tirsdag 4. mars 2014

Vårfornemmelse i hagen

Slik ser det ut i pergolaen akkurat nå. Sitteputer, pledd, kokeplater, radioen, m.m. ble tatt inn i høst og vinterlagret innendørs i påvente av ny vår, så det du ser her er slik det ser ut i pergolaen når alt uteromsstæsj, rosebusker og blomsterløk er i vinterdvale! ;)

Om en måneds tid, til påske, skal vi sette alt på plass igjen, legge madrassene på sittebenkene, pynte med puter, hente frem radioen og sette ut en stor krukke med blomstrende påskeliljer på bordet, og det gleder jeg eg veldig til.

Jeg er forresten fryktelig spent på rosebuskene i de store plantekassene på terrassen... I hver kasse vokser nemlig tre forskjellige - alle nydelige - rosebusker, og jeg håper inderlig at de har overlevd vinteren. 

Kassene er vinterisolerte, med isopor på alle sider og i bunnen, og selve buskene ble bundet opp og pakket inn i liggeunderlag (slike for telttur) og naturstrie etter at alle bladene var falt av i høst, så jeg håper de har det fint. De står under pergolataket og her er de skånet for regn og vind, men vi har hatt det iskaldt ute i perioder i vinter så jeg er likevel spent... Rundt buskene har jeg plantet perleblomster og krokus, har allerede begynt å vanne de litt, så hvis alt går som planlagt skal det bli riktig så vårlig og flott her på frokostterrassen igjen i april/mai! ;)

En knusktørr vinter og nå sol fra grytidlig om morgenen til langt utpå ettermiddagen den senere tid gjør at det er vanskelig å holde igjen, vårfornemmelsen er jo total, og det er særdeles vanskelig å forestille seg at vi tross alt fremdeles kan risikere å få en meter snø før sommeren kommer... Skjæra har bygd reir i en måned allerede, og småfuglene kvitrer og flørter i trærne fra morgen til kveld, så jeg håper og tror at vinteren er over!  

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en fin dag i morgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


Ingen kommentarer: