lørdag 8. februar 2014

Inspirasjon til hjemmekontoret!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at de 5 vakre bildene du ser i dette innlegget tilhører det norske interiørmagasinet Bo Bedre. (The 5 beautiful photos shown in this reportage belong to the Norwegian Interior design magazine Bo Bedre). 

Jeg har den senere tid mer og mer sett behovet for et større skrivebord enn det jeg har pr. i dag, skrivebordet mitt har også en hylle over halve bordet som stjeler både lys og areal, så nå tenkte jeg kanskje å gjøre noe med det ettersom vi likevel har snudd opp-ned på hele stuen. 

Stuen vår har lyse vegger, lyst gulv, lyst tak og mange vinduer, så noe er ikke som det burde være når jeg føler at skrivehjørnet mitt er mørkt, kronglete og uoversiktlig...

Å kunne jobbe med små og store kreative prosjekter i et lyst, lett, lekkert, ryddig og oversiktlig rom, et rom med spennende inspirerende kunst i store formater, på et stilfullt - kjempestort - skrivebord med masse plass, -det er hva jeg ønsker meg! ;) Nå stod det kanskje unødvendig mye på bordet her på bildet, men visst ser det herlig ut å ha en stor lys arbeidsplass i stuen med masse plass?


For mange år siden hadde vi et eget rom i huset som vi brukte til hjemmekontor, men det er soverom i dag. Dessuten liker jeg å kunne høre ungene på ettermiddagen hvis jeg holder på med bilder, tegner, skriver eller lignende, og med kontor i 2. etg. hører jeg ikke ungene når de er i sokkeletasjen. Derfor vil jeg gjerne ha skrivebordet mitt i stuen også i fremtiden, men noe må gjøres i skrivehjørnet mitt, for det er ikke praktisk innredet.

En løsning med benk slik som her på bildet gir masse plass, men etter å ha tegnet og skissert litt kom jeg fram til av det var en lite "stuete" og ganske kjedelig løsning ... ja det så kanskje mer ut som et lærerværelse! ;) Men hadde vi hatt et eget rom som skulle blitt til hjemmekontor, hadde sikkert dette vært supert! -Lange, dype benkeflater, og ingen bordben å krangle med! ;) Jeg ville også ha foretrukket en vanlig kontorstol med hjul på, da går det raskt å fyke hit og dit langs arbeidsflaten! 

Det er herlig å ha arbeidsbordet ved siden av et vindu, da kan man titte ut og får masse naturlig lys inn, men om man trives ved et vindu avhenger jo også litt av hva som er utenfor vinduet, og himmelretning, for det er jo ikke så gøy hvis man blendes av solen, eller hvis solen treffer skjermen, og så er det jo også litt avhengig av hvor kjekt du synes det er med innsyn! ;) I mitt skrivehjørne har jeg to vinduer, gjennom det ene ser jeg ut til terrassen og pergolaen på østsiden av huset, det andre peker mot sør. Vi har litt innsyn fra sør i vinterhalvåret, men gangveien er langt unna, og skrivehjørnet er jo i 1. etasje i tillegg. I sommerhalvåret er det ikke innsyn i det hele tatt, til det har vi alt for mange trær i hagen! ;)) 

I dette rommet var det ingen vinduer å titte ut av, men det virker likevel luftig. Jeg tror det er fordi skrivebordet er plassert i litt avstand fra veggen, det hadde ikke blitt den samme effekten hvis bordet hadde stått klistret inntil veggen. 

Her hadde det jo også fungert fint å plassert stolen på andre siden, slik at man ser ut i rommet når man sitter ved skrivebordet. Jeg ville nok ha syntes det var koseligere, men foregår det mye i rommet kan det jo virke litt distraherende. 

Det finnes mange utrolig stilige skrivebord av glass, men for meg er det uaktuelt, både når jeg tegner og redigerer bilder hviler jeg gjerne armene på bordplaten, og en glassplate er fryktelig kald, spesielt like ved vinduet vinterstid.

Synes dette bordet var stilig, men hvor gjør jeg av harddisken/kabinettet? En annen ting jeg oppdaget da jeg var på runde for å finne et nytt skrivebord, var at stort sett alle bord med oppbevaringsmuligheter har skuffetårn! Er det ikke flere i markedet som heller kunne trenge et lite, smalt og smekkert skap til harddsken? Jeg har laptop jeg også, ja iPad også, men når jeg redigerer bilder eller tegner digitalt så må jeg ha en diger skjerm og en harddisk som takler å laste opp tusenvis av bilder på null komma svisj. Dessuten har jeg alt av programmer på mosterharddisken. Alt det teknisk unntatt selve skjermen, mus og tegnebrettet vil jeg gjerne ha skjult, bortevekk, for det er jo ikke særlig dekorativt med tekniske duppeditter og ledninger som henger ned over alt. 

En iMac løser problemet rundt harddisken, men etter å ha hatt Mac på jobben i en årrekke fristet ikke det... De er flotte å se på, med det var alltid noe tull med dem, så jeg blir litt svett bare av navnet! ;) I Macens forsvar skal det sies at kanskje har de blitt feilfrie i løpet av de siste årene, jeg vet jo ikke, mange sier de er fornøyde med dem, og de er jo lekre, ingen tvil om det! ;)

Dette bildet måtte jeg ha med på grunn av denne utrolig tøffe lampen! Jeg har en vag plan om å kjøpe en eller to nye taklamper til å henge over det nye skrivebordet mitt, men en vegglampe fungerer kanskje også. Det eneste jeg er 100% sikker på er at jeg ikke vil ha en bordlampe som skal stå på bordet og stjele plass! 

Et smalt, langt og lekkert skrivebord med praktiske skuffer under er et godt alternativ for deg om ikke strør rundt deg fargeblyanter, vannskvetter, fargepaletter, malepensler, våte akvarellskisser, bøker, kameralinser og fotogene rariteter mens du holder på! ;) 

Dette bildet er et godt eksempel på at en arbeidsplass i stuen ikke trenger å ta så mye plass, du trenger bare en ledig veggsnutt, et bord og en stol, så har du ditt eget lille kreative fristed! ;) Mange har et lite bord og to "pyntestoler" stående i stuen sin, kanskje hadde det vært mer praktisk med et skrivebord? Noe å tenke på, det kommer selvfølgelig an på behovet.

Felles for alle disse skrivebordene jeg her har vist er at de er veldig enkle! Det neste skrivebordet mitt skal ha et rent og enkelt design, nærmest være bare et bord, det skal ikke være et tradisjonelt skrivebord som det jeg har i dag, med hyller, masse skuffer og skap, med bare en åpning på midten for bena! Videre tror jeg det må være hvitt, slik at det blir mest mulig lys i skrivehjørnet mitt, elsker lyset i dette siste bildet, -se hvordan hele arbeidsbordet bader i herlig hvitt dagslys! 

Tøff stol dette... men jeg tror som sagt det blir en vanlig kontorstol i mitt hjørne, de er bedre å sitte i over tid... tror jeg... 

Tror jeg også skal selge skjenken som i dag står på motsatt side av skrivebordet mitt... vil på den veggen ha en mye smalere sak med brede, dype oppbevaringsskuffer for akvarellpapir, fotopapir og denslags! Nøyaktig hva for noe, vet jeg ikke enda, men finner jeg det jeg leter etter så dukker det vel opp bilder av det på bloggen etterhvert! ;))

Fortsettelse følger. Flere inspirerende interiørbilder finner du her: Bo Bedre.

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en fortsatt fin helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Kaspara sa...

Velger meg kontor 1 jeg. Superfint!
Fin helg!
Klem fra Kaspara

Ingunn sa...

Herlig inspirasjon. Bilde Nr en var veldig lekkert. Vi bruker spisebordet og rydder bort når vi ikke jobber. Heldig du som har fast plass. God helg. Klem

Ann sa...

Veldig enig, bilde nr. 1 har masse dagslys, masse volum, kunst m.m., -liker! ;))
Fungerer helt sikkert fint det også, Ingunn, men jeg er skikkelig dyktig på å spre rundt meg med papirer og bøker når jeg holder på, og er ikke like flink til å rydde etterpå fordi jeg skal fortsette med det jeg holder på med "litt senere"! ;))) Så mor her i huset MÅ ha eget skrivebord dersom vi fremdeles skal ha spisebord! :D

Fortsatt fin helg til dere begge to! :0)

Stor klem, Ann.