fredag 6. september 2013

Lykter kan bli de vakreste fuglebrett!

Dette er bilder av en liten landsby som vi har hengende i epletreet vårt. Vi ser dem både fra kjøkkenvinduet og vinduene i spisestuen om vinteren, og de er både flittig besøkt og dekorative der de henger, -et gøyalt innslag i hagen. Vi legger ut brødsmuler, skalker, fuglefrø, korn, frukt m.m., og alt går ned på høykant! 

Dette er egentlig lykter, men slike fungerer utmerket også som fuglebrett! De små metallhusene var sjokkrøde da jeg kjøpte dem, og var litt for glorete til å henge ut i epletreet syntes jeg, men med metallfarget spraymaling ble de nye på 1-2-3. Steg-for-steg hva jeg gjorde med dem kan du se: HER

Også andre lykter kan brukes som fuglebrett/fuglematere ute vinterstid, men husk for all del å fjern glassene i dem slik at fuglene ikke skader de små bena sine under den kvasse glasskanten! Kanskje har du noen lykter stående som du har vært uheldig å knuse glasset i? Finn fram metallsteng for oppheng, og ut å lage fuglelandsby i et tre! :))

Ha en fin fredag, og god helg!

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


7 kommentarer:

Anonym sa...

For noen utrolig herlige fuglebur du har laget:)
De ble bare kjempe fine og passet så godt i treet:)
Ha en herlig helg
Klem Merete

Berit sa...

Kjempeflotte ble de som fuglebrett!
Men vet du hva... godt mulig småfuglene hatt fått hatt maten i fred for skjøra om de hadde vært røde ;) Det er en grunn til at man ofte knytter rødt bånd på julenekene i allefall :P) Men så klart hvite hus er penere enn røde.. sånn i året utenom jula :)

Patricia Merella sa...

Thank you for visiting,beautiful village of birds, loved,nice weekend

Ugleloftet sa...

Fantastisk fine!

Anonym sa...

For en kul ide! Takk skal du ha :)
og takk til Berit for info, alltid morsomt å lære noe nytt.

Nina Iren sa...

Så fine dem var, å ikke minst så koselige å sitte å kikke på småfuglene.

Ann sa...

Tusen takk for koselige - og nyttige - tilbakemeldinger! ;)) Har ikke sett noe til sjura, men kanskje har den bare ikke funnet husene enda! ;) Takk for tips, kanskje det blir rød sløyfe rundt dem til vinteren! :o)
Apropos julenek... I fjor forsvant hele toppen av juleneket i et jafs!! Elgen gikk forbi og bare stilkene på neket stod igjen etterpå! :D Så i år skal neket settes på en laaang staur! ;)

Ha en fortsatt fin høstuke! :0)

Stor klem, Ann.