fredag 20. september 2013

Sitrustrær i stuen

Sitroner, klementiner og andre varianter av sitrustrær trives heldigvis godt i norske stuer. 

Jeg elsker trær, og vi har derfor veldig mange sorter i hagen vår. Alle sortene har noe særegent og fascinerende over seg, jeg elsker alle formene og fargene! Trær er vakre, sterke, det er noe nesten eventyrlig over greinene, de friske grønne blad som rasler i varm sommervind, duften... de representerer liv, overlevelsesevne, livskraft, håp! 

Som utpreget sommermenneske er derfor de fargesprakende trærne i hagen nå ikke bare et vakkert skue, men også et klart varsel om at trærne snart vil stå nakne, sovende, lengtende, i frost og snø. Men det er jo tross alt fint å vite at de bare sover, straks solen begynner i varme igjen i mars/april våkner de sakte men sikkert til liv igjen. 

Mens du venter kan du jo gjøre som meg, og nyte synet av grønne, friske, herlige, trær også innendørs. Favoritten min er sitrustrærne fordi de dufter helt himmelsk når de blomstrer, også er de jo så vakre med små gule og grønne sitroner på. 

Du kan lese mer om sitrustrær: HERHa en fin fredag, og riktig god helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

House of Silver sa...

Kære Ann
Hvor er det fint, dit citrustræ, og hvilken farve. Elsker det :-)
God weekend til dig også.
Kram Jeanette

toves sammensurium sa...

Sitrontrær tror jeg jeg også må anskaffe meg,har et par unger som elsker å spise sitron (kanskje det er derfor de er så sure innimellom,haha).Selv innbiller jeg meg at jeg skal bli flinkere å bruke sitron og Lime i matlagingen....det gjør jo de flinke kokkene på tv :)
Sikkert spennende å se prosessen også,hvordan de modner etterhvert :)
Nei Sitrontre må jeg ha,når hagestuen er ferdig :))))

Koslig å finne kommentarer fra deg Ann!!!!!

God Helg!
Toveklem :)

Ann sa...

Takk, jeg lar alltid sitronene henge leeenge, de er jo så dekorative! ;) Men noen blir spist også, som limonade eller i sitronpai, kjempegodt. De trærne vi har inne er jo små sånn i "sitrontremålestokk", ikke som de som står i hagene i Frankrike, så våre produserer ikke så mange sitroner i året, 5-6 stykker hver kanskje! ;)) Ja klart du må ha sitrontre i hagestuen!! :o))

Ha en fortsatt fin helg! :0)

Stor klem,
Ann.