fredag 18. oktober 2013

Sofaer og stoler i de vidunderligste knallfarger!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 7 nydelige bildene som du ser i dette innlegget tilhører House to Home, en nettside full av inspirasjon, eid og drevet av det britiske forlaget IPC Media. (All 7 of these beautiful photos shown in this reportage belong to House to Home, a great website by the British publishing company IPC Media).

Kanskje skyldes det årstiden, kanskje skyldes det bare naturlige endringer i preferanser over tid, men etter å ha hatt lys beige sofaer i 10-15 år, hvite sofaer i en kort periode og deretter lyse grå sofaer i noen år, så har jeg fått mer og mer sansen for sofaer i knallfarger! Ja jeg lar meg friste av fløyel også! For visst ser det herlig ut å kunne synke ned i en knallfarget stram eksklusiv fløyelssofa som denne? -En sofa til å bli glad av!  

En limegrønn stol kan forvandle et helhvitt, litt kjedelig og "hvermannsens" rom til et friskt, crispy og energigivende sted! Når alt er grått og hvitt ute er egentlig farger et must inne, ihvertfall for meg! 

Farger på gardiner, puter og veggkunst er jo én måte å gjøre det på, møbler i knallfarger er en annen! Jeg foretrekker ingen gardiner i stuen om vinteren, og hvite om vinteren, så vår stue kunne godt tåle både knallblå fløyelssofa og limegrønne stoler! ...Ja bobler nesten over av lykke bare av tanken! :D     
Fargerik kunst på veggene kan også gjøre underverker for et rom! Man trenger jo ikke tapetsere en hel vegg, fargesterk grafikk innrammet i enkle lekre rammer eller et stort fargemektig maleri gjør samme nytten! 

Jeg elsker farger, men tanken på en turkis eller skarp grønn sofa var helt fjern for meg for ti år siden. Jeg har lekt litt med tanken et par år nå, og er nå helt klar for sofaer i en klar sterk farge neste gang vi skal kjøpe sofaer! Vi har hatt det duse, hvite, grå, beige... "been there, done that", neste gang skal det velges en sofagruppe med skikkelig fargesmell i! ...tror jeg! ;) 

Det eneste jeg er usikker på er om den klare flotte fargen vil vare over tid, stuen vår har jo veldig mange vinduer og derfor veldig mye sollys, og dersom sofaene blir bleket av sollyset er de ikke like lekre lenger... vil en knallblå sofagruppe være omtrent like knallblå også etter ti år? Hvilke leverandører garanterer slikt? 

På de jeg har sett står det "Må ikke utsettes for direkte sollys"... Og det bør jo bety at de tåler indirekte sollys, -gjennom vinduer? Men gjør de det i praksis? Det vet man dessverre ikke med sikkerhet før møbelet har stått i hjemmet noen år. Sofaer koster litt, og da vil man jo helst at de skal vare en stund.

En liten fargeklatt som denne stolen gir også karakter til rommet. Forestill deg dette rommet med en hvit stol og et hvitt gulvteppe, det ville blitt gørrkjedelig!

Det er svært mange norske hjem som har hvite vegger, hvitt tak og lyse gulv. Men det er jo egentlig det best tenkelige utgangspunkt for å kunne integrere møbler i knallfarger i interiøret, så det er bare å gi fantasien fritt spillerom og slå seg løs! Utvalget møbler i sterke farger har blitt betydelig større i løpet av de siste par årene, så kanskje finner du en fargeklatt å forelske deg i du også! ;)

Dette rommet med hvite, grå eller sorte møbler, istedet for de turkise, hadde blitt visuelt kjedelig og fullstendig identitetsløst! Med en gang man plasserer disse to turkise godstolene i rommet får det særpreg, -de krydrer rommet, de er et spennende blikkfang, og ihvertfall blir jeg umiddelbart litt ekstra nysgjerrig på hvem som bor her. 

Men viktigst av alt, man blir glad av å bo med farger! Uten de fargesterke stolene hadde dette rommet vært tungt, melankolsk, ja litt trist og dystert, mens nå er det stilig og samtidig lekent og muntert! 

En grønn sofa er kanskje heller ikke å forakte? Personlig ville jeg ha foretrukket en eplegrønn farge foran denne skarpe mintfargen, rett og slett fordi skarp eplegrønn er mer stilig enn tøff, og fordi fargen mint kolliderer med fargen på bladene på trærne vi har i stuen! ;)

Nå har jeg levd en stund og lært å aldri si aldri, men jeg tror ikke det blir mintfarget gulv i stuen vår heller med det første! Men nytt, spennende og flott var det!

Lampevalg har også utrolig mye å si for et interiør, bare ta en ny titt på bildene her ovenfor, lampene er helt klart med å definere stilen i rommet! 

Elsker skinn i denne fargen, og kunne faktisk også godt tenkt meg to røffe, veldig stramme skinnsofaer med rette linjer, i denne fargen! Ja to ekstra store 3-setere, litt kantete sofaer, kanskje skulle de hatt noen stenger (spennende designelementer i metall slik som stolen på bilde 2) på sidene, kanskje metallben, og sofaen må være langbent så man slipper å "klatre" når man skal opp av den! Langbente sofaer er dessuten så herlig praktisk når man skal støvsuge under dem! ;)

Her er det fargerik grafikk som tilfører spenst til interiøret. Puffen kunne med fordel hatt en skarp farge, kanskje knallgul, gnistrende oransje, eller tangorød!...

Rom er ikke like crispy og energigivende uten farger! Flere inspirerende bilder finner du her: House to Home

Ha en riktig fin fredag! :0) 

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

imago collectico sa...

Jeg elsker farger og dette var utrolig stilig. Ønsker meg mer farger på stua som nå er hvit, svart og brun. Lukter litt på en fargerik sofa jeg også :-)
Nyt kvelden flinke deg!
klem Vibeke

Anonym sa...

Utrolig stilig med knall farger:)
Liker det godt men jeg er nok litt mer på de lyse naturlige fargene:)
Ønsker deg en herlig helg
Klem Merete

Ann sa...

Har sett på så mange flotte fargerike sofaer de siste par dagene at nå er jeg kjempklar for spreke farger i stuen! Men er litt redd de skal blekes av sollyset, og litt redd de skal bli for mørke i vinterhalvåret, så jeg må finne en fargerik en i en skarp, ikke for mørk, farge.
Ja har jo selv valgt det lyse, duse, gang på gang Merete, så skjønner deg veldig godt. Men tenkte tiden var inne for meg å prøve noe HELT nytt... vi får se... jeg skynder meg sakte når det gjelder akkurat dette, men kanskje blir det ny sofa i løpet av 2014! ;)

Ha en fin uke begge to! :0)

Stor klem, Ann.