mandag 12. august 2013

Spisestuen er ferdig! Se ETTER-bildene!

Jeg er så vanvittig fornøyd med den nye spisestuen at jeg kan nesten ikke få sagt det! Skjenken, vitrineskapet, det høye anretningsskapet, gulvspeil og annet krimskrams som stod her inne før er kastet ut (solgt! ;), og inn kom i stedet for en laaaang, praktisk og vakker benkeskap-rekke fra Ikea! 8 store dype skuffer, hver 80 cm bred og 60 cm dyp, har gitt oss ny og mye mer praktisk oppbevaringsplass i spisestuen som vi bruker til daglig og som ligger vegg-i-vegg med kjøkkenet vårt. 

Ikke bare fikk jeg nå masse mer oppbevaringsplass her i tilknytning til kjøkkenet, men også en ekstra lang benkeplate! -Også helt supert å ha i spisestuen! Enten det er barnebursdag eller julemiddag så er det liksom aldri nok plass til å sette fra seg alt! Men NÅ! ;) Også ble det jo et riktig så hyggelig sted å hente seg seg kaffe og knekkebrød om morgenen! ;)Og milde himmel så mye lettere og romsligere spisestuen ble nå som alle møblene ble kastet ut! Danseplass rundt bordet! :D Lampen og den olivengrønne vasen kunne du lese om tidligere i dag, lampen er fra Ikea, vasen fra Skeidar. Nydelige begge to, synes jeg. 

Den 2,3 meter lange lampen som henger over spisebordet er den samme som før, jeg har bare tatt ned krystallene som hang på den. Krystallene kommer kanskje opp igjen etterhvert... akkurat nå likte jeg denne forenklede utgaven bedre! ;)


Det nybonede parkettgulvet reflekterer lyset fra vinduene, -glatt og mye lettere å vaske ble det også! ;) Alle stoler har fått nye filtknotter under bena og ble nå en fryd å flytte på! Ser du den fargespreke gardinen har kommet opp? 

Den nye hvite benkeplaten gjør også sitt for å spre lyset fra de syv vinduene videre innover i rommet! Jeg elsker rom hvor dagslyset formelig flommer inn igjennom vinduene og fyller rommet med herlig dagslys, så jeg er så fornøyd, så fornøyd! :))


Ut gjennom vinduet over benken ser vi ut på vestterrassen og epletreet. To nye lamper av aluminium har kommet opp over benken, ble utrolig koselig i kveldslys, du skal få se bilder av det også etterhvert! ;)

Det er en kafé-gardinstang under det øverste krysset i vinduene, ser du? Vi pleier å ha noen hvite, flortynne, gardiner hengende fra dem i vinterhalvåret. Men alle trærne rundt tomten vår, og det at rommet ikke er på bakkeplan men i 1. etasje, gjør at det ikke er særlig innsyn her i sommerhalvåret. Men i september blir dagene kortere, vinduene mørkere og trærne nakne, så da skal de lyse kafégardinene opp igjen. 


De ofte brukte kjempekoppene mine med knallrøde valmuer på har fått fast plass i vinduet. Tre nye telysestaker har fått plass på spisebordet, de er av glass og er så friske og delikate der de står med speilfarget utside og en skarp turkis speilfarge inni! Disse blir nok hyppig i bruk utover høsten og vinteren. Hverdagskos er viktig! ;) Visst ble gardinen gøyal? Den ser ut som et kunstverk der den henger! 


Apropos kunst, -der vitrineskapet før stod på veggen mot kjøkkenet har jeg nå hengt opp bildelister. Begynner å bli noen måneder siden de første bildelistene inntok mellomgangen vår og stuen, synes de er helt geniale, så jeg var aldri i tvil om at det skulle opp slike også her i spisestuen. Slik kan jeg variere kunsten på veggene uten å få stadig nye hull i veggen, -helt supert! ;) Denne endringen kort oppsummert: Det ble et HELT nytt rom!

Bortenfor spisestuepeisen, som du så vidt ser i enden av bildet, i motsatt ende av rommet sett i forhold til hvor Ikeabenken står, står pianoet og det store vitrineskapet vi bygde av gamle vinduer for tre år siden -og de begge skal få bli! ;) Det rustikke skapet ble en røff og tøff kontrast til det nye, blanke, glatte, pene!


Sitrontreet som stod her før er her fremdeles, synes de er så lekre! Det er ikke noe feil med fargene, det har bare fått nye sitronbabyer! De begynner å bli ganske store nå, men er fremdeles grønne. Noen uker til nå så blir de sitrongule! ;) Sitrontrær dufter helt himmelsk, hele året, men spesielt når de står i blomst. Synes levende trær er flotte også inne, de gir ekstra liv til interiøret!De store fiolette stettvasene fant jeg på Tilbords i vår, utrolig flotte med friske syrinblomster i, men jeg er sikker på at de til og med vil kle granbar til jul! ;) -Herlige fargeklatter i rommet! 

De eldgamle eikestolene og bordet hadde vi fra før. Jeg er ikke så glad i duker, annet enn en formell hvit duk på julaften og denslags, men ser ikke bort fra at det kan dukke opp den løper på bordet fra tid til annen. Bordet er forresten godt og vel 120 cm bredt og 3 meter langt, -også praktisk ettersom man da har god plass til både kuverter og store serveringsfat, garnityr OG blomster! ;)) Men synes det er godt med god plass rundt bordet også i hverdagen, og da sitter stor og små samlet i enden nærmest vinduet! ;)Mangler håndtak på skuffene, men de kommer på plass i morgen! De skal ha Fåglavik håndtak i krom fra Ikea, tror det blir råstilig! Lampen Foto over benken er også fra Ikea. 

Vel, det var den nye spisestuen, ble riktig fin, ikke sant?
Ha en fin start på den nye uken! :O)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


13 kommentarer:

Huldra sa...

Dere er så dyktige. Dette ble knallfint! Grattis så mye med ny spisestue :)

toves sammensurium sa...

Rålekkert,og de skuffende er nok helt supre!!!!!
Toveklem :)

Anonym sa...

God morgen. Fantastisk flott - og så praktisk!!!! Du er knallflink. Ble bare lekkert. og ja likte den gøye gardinlengden - prikken over ièn den :-)
ha en strålende fin dag!!!!
mvh
Karjis

Ann sa...

Tusen takk for både det ene og den andre! ♥ :)) Ja det ble utrolig praktisk med slike digre skuffer og lang benkeplate her inne i spisestuen, -ble endelig skikkelig system i sakene! ;))

Ha en finfin mandag alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Interi-gjør det selv! sa...

Wow, så flott det ble. Skjnner godt du er fornøyd :-)

Ann sa...

Takk! :o))

Ha en fin dag!

Klem, A :0)

House of Silver sa...

Hvor ER det blevet FLOT :-) Jeg kan godt forstå at du er super glad og tilfreds med resultatet. Tænk at have så MEGET PLADS - 3 meter langt bord, altså. Jeg ville ønske jeg havde plads til et lignede bord. Det er så flot, synes jeg, og køkkenet/spisepladsen er husets hjerte, synes jeg. Og sikke et lysindfald du har fra alle vinduerne fra flere sider. Super flotte gardiner i øvrigt og din ide med billedlisterne må jeg da også prøve. Ser super godt ud.
Rigtig flot resultat. Tror også at jeg ville NYDE min kop kaffe i de omgivelser :-)
Fortsat god dag.
Kh
Jeanette

Ann sa...

Tusen takk for så hyggelig en tilbakemelding Jeanette! :o)) Ja fryder meg stort over den nye spisestuen vår, -det er veldig spennende hver gang en plan blir satt ut i livet, og like herlig er det hver gang planen på papiret også fungerer i praksis, hi, hi! :)))
Bildelistene er superdupre, så prøv det gjerne, kan varmt anbefales, -de gir "fleksible vegger" der foto, malerier, grafikk og eventuell annen pynt på listene kan varieres alt etter humør og med årstidene, UTEN at det blir stadig nye hull i veggene! -Hurra!! :D

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem,
Ann.

LilleLeo sa...

For en lekker spisestue! Takk for inspirasjon! :) Fin uke til deg.

Nina Iren sa...

Oi så forandra det ble!! Mye luftigere og større. Flott farge på skuffene. Syntes lampen med spisebord var fin, da du tok bort prismer. Har også kjøpt inn flere bildelister, så greit å sette frem bilder på dem. Klem

Brocante sa...

Så lekkert det ble - og spennende blanding av gammelt og nytt!

Ann sa...

Takk! :o)) Ja er supre slike bildelister! Har også noen i stuen, i mellomgangen, trappeoppgangen, gangen i 2. etg. og på noen soverom, -kjempepraktisk ettersom jeg jo stadig produserer nye bilder selv, OG samler på kunst laget av andre, -da blir det unektelig en del omrokering på veggene våre! ;))

Ja elsker kontrastene mellom nytt og gammelt, når de settes sammen blir det noe nytt og spennende, og tingene fremhever de vakre kvalitetene i hverandre. Bare nytt har lett for å gi "katalogpreg", bare gammelt i et rom gir det "museumspreg", men sammen blir det god dynamikk: estetisk balanse og samtidig spennende! :))

Ha en fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Ingunn sa...

Så utrolig fint det ble Ann. Du imponerer stadig. Er så glad jeg oppdaget din blogg.

Klem Ingunn