torsdag 31. oktober 2013

Halloweenvettreglene

Så er dagen her, halloweeeeeen! Da gjenstår det bare å minne om Halloweenvettreglene:

1) Sett en lykt eller et gresskar eller lignende med et levende lys i på trappen hvis du er med på leken. (Det vil si: Står det en lykt med et levende lys i, et gresskar e.l. på trappen, så er dette tegn som tyder på at de som bor der er «med» på Halloween-leken og man kan ringe på). 

2) Ikke skremme små barn og eldre mennesker!

3) Fortell egne unger at alminnelig folkeskikk også gjelder på Halloween! Eggkasting og den slags "rampestreker" er hærverk, også på halloween, så det skal de holde seg for gode til!

4) Si "Knask eller knep" når døren åpnes. Enten får ungene knask og da må de takke pent. Eller så har ikke den som åpner døren godteri å gi ungene, og da må de si: "Det er heeelt OK!" og "Ha en fortsatt fiiin kveld!", -og mene det!

5) Hvis noen holder fram en skål med godterier tar man 1 - én - ting fra skålen. Også får det bli opp til den som deler ut å si/tilby at man kan godt ta to eller tre hvis de synes det er greit. 

6) Finnes det godis i emballasje/plast i skålen, så velg det, så slipper man å spise noe kanskje mange har rørt (bakterier)

7) Når ungene kommer hjem: Sjekk "fangsten" før ungene spiser noe av det de har fått.

8) Gå helst bare til hus i boligområdet nær deg, der du kjenner noen som bor i huset. Husk at unger i barneskolealder eller yngre uansett ALLTID bør gå Knask-eller-knep i følge med en eller flere voksne, aldri alene! 

9) Velger dere ullundertøy under Halloweenklærne og noe på ørene, så slipper dere forkjølelse, feber, snørr og gørr de neste ukene! ;)

10) Husk godt synlig refleks på både voksne og barn! 

Ha en riktig fiiiin Halloweeen! :O)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Guttemamma sa...

BRA sett med regler!!

Anonym sa...

Knallbra! Hadde jeg sett dette tidligere i dag skulle jeg delt facebooksaken din om dette, for gudene vite at mange kunne hatt godt av å lese Halloveenvettreglene dine Ann! Håper kvelden ble fin. Ungene mine er omsider i seng så nå akal jeg finne sengen min jeg også :) Fin fredag og god helg! Klem fra Ellen.

Ann sa...

Takk, og takk! :))
Kvelden ble fin, ungene fornøyde, det ble fryktelig sent her også! ;) Tusen takk for tanken, jeg kommer helt sikkert til å pushe Halloween-reglene på Facebook neste år også, så da får du en ny sjanse! ;)))

Ha en riktig fin uke begge to! :0)

Stor klem, Ann.