selv for en rimelig penge, byggeoppskriften, detaljert beskrevet steg-for-steg, har jeg nemlig lagt ut her på Glassveranda tidligere, du finner del 1: HER
del 2: HER og del 3 HER. (Sittebenkene er hvitmalte på disse bildene, har i ettertid malt dem i den lyse turkis-fargen).

Her ute er det fint å sitte også om kvelden med lykter med levende lys og et pledd i fanget hvis luften er kjølig, lese, drikke te, ja også på kvelder da regndråper trommer lett på taket! ;)  

Ønsker du deg pergolatak så finnes det heldigvis en byggeoppskrift på det også her inne på Glassveranda, hi, hi, du kan finne del 1 - del 5 i den serien: HER.

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller på Facebook, og ha en riktig fin helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj her var det mye pent å se og mange flotte ideer, slik pergola kunne jeg godt tenkt meg, må se nærmere den ideen, har stor hage men den er ganske tom i dag, står kun en bjerk med en plastikkstol under midt på plena :p Fin uke til deg og dine! Klem fra Ellem-M.

Anonym sa...

Skikkelig flott dette midterste bildet, så stemningsfylt, med et fantastisk pent lys og skarphet! Godt fanget! Mvh, Eivind.