søndag 2. februar 2014

Interiørplanlegging ved hjelp av Photoshop, Gimp eller kopimaskin og fargeblyanter!

Dette bildet har jeg laget i Adobe Photoshop. Det finnes også lignende - gratis - bilderedigeringsprogrammer, som f. eks. Gimp. Selv foretrekker jeg å jobbe i Photoshop rett og slett fordi det er det jeg har gjort i jobbsammenheng i alle år, jeg kan Photoshop men ikke Gimp, vi har Photoshop på PCen hjemme, og derfor er det det enkleste for meg. Men Gimp innehar veldig mange av de samme funksjonene som Photoshop! ;)

Felles for de fleste fotoredigeringsprogrammer er at de også kan brukes til interiørplanlegging! Det øverste bildet til venstre her i collagen, det med hvitt bord, viser et hjørne av stuen vår slik den ser ut i dag. Alle de andre bildene i collagen viser denne delen av stuen slik den vil bli dersom jeg maler bordet i sort, hvitt, oransje, petrol, grått eller lilla. Å bruke fotoredigeringsprogrammer, som f. eks. Photoshop, til interiørplanlegging er enkelt og helt genialt, fordi man øyeblikkelig får se resultatet, FØR man har malt et eneste penselstrøk!

Føler du at dette med digital fotoredigering blir for avansert, så kan du bare ta et bilde av den delen av rommet du har f. eks. et bord som du vurderer å male, og rett og slett skrive ut bildet på vanlig skriver og deretter ta 3-4 kopier av bildet med en vanlig skriver/kopimaskin, for så å fargelegge bordet med vanlige fargeblyanter eller tusj! Da får du straks se hvordan den nye fargen vil ta seg ut i rommet! ;)

Stikk gjerne innom Glassveranda i kveld også, for da skal du omsider få se noen helt ferske bilder fra stuen, ja starten på stilendringen! :)) Det har nemlig kommet et helt nytt og superlekkert møbel på plass i stuen vår nå! -Ikke de nye sofaene, ikke konsollbord, men noe annet. Helt ny stil ble det, og rååålekkert, gleder meg vilt til å vise deg! ;)))

Fikk du med deg gårdagens blogginnlegg? Det handlet også om fargevalg. Hvis ikke kan du lese det HER.
Følg gjerne Glassveranda på Instagram
Ha en fin søndag så lenge, så ses vi igjen i kveld? :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


7 kommentarer:

Åshild sa...

Det blir spennende å se hva dere velger. Jeg brukte Jotun sin fargevelger da jeg skulle velger noen av fargene til huset her: http://colouradvisor.jotun.com/countrys/no/

sivknivklestativ sa...

Kjempesmart, så kreativ og flink du er. Men jeg er veldig spent på om du blir å male konsollbordet? Jeg synes svart ble kjempe stilig :D Fortsatt fin søndag til deg og dine.

Ann sa...

Har ikke prøvd den selv Åshild, men hvis den kan fargelegge bilder som man selv har tatt så er den helt sikkert supert den også! ;) Takk, godt tips å få med herunder dette temaet! ;))

Tusen takk for koselig tilbakemelding snilleste Siv, mest sannsynlig blir det malt ja, svart er jo stilig, men er enda litt usikkert på hvilken farge det blir! ;)

Ha en fortsatt fin søndag! :0)

Stor klem, Ann.

Åshild sa...

Ja, du kan laste opp egne bilder. Litt pirk å markere områdene som skal fargelegges, men sikkert ikke mer enn i photoshop. Dessuten kan fargene velges med fargekoder.

Ann sa...

Høres supert ut, kanskje jeg gir det også et forsøk! ;))) Joda, litt pirk først er det i photoshop også, for også der må området markeres første gang! ;)

Takk for tipset! -Og ha en fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

Ingunn sa...

Du er dyktig som vanlig. Veldig artig å se de ulike fargevariantene. Jeg tror jeg ville beholdt hvitt, eller tatt sort som matcher det utrolig lekre nye bordet :)

Gleder meg til sofaene kommer.

Hilsen en glad leser som blir glad av din blogg.

Ingunn

Ann sa...

Tusen takk kjære Ingunn! Ja foreløpig er det hvitt, klarer ikke bli enig med meg selv denne gangen, hi, hi, og mannen sa bare "pass" da jeg spurte hva han syntes! :D

Åh ja jeg gleder meg til sofaene kommer jeg også! :D Og nå er det heldigvis ikke så lenge til lenger! (o:=

Ha en finfin helg! :O)

Stor klem fra Ann,
-som blir like glad hver gang du stikker innom! ;))